[]

Seks bir ilişkinin körükleyicisi midir yoksa tam tersi mi?

Bugün bir karşı cinsten bir arkadaşımla(kadın) bu meseleyi konuştuk ve bana seksin ilişkinin olmazsa olmazı değil, bir çeşit açgözlülük mekanizması olduğunu söyledi.

Yani nasıl öldürme içgüdümüzü bastırmayı öğrenmişsek, bu dürtüyü de bastırabileceğimizi, seksin sadece birtakım dürtüleri açığa çıkarmaktan ibaret olan, bir insanı daha fazla sevmeye iten ve daha sonrasında da ilişkinin bir rutini, bir ödülü haline geldiğini söyledi.

Siz bu düşünceye katılıyor musunuz? Seks olmayan bir ilişki ne kadar sağlıklı? Seks sayesinde tahammülün artması doğru bir tespit mi?(Bu kısım beylere daha çok)

 
seks sayesinde tahammülün artması bence açıkça sikecek kız bulmuşun derdini de çekiver mantığıdır. Eğer bi ilişkide taraflar sadece seviştiği zaman mutlu olabiliyorsa bence bu sağlıksız bi ilişki olur.

Sevişmenin bi içgüdü olduğunu ele aldık da benim bildiğim insanlar sevişir uyur yer içer hayal kurar temelde. sevişmek dediğimiz şey git-gel değil sadece uyandıktan sonra da sevişirsin, sonra git-gel olur ya da olmaz. Ama buna bi ödül ya da her perşembe 5te sevişiyoruz gözüyle bakmak da olayı monotonlaştırmaktan başka bişey değil ve insanlar olarak monotonluğu sevmiyoruz. Muhtemelen arkadaşına bu monotonluk ve buna bağlı duygusuz sevişme ters gelmiş falan.
  • rastocasdelay  (18.10.14 03:20:27) 
ne körükleyicisi ne de tam tersidir seks bir ilişkinin olmazsa olmazıdır.


  • joy stick  (18.10.14 03:26:57) 
Seks yapmis olmak için yapan insanda seks zevki yoktur. Her sevgilisi ile yaptığı onun için "seks işte"dir.
Umarım iyi bir seks zevkine sahip insanlarla evlenmezler.

Cevap: çiftleşmek ile sevişmeyi ayıran insan olmamızdir.
  • take me rufee2  (18.10.14 04:12:30) 
Seks, sevgiliyi arkadastan ayiran sey. Tamam, cok zorlarsak bastiririz belki ama niye bastiriyoruz ki? Seks, tek partnerle duzenli olarak yapildiginda gayet saglikli bir sey sonucta. Ayrica tabii ki duygulari korukler. Seks olmayan iliski, lisede filan degilsen garip. Cinsel cekim yoksa iliski manasiz, cinsel cekim varsa sevismemek manasiz.


  • fortisvita  (18.10.14 04:28:46) 
Tüm canlilar (bitkiler hariç) için en temel güdüler yemek barinmak ve üretmektir.
İnsan olarak bizi diğer canlılardan bayi tan şey seksi sadece soyun devamliligini saglayan bir eylem olarak gormememiz, bundan keyif aliyor olusumuz ve bunun bizim için biraz daha karmasik (duygusal vb) süreçler içermesidir.

Bu kadar temel bir içgüdüyu de baskilamaya calismak sadece sorun yaratır.
Aseksuel olup sekse ilgi duymamakla, ilgiyi bastirmak farklı şeylerdir. Baskilama vücuda fiziksel ve ruhsal hasar vereceği gibi zorlama ile yapildigi için içinde bulunulan iliskide karşı tarafi da yipratmaktan başka ise yaramayacaktir.
  • balik kraker  (18.10.14 08:00:58) 
Arkadaşın kezbanlığını rasyonalize etmek için saçmalamış. Öldürme içgüdüsü nedir amk.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (18.10.14 09:05:36) 
Çevremde çok görüyorum, erkek arkadaşını seksle cezalandıranlar var. Çocuk seks yapmak için kadının istediği gibi şekilleniyor, taklalar atıyor. Çocuk güzel bir jest yaptığında seksle ödüllendiriliyor.

Bu ödül/ceza mekanizması varsa ilişkide, seks olmasa daha sağlıklı bir ilişki yaşanır.

Arkadaşın büyük ihtimalle sağlam bir kazık yediği için kendince bir koruma mekanizması geliştirmiş. Frijitliğe giden yolda büyük bir adım atmış.

Ergenlik zamanlarını es geçersem seks ilişkiye olumlu yönde etki ediyor, "evlenmeden olmaz" diyenler bile neler yapıyor - handjob, titjob, oral, anal, sürtünme.

Esas seks kısmında çiftlerden birisi tatmin olamıyorsa problem çıkıyor.
  • kimlanbu  (18.10.14 09:55:14) 
Arkadaşınız öldürme içgüsüdüyle ne kastediyor tam olarak anlayamadım. Benim öyle bir içgüdüm yok. Kaldı ki öldürme içgüdüsünün varlığının kabulü halinde de insanlar bunu bastırmayı öğrenmiş filan değil, her gün onlarca cinayet işleniyor. Öldürmenin tüm hukuk sistemlerinde cezası var ve bizi sinirlendiren, üzen kişiyi öldürmek istediğimiz halde öldürmüyorsak bunun nedeni genelde yakalanma bilinci ve o cezalardır.

