[]

mezar tasi yapilana kadar?

Ne yapilabilir kabir yerine? Mezar tasi icin 6 7 ay beklenir diyorlar. Bombos mu duracak? Cit mi yapmali?

Bilen goren duyan?


 
genelde boş duruyor, bir tepecik şeklinde. mezar taşı olarak da bir tahta dikiliyor.


  • nereye bu gidis  (18.10.14 12:40:10) 
hocam öncelikle başınız sağolsun diyeyim.tahta üstüne tükenmez kalem ile yazan var, metal ufak bir levhaya yağlı boya ile yazilabilir.


  • predecessor  (18.10.14 12:45:12) 
bir tane kucuk tahta cakiliyor , ustune de idareten mezarin kime ait oldugunu belirten isim yazilir.

biz hep 1 yılı doldurduktan sonra yaptırdık.
  • montauq  (18.10.14 12:45:33) 
evet tahta +1, ayrıca üzerinde tükenmez kalemle isim yazılır pet şişeyi ortadan kesip şapka gibi geçirilir ki yağmurdan dolayı isim silinmesin.


  • tolga asp  (18.10.14 12:48:17) 
tahta konulur. Da neden 6-7 ay?


  • cemiyetin unlu simasi  (18.10.14 12:48:23) 
başınız sağolsun. 1 sıra briket ile etrafını çevirebilirsiniz.


  • fallthepieces  (18.10.14 12:49:17) 
Mezar yapili hazir mezar mi, yoksa koy usulu bir cukur mu?

Mezar yaptirmak icin 1 yil beklenmeainin sebebi, 4 mevsim yasansin ve gerceklesecek cokme olsun diyedir. (Curume de dahil)
Ama yapilmis hazir sekilde satilan mezarlar zaten acilmiyor bas ucuna bir kisinin girecegi kadar bi cukur kaziliyor ve mefta iceri itilerek yerlestiriliyor. Yagmur kar suyu ile cokme gibi bir durumu olmuyor, yuzey beton bir zemin oluyor. Mezar da bu zemin uzerine getirilip konuluyor.

belediye yaptirmis ise, hemen simdi mezarinizi yaptirabilirsiniz.
Hazir mezar degilse, cit ya da bir sira tas ile cignenmesin diye etrafini cevirebilirsiniz, tahta basina adi soyadi kalemle yazilir denildigi gibi.

Basiniz sagolsun
  • cecilia  (18.10.14 13:10:44 ~ 13:16:17) 
mezar çöksün diye sularsınız, eğer bu kadar beklemenin sebebi toprağın oturması ise.. etrafına yuvarlak taşlardan döşerdim ben olsam. gerçi caiz midir bilmem. allahsız olduğum için çok da merak etmedim böyle şeylerin dini hükmünü ama.. öyle olsa güzel olurdu.
bi de üstüne dikin ekin bi şeyler. mezarın üstünde çiçek çalı iyidir derler. şu arkasında günün menüsü, erkek kız adı yazan dindar takvimler var ya. onlarda yazıyordu.

  • namus ninjası  (18.10.14 13:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.