[]

pingime bakabileceğim online bir oyun arıyorum

dota'daki lag sorunu dota'dan mı yoksa bağlantıdan mı kaynaklı, hala çok emin değilim. eldeki tüm veriler dota'dan kaynaklı olduğunu söylese de, ben başka oyunlar da denemek istiyorum.

oyun içindeyken bir şekilde ping/ms değerini sürekli olarak görebileceğim bir online oyun önerir misiniz, deneyeyim? mümkünse küçük boyutlu bir şey olsun. steam üzerinden indirilebilirse şahane olur.

veya bu test için daha mantıklı veya makul, net sonuçları olan başka bir şey de önerebilirsiniz.

 
ping test yap onun yerine?


  • hjarteblod  (19.10.14 02:50:18) 
olm lag da ara ara giriyor ama. 45 dakika boyunca ping test mi yapayım? o tip testlerde normal pingim çıkıyor, olması gerektiği gibi. oyunu oynamam lazım ki lag olup olmadığını göreyim istiyorum.

"yauuu sen dediğimi yap" diyorsan nasıl yapıldığını da de hele. ben modeme falan ping atıyom.
  • pescador  (19.10.14 02:51:06) 
abi allah belasını versin işte avusturya sunucusunda minimum 43ms maksimum 57ms packet loss %0 görünüyor. gel gör ki ben 90ms'den aşağı olmuyorum oyunlarda. ve sürekli giren lag yüzünden 3500ms'i gördüğüm oluyor. ping testinde böyle çıkıyor işte.

ANASINI AVRADINI

direkt cmd'den avusturya sunucusuna ping attım. üç farklı sitede denedim. gerçi bir tanesi normalde 1mbps olan hızımı 11mbps gösterdi ama olsun. la bu ne ya.
  • pescador  (19.10.14 03:10:01 ~ 03:10:34) 
sağ alttaki steam ikonuna sağ tıkla servers tuşuna bas. ordan bir sürü oyunun serverlarına ait ping değerini görebilirsin.


  • disfori  (19.10.14 03:21:17) 
@disfori, hocam o tabloda dota 2 çıkmadı. team fortress falan var. ama 11 tane sunucu görünüyor ve en kötüsünde bile gecikme 85 diyor. ya 85ms canıma minnet, taş gibi oynuyorum 85'te. 110'a kadar yolu var hatta 130'a.


  • pescador  (19.10.14 03:29:05) 
dota'da çok yüksek ping var. ama sorunun bağlantıdan kaynaklandığını düşünmüyorum. bu yüzden ping testi yapabileceğim, mümkünse kolay indirilebilen başka bir oyun soruyorum. sorun pingi görebilmek değil yani, dota'da zaten görüyorum. ben istiyorum ki başka bir oyun oynayayım, orada da lag olacak mı onu göreyim.


  • pescador  (19.10.14 08:27:08) 
Problem ya sizde ya da bizim evde. Arkadaşlar evde 5 kişi girip hiç kasıntı olmadan oynayabiliyor.


  • cetoxim  (19.10.14 12:48:51) 
@cetoxim, aynı evde 4 kişinin sorunsuz oynayıp beşincinin lag'lı oynadığını biliyorum. bu tip veriler benim işime yaramıyor maalesef şu an. bana sorunun çözümü lazım. hatanın sebebi muhtemelen receiving uncompressed update from server şeysi. ama onun çözümü de hala yokmuş. şaka gibi. aq valve'i.


  • pescador  (19.10.14 17:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.