[]

Araba alirken dikkat edilmesj gerekenler

Aslinda soru tam olarak baslikta degil. Baska bir sehire araba almak icin gitmeden oonce saticilar ile telefonda konusurken nelere dikkat etmeli neleri sormali?

Yani hangi arabayi alacagima karar vermekten ziyade oraya gittigimde eli bis donmemek icin neler yapmali?


 
Motor ve kaporta(boya durumunu) yürüyenini (alt takım) sor.km sini, kaçıncı sahibi olduğunu kazasını belasını güzelce sor.Gidince expertiz yaptıracağını belirt.Lastik durumunu sormayı unutma, Gidince de arabanın lastiklerine muahakkak bak. çok aşınmış ve değişmesi gerekiyorsa pazarlığa dahil et. ufak bi ayrıntı gibi ama ölüsü 800-1000 tl. modeline göre aracın km si düşükse kıllan ve direksiyonu ve pedallarını kontrol et eğer aşınma çoksa km si ile oynanmıştır. marşpiyel ve çamurluk lokal boyalarını çok takma. Dışardan geldiğin için satıcı "nasılsa alacak" modunda olur prim verme ve çok içine sinmemişse alma.birde gitmeden önce plakadan kaza-hasar durumunu sorgulamayı unutma.


  • trejemu  (19.10.14 14:02:52) 
o sehirde tanidik bulup arabaya baktirmali. onun disinda eger satici sahtekar ise telefonda sordugunuz her seye yalan cevap verecektir. celiskili sorular sorarak adam sahtekar mi durust mu onu anlamaniz gerekiyor. durum araba ile alakali saticiyi tanimaniz gerekiyor. adam durustse zaten tum arizalarini sorunlarini soyler


  • crucio  (19.10.14 14:13:01) 
Tesekkurler baska degerli fikirleri olan arkadaslar var midir?


  • vendorth  (19.10.14 14:51:29) 
Hgs borcu var mı, Trafik ceza borcu var mı, arabanın üzerinde icra haciz vs var mı, muayenesi var mı, vergi borcu var mı sorgulayıp sonrasında da ekspertiz de yaptirdınız mı tamamdır.


  • optimist vs pesimist  (19.10.14 21:16:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.