Seks olmayan ilişki tabi ki sağlıklı değil. Seksi bir ödül olarak algılamak başlı başına sağlıksız zaten. Erkekler de, kadınlar da eğer seksi bir ödül olarak görürlerse o ödülü almayı amaca dönüştürürler ve seksi istediklerini elde etmek için manipulasyon aracı olarak kullanırlar. Bu durum da ilişkiyi yıpratır.

Nerden baksanız tutarsız arkadaşınızın bu düşünceleri.
  • m e l t e m  (18.10.14 10:00:22 ~ 10:02:27) 
Öldürme içgüdüsü olayına takılmayın, o kısmı direkt temel içgüdülerden biri olarak düşünebiliriz çünkü direkt öldürme değil de içgüdülerden bir kısmı şeklinde geçmişti ben aklıma ilk o geldiğinden öyle yazdım.

Bu arada belirtme ihtiyacı hissettim; arkadaşımın şimdiye dek ciddi bir ilişkisi olmadı, bakire olup olmadığnı bilmiyorum ve yaşı 23.
  • chicha  (18.10.14 10:19:38) 
bir kadının böyle düşünmesini normal karşılarım çünkü genel itibarı ile kadınımız seks ile barışık değil. ya frijit, ya (çeşitli seviyelerde) vajinismus, ya da cinsiyetçilik bombardımanı altında ezilerek seksten utandırılmış ve tedavi/çözüm aramak yerine sekse uzaklığının altını, böyle felsefik felsefik konuşarak doldurmaya çalışıyor maalesef.

tabii, yine genel itibarı ile (okumlama ve felsefimleme yapmaktan ziyade hunharca seks beklentisi olan) erkeğimiz için bu felsefik alt doldurma girişimlerinin hiçbir manası olmadığından mütevellit ilişkiler sonlanıyor. kadınımız face'de laf giydirmeli şeyler yazarken erkeğimiz de, erkeğimiz de, erke, neyse, dayanamıyorum, daha fazla konuşamayacağım.
  • nereye bu gidis  (18.10.14 11:29:23) 
arkadaşın sana seksi çok sevdiğini, çok zevk aldığını, sevgilisiyle haftada en az 10 kez seviştiğini söylemek isterdi eminim ama ülkemiz şartlarında orospu olarak görünmek istemediği için sana yalan söylemiş. veya bir çok türk kadını gibi çocukluktan beri seks=şeytan olarak beynine işlendiği için psikolojik sorunlar yaşıyor, seksten zevk almıyor.


  • r_u_h  (18.10.14 14:30:47) 
sekssiz bir kadının bize verebileceği şeylere bağlı bu biraz. benimle playsteyşın oynarsa yine sevebilirim. ama onunla hangi makyaj malzemesini kullanırsa daha güzel olur gibi bir muhabbete giremem. bana yemek yaparsa severim. bana güzel pastalar yaparsa yine severim. sekssiz bir sevgi varsa sıkıntılı piskolojiler var demektir. düşün mesela babanı da seviyorsun ama seks yapamıyorsun. herşeyini bilip onaylamasını ve seni kabul etmesini beklemiyorsun ama seviyorsun. erkeğin etrafında bu tarz sevgilerden o kadar çok var ki.. bir kadının ona böyle sevgi beslemesi o kadar sıradan ki. değersiz bir bozuk para gibi onun için. seks yapabileceği insan da fazla. yani isterse 3-5 kızla birlikte olabilir. onu durdurabilecek bir kadın olmalı. yani ona hem seks, hem yemek, hem eğlence olabilen bir kadın. eğlence=çocuk. aksi halde sıradan bir kadından pek farkı kalmaz. yalan/entrika/rol kesme gibi marifetleri bütün kadınlar yapıyor.


  • coripack1  (18.10.14 14:32:32) 
O dürtüyü bastırta bastırta çevremiz manyak doldu zaten.

Seksin bastırılması bir kadın için hiç sağlıklı değil. (Gerçi erkek için de hiç sağlıklı değil ama farklı şekillerde)Hani kadınlar var ya Kadınlar Kulübü'nde; hiç bir şeyden memnun olmayan, sürekli şikayet eden, sürekli başkalarına "Ne demek sevgilim sevişmek istiyor, sevişmeyeceksin. O da buna eşek gibi saygı gösterecek" diyen, nörotikliğin doruklarında gezen, olmayan cinsel gerginliği ağzına vurduğundan ya yemek yiyen ya da sürekli dedikodu yapan tipler böyle böyle oluşuyor.

Bu kadın ya hiç insanla sevişmemiş (kendisine hayvan gibi sevişenlerden denk gelmiş) ya da anorgazmik. Yoksa böyle demeyi hayal bile edemezdi, böyle bir durumu aklı, hafsalası alamazdı.

Seks olmayan bir ilişki sağlıklı değil. (Belirli birtakım dönemlerde insan sevişemiyor olabilir ya da bir dönemlik engelleyici durumlar olabilir, o nedenler ayrı. Burada hiçbir sorun yok, sadece sevişilmiyor kısmına odaklanıyoruz)

"Seks körükleyici midir" kısmı ise apayrı bir soru. Burada seksi iyi seks ve kötü seks diye ayırmak gerek. Çünkü kötü seks ilişkinin doğrudan bitiricisi. Ciddi düşünemezsin ki kötü sevişen birisi ile, düşünsene her akşam ayrı ayrı işkence. İyi seks ise (kadın olmama rağmen cevap vereyim) aşk körükleyicisi olabilir, tahammülü arttırır kesinlikle. Ama kötü seksin ilişkiyi bitirdiği kadar değil.
  • aychovsky  (18.10.14 22:23:12) 
pek okumadım. seks ilişkinin direk lokomotifidir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.10.14 22:26:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.