[]

çamaşır makinasının giysileri çamaşır sulu çıkarması mevzusu

şimdi şöyle ki geçenlerde renkli çamaşırları 40 derecede makinaya attım. çıkarıp serdim. kuruduğunda katlarken farkettim ki bordo pantolonumun paça kısmı olduğu gibi klorak serpilmiş gibi olmuş. pantolonu askıya astığım kısımlar da serpilmiş gibi değil de klorak sürülmüş gibi. bazı giysilerimde var, bazılarında böyle bişi yok. çamaşır makinasının giysileri bu şekilde çıkarması mümkün mü?

hayatım boyunca böyle bir şey görmedim çünkü. az önce de kokladım klorak kokuyor o bölgeler. sonradan mı olmuş sizce?


 
iyi durlamamış ve iyi sıkmamış. sanırım sorunları var. devir ayarına falan bak kaç devirde sıkıyor


  • grid  (18.10.14 10:00:48) 
şöyle iyi durulamamış olsa ya da deterjan kalıntısı olsa bidahaki durulamada geçerdi diye düşünüyorum ama klorak olmuş. bildiğin böyle sıçramış gibi ve deterjan bölmesine klorak falan koymadık yıkarken. geri dönüşümsüz şekilde kıyafetler perte çıkmış durumda. izmir'deyim bi de. daha önce böyle bir şeyde karşılaşmadım. az önce kokladım çamaşırları sararan kısımlar klorak kokuyor. kasten yapılmış olma ihtimali var mıdır? aldığımız yeri de aradım. böyle bi şikayeti ilk kez benden duyduklarını söylediler


  • poison pill  (18.10.14 10:24:25) 
Makineye klorak koymadıysanız makinede olmaz. Balkona mı asmıştın? Üst kat balkon yıkarken falan suyu sıçramış olabilir, zemindeysen dışarıdan da gelmiş olabilir.

Sadece pantolonda mı var, başka çamaşırlarda da var mı? Pantolonun kumaş hatası olabilir. Fotoğraf ekleyebilirsen iyi olur. Görmeden yorum yapmak zor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.10.14 19:13:55) 
imageshack.com linkteki pantolon arkadaslar


  • poison pill  (19.10.14 10:20:40) 
hmm bu tam sherlock holmes'a göre:

1) Renkliler için yanlışlıkla beyaz deterjanı kullanmış olabilirsiniz.

2) Renkliler için olan deterjanı makineye koymak için kullandığınız minik kap/kepçe beyaz deterjanı ile aynı olabilir karışımış olabilir.

3) bir önceki yıkamanızda makinenizde beyaz deterjanını çok kullanmışsınızdır, makinede deterjan kalmıştır.
  • godsparticle  (19.10.14 11:06:27) 
Renkliler ve beyazlar icin tek deterjan kullaniyorum obda ariel renkli camasir icin olani. Deterjan lekei ikinci durulamada gecmez mi? Tekrar durulamaya attim deterjan eklemeden gecmedi. Konunun bu kadar ustunde durmamin nedeni pantolonum degil acikcasi. Sadecw tajtim ve cozesim var ve ona gore de bi tutum sergilemem gerekiyor. Ayrica sadece yeni aldigim ve en sevdigim giysilerimin boyle olmasi beni cok tedirgin etmedi degil.


  • poison pill  (19.10.14 11:25:58) 
o noktacıklar olmasaydı üreticiye iade edin derdim ancak, o noktacıklar bildiğin çamaşır suyu sıçraması.

diz kısımları ise katlama yeri gibi, rafta güneş almış gibi. o şekilde beyazlaması için ya güneş ışığı alacak ya da çamaşır sulu bir bezle o bölümleri silmiş olacaksınız. başkaca bir neden varsa da ben bilemedim.

iade edemeyeceğine göre çözümüne bak istersen.

çözüm 1: paçaları kestirip şort yapmak.

çözüm 2: kumaş boyasıyla pantolonun tamamını boyamak. kumaş boyasının bir toz olanı bir de cam şişede olanı var. toz olan yerli malı eskiden beri kullanılan boya. her yıkamada biraz boya atabilir, aynı renk çamaşırlarla yıkamak gerekir. diğerini bilemiyorum.

çamaşır suyu sıçramış parçalarda öncelikle ağaran bölgeleri fırçayla boyayıp bekletip yıkayıp sonra kumaşın tümünü boyamak lazım. aksi halde o noktalar daha açık renk kalıyor.

seçenek 3: pantolona aplike yapmak. kumaş, deri, örgü, dantel... uygun parçalarla pantolonun o bölgelerini kapatmak.

seçenek 4: sıvı kumaş boyasıyla pantolona yazı yazmak, resim yapmak.

seçenek 5: kumaşın tersinde de aynı şekilde ağarma yoksa bir terziye verip ön paçaların ağaran yerlerinin hemen üstünden keserek ters yüz yaptırmak. ek yerine çift iğne dikiş geçerse pantolonda hiç sırıtmaz zira pantolon zaten spor dikişli.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (19.10.14 11:38:24) 
katlama noktası dediğiniz yerler de çamaşırlığa astığım bölgeler. yani bu kadar tesadüf bana biraz saçma gelmeye başladı. kasten yapıldığına neredeyse eminim. çamaşırları balkona değil evin içine asıyoruz bir de. üst kattakinin balkon yıkaması bu durumda bizi etkileyecek bişi değil.

sonuç: biri çamaşır suyunu eline almış pıt pıt giysilere sıçratmış. geri kalan sürtülmüş kısımları ise astığım noktalardan elini ya da bi bezi sürterek yapmış. bana sabır dileyin. ben sinir hastası olmaya gidiyorum.
  • poison pill  (19.10.14 12:10:25) 
onlar kesinlikle çamaşır suyu izi. bence ya çamaşır makinasına ya da astığın askıya askıya bir şekilde çamaşır suyu bulaşmış. belki de çamaşırları çıkardığın sepete dökülmüş olabilir. normal deterjanın ya da çam. mak. sinin bunu yapması imkansız. şu da olabilir deterjanın sıvı deterjan ise içine birisi çamaşır suyu eklemiş olabilir :/


  • yue  (19.10.14 12:30:28) 
yok ya gayet bildiğimiz deterjan. sırf milletin günahını almıyım diye kaç gündür böyle bişi mümkün mü diye araştırıyorum ama değilmiş onu öğrendim. çamaşır sepeti kuruydu, ha velev ki çamaşır sepeti çamaşır suluydu diyelim, giysilerin biri böyle sıçramış gibi, diğeri de tam bir yuvarlak şekilde çamaşır suyu lekeli olamaz kanımca. afedersiniz de renkli iç çamaşırlarda falan bişi yok. dışarıda giyilecek yeni ve güzel şeyler bu şekilde. asarken de böyle bişi yoktu olsa asarken farkederdim.

insanlar bazı şeylerden hırsını çok garip şekillerde almaya çalışıyor, çamaşırlardan hayat dersi çıkarttığı için kendisine teşekkürü borç biliyorum. benim aklıma böyle bişi yapmak gelmezdi. helal olsun diyorum laskljda
  • poison pill  (19.10.14 12:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.