[]

Burun ameliyati hakkinda

Burnum tikali. Doktora gorundum, icine birsey sokup bakti ve kikirdak yamuk dedi. Ameliyatlikmis, bska turlu duzelmezmis. Kikirdakla alakasi varmi bilmem ama disaridan bakildiginda da burnum bir tarafa dogru yamuk. Bu ameliyati oldugumda burnumun sekli de duzelir mi yoksa ayrica estetik mi yaptirmam lazim? Yandan gorunuste de burun biraz fazla ileride mesela.
Bir de bu kikirdagi ameliyatla duzelttirdidikten sonra bir muddet evde yatiyor muyuz?



 
bir haftada iyileşiyor. o gün içinde gezmeye başlıyosun zaten.

nerden mi biliyorum? kira vermeyip burnunu yaptıran o.ç. ev arkadaşım yüzünden.
  • seksen9  (17.10.14 23:47:15) 
estetik işte. git bi estetik cerraha, o yapsın ameliyatı. hepsini yaparlar. 1 hafta yatarsınız.


  • fayfim  (17.10.14 23:59:15) 
ameliyat burnun şeklini etkilemiyor, içten kesikle yapıldığı için dışarıdan bi şey belli olmuyor tamponların şişliği dışında. estetik yaptırman lazım görüntünün de değişmesini istiyorsan. ameliyattan sonra da yatmanı gerektirecek pek bi durum olmuyor. sadece kan sızıntısı oluyor bi süre, bıyık bölgesine sargı bezi bantlıyorlar. onu değiştirmen ve okyanus suyuyla temizlemen falan gerekiyor işte. ilk günler uyumak zor oluyor bi de burun kapalı olduğu için ve biraz dik yatmak gerektiği için. ben yatmıştım 1 hafta kadar ama tansiyon düşüklüğünden. böyle yani. zor bi ameliyat değil.


  • bxgx  (18.10.14 00:05:48) 
param olunca reha yavuzer'in elinden geçmeyi planlıyorum :P
en iyisi oymuş zira , arkadaşım da ona burnunu yaptırdı ama çok pahalıya yaptırdı .
burun değil sanat eseri öyle diyeyim.

5-6 sene önce 6000-7000 civarına yaptırmıştı.
  • neferkitty  (18.10.14 00:07:38) 
geçmiş olsun. 2 defa burun ameliyatı oldum. eğer doktor ameliyat ol diyorsa ol bence. deviasyon varsa ameliyatla düzeltilir. kbb uzmanına gitmen lazım. ameliyattan sonra 1 hafta kadar burunda tamponlar kalıyor. o süreç biraz zorlar. iyileştikten sonra "daha önce hiç nefes almamışım" diyeceksin. sözlükte (bkz: burun ameliyatı) başlığında detaylı yazılmış. aklına takılan bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.


  • corneillus  (18.10.14 00:15:14) 
Plastik cerrah nefesle ilgili sorununuzu cozmez. Kbb hem septumu duzeltir, isterseniz ve yapiyorsa estetik de yapar.


  • manert  (18.10.14 00:44:06) 
Septoplastiyi (septum düzeltme, dışarıdan çok bir etkisi olmuyor) devlet ödüyor. Rinoplastiyi ödemiyor (estetik ameliyat). Sen septorinoplasti yaptiracaksin hem guzelleseceksin hem nefes alacaksın, ama sana rino kısmını cebinden vermen lazım diyecekler. Bir de iyi bir cerraha git, bence bu is plastikcilere kalmalı ama kendini acayip geliştirmiş kbbciler var haklarını yemeyelim. Plastikte reha yavuzer, barış çakır, teoman doğan, fatih dagdelen, erhan eryilmaz, serdar eren aklıma gelen isimler. Kbb'de emre ılhan'i övuyorlar.


  • Lim5  (18.10.14 00:47:27) 
Ozele gitmem tavsiye edilir zannedersem?


