[]

kedimiz kusuyor

marul 1,5 yaşında. aşı karnesi yoktu sahiplendiğimizde ama aşıları yapılmıştı, tekrar yaptırmadık. iç dış için de bir süre bekleyelim dedik. bonacibo mama kullanıyoruz şimdilik ayrıca arada yaş mama, ödül maması vs veriyoruz. bir iki gündür ara ara kusmaya başladı ve iştahı yok neden olabilir bu? korkulacak bişey mi?




 
benim bildiğim uzun tüylüler daha çok kusuyor. yaladığı tüyleri çıkarmak için. tüy var mı baktınız mı?


  • ibomiu  (18.10.14 11:47:34) 
bonacibo başlığındaki entryleri okuyun. Mamada ucuza kaçmayın. Ödül maması ve yaş mamayı sık vermeyin.

Arada kusması normal.
  • kimlanbu  (18.10.14 11:51:34) 
yaş mamayı buz dolabında mı ttuuyorsunuz?


  • aşksız prens  (18.10.14 11:54:16) 
iyi bir mama verin.
kusmuğunda tüy topağı var mı?
kısırlaştırılmamış kediyse kızgınlığa gireceği zaman da kusabilir. iştahsızlık da olur.
birkaç gün gözlemleyin durmazsa veterinere götürün.
  • lily briscoe  (18.10.14 11:54:49) 
yaş mamayı açtıktan sonra buzdolabında tutuyoruz hepsini bir günde vermiyoruz. bonaciboyu tecrübesizliğimizden aldık bitince başka mama devam edicez ama tabi böyle olursa şimdiden değiştirmemiz gerekir sanırım.

kısır bu arada.
  • tuborg yesili  (18.10.14 12:01:03) 
Tuvalette gözlemleyin. Tuvaletini yaparken bir türlü yer beğenemiyor, sürekli kumun içinde dönüp duruyor, çişini yaparken miyavlıyor ya da tuvaletin dışına çişini yapıyorsa idrar yolları-böbrek problemi olabilir. Kusma eşlik ediyor çünkü bu hastalıklara.

Tüy kusuyor olsaydı iştahsızlık sorunu olmazdı. Sıvı tüketimine dikkat edin, susuz kalmasın. Sadece ishalde değil, kusmalarda da su kaybı fazla olur.

Bir başka ihtimal buzdolabından çıkmış yaş mama. Açılmış yaş mamayı dolapta iki günden fazla tutmayın, iki gün içerisinde tüketin. 2 günden fazla beklemiş ise, mama midesini bozmuş olabilir. Ayrıca vermeden 1 saat önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında bekletin. Bunu yapmıyorsanız, midesini üşüttüğü için kusuyor olabilir.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda akla gelenler bunlar.
  • vesna  (18.10.14 12:31:16) 
kediniz kısır mı ve erkek mi? profesyonel mama kullanmıyorsanız. idrar yolları tıkanıp üresi yükselmiş olabilir. bu da kusturur. tuvaletini başka bir yere yapıyorsa mutlaka bir sağlık problemi vardır. vakit kaybetmeden veterinere gösterin.


  • imbat  (18.10.14 13:00:16) 
evet kısır ve erkek. tuvaletini daha önce iki kez farklı yere yapmışlığı da oldu evet.


  • tuborg yesili  (18.10.14 15:47:28) 
kustuğu şey tüy değilse, tuvaleti de başka yerlere yapmışsa veterinere götürün hemen. ben normalde telaşlı değilimdir ama bir şeyi varsa hızla ilerleyebiliyor.

geçmiş olsun.
  • tedirginlik hucresi  (18.10.14 17:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.