[]

kahve severler/ minipresso

çok güzel değil mi? www.wacaco.com

okuldaki iğrenç kahveden bıktığım için mantıklı geldi. 2015te çıkacakmış. yalnız kahve makinalarının mantığını bilmediğim için güzel olur mu emin olamadım.

bu da videosu www.youtube.com

 
daha çok egzersiz aleti gibi. adam bile zorlanıyor belli. ben de okuldaki leş kahvelerden bıktığım için evden yapıp götürmeyi düşünüyorum matara ile ama sırf ön yargılarımı kıramadığım için yapamıyorum ne bileyim böyle elinde termosla gezmek falan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.10.14 23:55:56) 
oha çok başarılı. espresso sevenler için çok mantıklı bence. ofiste vs. baya kullanışlı olur. video biraz aldatıcı görünüyor, çatırt diye kahveyi yapmasını bekliyorsunuz makinenin ama uğraştırıyor sanki. ama dikkat edince bir türk kahvesi yapmak için gereken süreden çok daha az sürede yapılıyor. bence mantıklı.


  • novemba  (18.10.14 23:56:40) 
niye kırıyonuz şevkimi yaa :( millet tütünü çıkarıp sardığında ben de bunu çıkaracaktım.

bileğim kuvvetlidir hem :/
  • seksen9  (18.10.14 23:57:16) 
hadi ben erkeğim bana garip geliyor da öyle elde termosla gezmek çanta taşımadığım için evde yapıp termosa koymak daha mantıklı değil mi ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.10.14 23:58:30) 
bazen 7-8 saat dışarda olmam gerekiyor. evde yapsam soğur ki. sıcak su bulmak daha kolay.

of ne güzel mantıklı gelmişti. ekşi sözlük kullanıcılarının hiçbir şeyi beğenmediğini hesaba katamadım asjfgh
  • seksen9  (19.10.14 00:01:20) 
çok kötü. anca dağ başında falan böyle kullanabilir. bununla bu kadar uğraşacağıma 2si bir arada içerim. evimde ve işyerimde espresso makinası var inan benden başka kimse uğraşıp yapamıyor. kahve zevk işidir.
tembelsen tchibo daki nespresso taklitlerini tavsiye ederim. mükemmel denebilir.

  • ozdek  (19.10.14 00:03:00) 
küçük bir termos olsun. termosu çantaya atın. sonra afiyetle için, bardak götürün arkadaşlarınıza da 1-2 bardak ikram edin. en güzeli:)


  • alors  (19.10.14 00:04:27) 
@ozdek tembellikle alakasını çözemedim? üşenen insan bununla uğraşmaz zaten. 2si 1 aradayı sütle sevdiğimden suyla içemiyorum.

@cigerdelen evet biraz fazla şeyaptın sanki :) 20 kere buna basmakla carpal tunnel olacağımı zannetmiyorum :D yalnız annem gibisin 'daha iyisini buluruz' diye az dolandırmıyo beni alışveriş yaparken.

hem evde de yapıp üstüne sıcak süt de ekleyebilirdim ben bunun :/ aslında öncemli olan mekanizmasının güzel kahve yapmak için yeterli olup olmaması.
  • seksen9  (19.10.14 00:15:18 ~ 00:16:14) 
Ben begendim. Daha çıkmamış zaten çıkana kadar sorunlarını duzeltirler belki kullanmak kolaylaşır.

Bir de iyi bir termos alırsan bayağı duruyor içinde. Thermos marka var 8 sa sıcak tutuyor, ben de schaffer'dan aldım 6-7 sa tutuyor.
  • Lim5  (19.10.14 00:47:52) 
bir barista olarak 'hadi len ordan' ordan diyorum. mantık güzel. ama epresso dediğin kahveyi cimbaliden içeceksin. ha diyeceksin ki, yarım tonluk makineyi cebimde mi taşıyayım?
taşıma. ama bunu da alma.
şu kahvenin bokunu çıkarmamak lazım. alternatif bile olamaz bu makine.
  • korsan dilenci  (19.10.14 00:50:30) 
@korsan dilenci tadı güzel olmaz diyosun yani?


  • seksen9  (19.10.14 00:56:57) 
dostum laudinetto'nun rossmann'da satılan poşet kahveleri var. poşet çayın filtre kahve için yapılmışı. madem bişey taşıcan, sıcak suyun üstüne at bi tane, iç gitsin. mis gibi de kahve.

bunun espressosu çamur gibi olur gibi bir his var bende. bir de filtresini temizleme dersi falan var ki, açık havada zor.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (19.10.14 07:22:58) 
@seksen9,aynen sanmıyorum tadının güzel olacağını. Bi kere cimbalinin verdiği basıncı bilek gücüyle veremezsin. Illa içinde enerjiyi yükseltici bir teknoloji vardır ama yine de cimbalidekine ulaşamaz.


  • korsan dilenci  (19.10.14 11:29:12) 
esspreso için yanlış hatırlamıyorsan 9 atm yakın bir basınç gerekiyor. Su buharı, bu sabit baısnç altında kahvenin içinden geçerek bardağa süzülüyor. Bu makine güzel bir oyuncak, eğlenceli bir fikir ama bence daha fazlası değil. Eğer niyet gerçekten lezzetli kahve içmekse, bu alette ilk gözüme çarpan kusurları şöyle sıralayayım;

- Espresso için gerekli olan 9 bar sabit basıncı elle sağlamak pek olası gözükmüyor. Muhtemelen hava sıkıştırırarak illa yakın dereceler elde ediliyordur ama bu sabit değil dalgalı olacaktır ve bu da kahvenin tadını çiğleştirir.
- Espresso için en temel şartlardan biri çok sıcak olmasıdır. Ama burada zaten termosundaki kaynama derecesinin epey altındaki suyla yapılıyor. ılık espresso = soğuk lahmacun
- Pratik gözükse de değil. Aleti çıkardın, kahveyi doldurdun, tamperladın. E o kahve bulaşmayacak mı oraya buraya? hadi bulaşmadı. e bi tane espresso yaptık olayı bitti. yıkayıp temizlemeden bir tane daha içemiyoruz. Biz o koca aleti sadece bir bardak espresso için mi taşıdık yanımızda ?

Dışarda boktan hazır kahvelere mecbur kalmamak için frenchpress bile işinizi görür.
  • sarap dumani  (19.10.14 19:48:15) 
işte @sarapdumani geldi yine sorunu çözdü. tamam şarap da yapmıyom kahve de hıh!


  • seksen9  (19.10.14 20:50:09) 
yapma demiyorum, hobi olarak yine yap :)

bir de şöyle bir alet var; (bkz: moka makinesi)

Evde güzel kahve içmek için bunu kullanabilirsin mesela. Gayet ucuza son derece leziz sonuç veriyor. Belki dışarıda kötü kahveye maruz kalıyorsun ama en azından bununla evde güzelini yapabilirsin.

Burda da çalışma prensibini anlatıyor;coffee.wikia.com
  • sarap dumani  (19.10.14 21:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.