  • delifaruk  (18.10.14 00:55:12) 
kbbcilerin yaptığı burun genelde bi süre sonra çöküyor valla sen bilirsin :D

her şeyi uzmanına bırakmak en doğrusu bence , bir de devlet ile özelin malzemesi anestezisi bile farklı olur elbet.
Burun bu 1 kere yaptırılır para yoksa bırak yamuk kalsın, daha da yamulmasından iyidir bence.
  • neferkitty  (18.10.14 00:56:31) 
Devlette gazi üniversitesi bayağı iyidir plastik cerrahi için, bir de çökmüş burnu revizyon için almak istemezler genelde. Bir kez olsun tam olsun. Sen plastik cerraha git, ama estetik tecrübesi olsun asistanlikta iki meme bir burun yaptırılip yollanmış biri olmasın.


  • Lim5  (18.10.14 01:05:28) 
Kesinlikle devlete gitmemeye karar verdim.


  • delifaruk  (18.10.14 10:03:43) 
ameliyatina hem kbbci hem plastik cerrah girmesi lazim estetik bir degisiklik istiyorsan. kbb cinin yapacagi kisimla egrilik ve kikirdak duzeltilir. duzgun nefes alirsin. estetikcinin yapacagiyla da bira geriye alinir profil duzeltilir vs.


  • shotgunwoman  (18.10.14 10:04:06) 
s.a hocam.

2 sene önce bu zamanlar oldum deviasyon ameliyatını. benim de kıkırdak sağ burna doğru bombe yapıyordu.

bu amelyiatın dış görüntüne en ufak bir etkisi yok. ameliyattan 1 saat sonra bile yok (sadece içi tampon yüklü olduğu için burnun şişik gözüküyor), morarma bile yok yani öyle söyleyeyim.

eğer burnunun görüntüsünden memnun değilsen, deviasyon ameliyatı sırasında bir de estetik ameliyatı yapıyorlar. o da ekstra para tabi, ben deviasyonu özel hastanede 400tl'ye (sgk bir kısmını karşılamıştı çünkü) oldum. estetik olanlar ekstra 1500-2000tl veriyordu.

not: kbb'ciye amelyiat oldum. çünkü burnumdan nefes alamıyordum, tavsiyem kbb'ciye ameliyat olman çünkü senin öncelikli problemin burundan nefes alamamak.
  • kamera motor  (18.10.14 10:14:45 ~ 10:15:52) 
@freekara, hocam yanlış konuşuyorsun bu arada. "kıkırdağı da ucundan düzelt" demek doğru değil çünkü benim, pansumana gidip gelirken gördüğüm kadarıyla kullanılan ekipmanlar bile değişiyor. mesela estetik olanların burun sargısının altında metal bir "alçı" görevi gören bişi vardı, aynı zamanda aynı kemiği de kesmiyorlar.

yani ameliyatta kullanılan ekipmandan tutun ameliyat süresine kadar her şey değişiyor.
öyle "ucundan düzelt" demek olmuyor, hazır kalbi açmışken bi de karaciğere bakalım bari, demek gibi bir şey oluyor.

ikisi farklı operasyon yani.
  • kamera motor  (18.10.14 10:21:50) 
@kamera motor plastikçiler kbb'nin işi olmasına rağmen estetik ameliyat sırasında konka cerrahisi bile yaparlar hasta daha iyi nefes alsın diye. kbb'ci aramazlar. öyle bir yansıtmışsınız ki sanki plastikçiler burun güzel gözüksün de fonksiyonel olmasa da olur gözüyle bakıyormuş gibi. öyle bir şey yok.


  • Lim5  (18.10.14 13:50:35) 
hacı yanlış anlama ama kbb'ye gidip bu ara bu bahaneyle ameliyat olan çok kişiyi görüyorum. nitekim ben de oldum ama sıfır estetikle.

niyetin estetikse laga luga yapma, eğer değilse kıkırdağı al kurtul. parayı sokakta bulmuyoruz.
  • emiter  (18.10.14 14:09:10) 
Burunda abartili bir yamukluk yok ama iceriden tikali, kikirdagin her halukarda duzeltilmesi lazim tikaniklik icin.


  • delifaruk  (18.10.14 14:27:30) 
@delifaruk, kıkırdağın düzeltilmesi gerek dediğin şeyin dışarıya en ufak bir etkisi yok.


  • kamera motor  (18.10.14 14:57:16) 
@kamera demek istedigim tikaniklik icin duzeltilmesi gerek mutlaka. Dis gorunusuteki sorun cok da abartili degil yani.


  • delifaruk  (19.10.14 00:58:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.