[]

özgeçmişte tecrübeliyim diye yalan söylemek ?

selamlar,

uzun süredir yarı zamanlı iş arıyordum ve hiç geri dönüş olmuyordu. dün vatan bilgisayar için yarı zamanlı (cumartesi/pazar) iş ilanına özellikle tecrübeli aradıkları için daha önce teknosa'da çalıştım şeklinde tamamen yalan bir bilgi yazarak başvuru yaptım.

ve aradılar. eminim o teknosayı yazmasam aramayacaklardı.

aslında vatan bilgisayar değil, bir ajansa kayıtlı marka promotörlüğü. iş vatan bilgisayarda ama.

bugün 3 de görüşeceğim. adamlar pek takmıyor nede olsa diyerek yazmıştım ama şimdi vicdani bir rahatsızlık hissediyorum açıkcası. bir yandan o işe ihtiyacım var, bir yandan ne diyeceğimi, nasıl telafi edeceğimi bilemiyorum. adamlar gider gitmez biz baktık öyle bir iş geçmişi göremedik tarzı bir cümle ile karşılarlar diye çekiniyorum.

ne yapmalı böyle bir durumda ?

 
ciğerdelen ne yazık ki öyle yaklaşmazlar. anında şutlarlar.

şu aşamada ya görüşmeye gitmeyeceksin ya da gidersen yalanı devam ettireceksin.
  • [silinmiş]  (18.10.14 09:56:36) 
douchebag +1

fark ettikleri anda işten çıkartırlar.
  • kuzey li  (18.10.14 09:59:48) 
@want2die

cevap verebilirim kısmen, arkadaşım yaptı o işi, biliyorum detaylarını vs.

çok önemli bir iş olmadığı için fazla kurcalamazlar diye düşünüyorum, bakalım.
  • sabirstone  (18.10.14 10:05:12) 
Teknosa'dan referans isterlerse ne yapacaksın?

Başvuru formunda yalan bilgi yazmak, fark edildiği anda iş akdinin sebepsiz fesih edilmesine neden olur. Yani işe girersin, 4-5 ay geçer. Ortalık güllük gülistanlıkken bir gün kovuldun derler, neden bile diyemezsin.

İşin kötüsü ayrıldıktan sonra olumlu referans da hayal olur. Karmaşık bir iş arayış sürecine girersin yeniden. Görüşmeye gitme.
  • cakabo  (18.10.14 10:24:22) 
Referans filan istemezler, git görüşmeye. Bu ülke ingilizce bilmedigi halde cv'sinde intermediate yazanlarla dolu. Sigorta işlemleri sırasında ortaya çıkabilir ama.


  • kaymaktutmayansicaksut  (18.10.14 10:41:07) 
yahu part-time bi iş için çok jenerik bi senaryo uydurmuşsunuz, pek sorun olacağını zannetmiyorum. üç kuruş maaş verecekler zaten, bi de utanmadan geçmişinizi araştırırlarsa onların geçmişini ve iş verimliliğini sorgularım. yapmasanız iyiydi elbette ama şu saatten sonra buna kafayı takmanız gereksiz.


  • nereye bu gidis  (18.10.14 11:19:42) 
tecrübeliyim de..

komşumun bilgisayarcısını da işlettim. yaparım sorun yok. de..

yaparsın lan nolcak. en kötü kovulursun. sanmıyorum ama. orda çalışanların %99 undan daha bilgilisin. daha kültürlüsün. at yalanı siktir et.

bende öyle girmiştim çalıştığım yerlere. bir sorun olmadı. hepsinide çok iyi becerdim..

barda vs. sosyal işte çalışmamıştım. korkuyordum.. beceremem sanıyordum. utanırım sanıyordum.. aç kalınca, gittim çalıştım dedim 123123 tecrübe saydım.. girdim. herkes tecrübe böyle bişey demişti.. memnundular çok.

ordan çıktım mesleğimle alakalı bir işe gittim.. tecrübe dediler daha hiç yoktu. 2 sene tecrübe saydım. anasını bile sikerim dedim.. maaşımı iyi aldım. işte hataya yer yoktu.. gündüz işte gördüm. akşam evde öğrendim.. iştede herkes memnundu. sadece iş geçiciydi. başka ilde çalışmaya çağırdılar hatta.. gidemedim.

yaparım diyorsan salla..
  • ibomiu  (18.10.14 11:36:54) 
nereye bu gidis +1

dürüstlüğünü işe alınırken değil işe alındıktan sonra göster kardeşim. doğrucu davut olacağım diye işsiz kalma. senin gibiler asıl iş güç sahibi olmalı.
  • yons  (18.10.14 12:11:54) 
Sanki şirketler mi çok dürüst, üstelik çoğu cv abartı bilgilerle dolu, yazmışsın bi senaryo, devam ettir işte..


  • ya volna  (18.10.14 12:23:42) 
Hiç sesinini çıkarma yapabileceksen işi git çalış derim. Sanma ki adamlar "dur yahu sabirstone teknosa'da çalışmış mı bir bakalım tüm birimler araştırmaya koşun" diyecekler..
Bu arada derdin "yalan söyledim vicdanım sızlıyor" ise zaten uzun bir süre daha iş bakacak olursun. 2-3 başvuru sonunda aynı şeyi tekrar yaparsın.

Kendine güveniyorsan git (konuş bence) çalış.
  • wittgenstein  (18.10.14 12:31:05) 
verebileceğim tek tavsiye görüşmeye gitme diyenlere kulak asmaman. görüşmeye gitsen, yalan söylediğin ortaya çıksa nolacak sanki. mahkemeye mi verecekler?

yalan işini kıvırabiliyorsan olayın devamını getir. hiç tanımadığın insanlar karşısında okkalı senaryo yazmak güzeldir. en azından adrenalin yaşamış olursun. yalanı hiç beceremem diyorsan da açık açık söyle. görüşmeye giderek kaybedecek bir şeyin yok.
  • mr brandon  (18.10.14 12:43:42) 
ben de part time bir iş için bu tip araştırma yapılacağını sanmıyorum. ama asla "ben yalan söylemiştim, kusura bakmayın" gibi birşey söyleme. daha işe girmeden yalan söylemeye başlayan adamı kimse işe almaz. görüşmeye git, sürekli önceki tecrüben üzerinde dururlarsa, bir teknosa bahsidir alıp yürürse ve sen rahat hissetmezsen geri dönüş olunca "ben biraz düşüneyim" tarzı birşey uydurur başlamazsın.


  • sumuklu asilzade  (18.10.14 12:47:22) 
Cok riskli bir yalan soylemissin. Gorusmeye gitmemeni tavsiye ederim. Yalani devam ettirmeye gelince, o yalani devam ettirmen cok zor. Yalan soylerken biraz dikkat edin, sonrasini da hesap edin.


  • delifaruk  (18.10.14 12:53:50 ~ 12:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.