[]

İşlemci Fanı Montajı Sonrasında Çalışmayan Bilgisayar

Intel Core 2 Quad Core(Q6600) işlemcimin ısınma problemini çözmek üzere yeni bir işlemci fanı satın aldım. İşlemci üzerindeki ısı iletimini kolaylaştıran macunu asetonla güzelce temizledim, yeni macunu uygun şekilde sürüp işlemcinin ve yeni fanın montajını yaptım. Yeni sürdüğüm termal macunun sadece işlemci üzerine geldiğinden, sağa sola bulaşmadığımdan eminim.

ANCAK,

Bilgisayar ilk başta açılışta mavi ekran verdi. Birkaç restart'tan sonra BIOS check'leri dahi yapamaz hale geldi. Bios'a girmiyor. Monitöre görüntü gelmiyor. Bilgisayarın açma kapama düğmesine bastığımda sadece kasa içindeki fanlar çalışıyor.

Ben ne yaptım?

Bu problemi nasıl çözebilirim?

Anakartı mı yaktım? İşlemciyi mi cortlattım? Nerede arıza olduğunu nasıl anlayacağım?

 
İşlemciyi çıkarıp tekrar taktınız mı?


  • kmrr  (20.07.09 19:31:38) 
muhtemelen tekrar heatsink'i taktığınız sırada termal pastayı iyi süremediniz, veya bulaştırdınız cpu'nun pinlerine falan.
*anakartı yakmış olmanız çok olası değil (ancak anakarta macun bulaştırmış olmanız olası)
*cpu'yu yakmış olma ihtimaliniz az olsa da var (ancak genelde cpu boot ederken yanacak kadar ısınmaz)
*büyük ihtimal bir yere macunu bulaştırdınız. cpu'yu düzgünce çıkartıp her parçaya (anakart dahil) bir şey bulaşmış mı diye bakın.

benzer bir durum benim başıma 4 ay önce geldi, cpu'yu taktığım kısıma macn bulaştırmıştım az da olsa, 1 saat boyunce ince ince temizleyip taktım. şu anda çalışıyor düzgünce.
  • raj  (20.07.09 20:12:24 ~ 20:23:18) 
Anakarttaki pinleri eğmiş olabilirsiniz. Bir kontrol edin. Kolay kolay işlemci ve anakart yanmaz. İşlemci belli bir değerin üzerine çıkınca zaten bilgisayar otomatik kapanır. pin eğilmişse anakartınızın teknik servisine götürün genelde ücretsiz hallediyorlar.


  • iustitia omnibus  (20.07.09 21:00:41) 
Anakarttaki pinler eğilmemiş, termal pasta sağa sola bulaşmamış. Eski fanla çalıştırmayı denedim, yine kar etmedi.

Ben bilemedim bu işi :(
  • kriker  (21.07.09 00:37:14) 
anakartın pilini çıkarıp takmak çözüm olabilir mi? Yanlış bir girdi gitmiş olabilir diye söylüyorum. Ya da çok pis sallıyorum.


  • kmrr  (21.07.09 14:28:37) 
Anakartın pilini çıkartıp taktıktan, işlemci ve yuvasının üstüne basınçlı hava tuttuktan sonra bilgisayar canavar gibi çalışır oldu.

Thermaltake Silent 775D CPU soğutucu kullanıyorum. İşlemci sıcaklığı ortalama 20 santigrad derece düştü.

Tavsiye ederim, ancak montaj esnasında dikkat!
  • kriker  (21.07.09 19:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.