[]

neden intihar ederiz? (ama başkalarının isteyeceği bir pozisyondayken)

Bu sabah bi haber okudum. Bilirsiniz bir bilgisayar mühendisi intihar etmiş. "Hayata dair umudum kalmadı." demiş. Haklıdır kararını sorgulamıyorum. Anlamaya çalışıyorum

Gözlemlediklerim:
-OTDÜ BİLGİSAYAR MH. MEZUNU: bu gün o okula girebilmek isteyen milyonlarca öğrenci var.

-YAZILIMCI: Bence en saygın meslekler arasında ilk 5 e girer..

-ÇALIŞIYOR: Bu gün bilgisayar mühendisi bile olarak işsiz epey insan bulunabiliyor.

-YÖNETİCİ: işinde oldukça iyi

-NİŞANTAŞINDA OTURUYOR: Çok istanbulu bilmiyorum ama. Başını sokacak 4 duvar bir evden fazlasının, en azından sıcak suyun daimi aktığı evlerden oluşan semt diye biliyorum.

-SOSYAL: Bir çok bilgisayar işinde uğraşananın aksine, Guru dahil, insanlarla iç içe.. sosyal ortamlara katılıyor. intihar videosu çekip espiri yapabiliyor. ben intihar videosu çekemezdim.. utanırdım rezil olurum diye.. halbuki öleceğim sikimde olmaması lazım ama.. bir not yazardım.

-EĞLENCELİ: Sohbete katılan değil, sohbeti yöneten merkezine toplaşılan insanlara benziyor.

-İYİ SAYILABİLECEK MADDİ DURUM: bilgisayar mh. yöneticisinin 3000tl (en az, en kötüsü) alsın diyorum.

-YAKIŞIKLI: bilmiyorum eli yüzü düzgün biri.


ve daha pek çok niteliğe sahip bu insan intihar etmiş.. ben karşılaştırsam zaten ölmüşüm amk diyorum.. bu kişi neden intihar etmiş? neye umudu kalmamış olabilir ki buna göre ben neden yaşamalıyım?

Sebebi Kız meselesi değil bence. hani lgbt bir sebep çıkabilir o durumları anlayamam ama kız meslesi yüzünden deseler inandırıcı gelmez.

bilmeyenler için: www.milliyet.com.tr

 
başkalarının istediği pozisyon pekala o kişinin nefret ettiği ve başka çıkış yolu bulamadığı bir pozisyon da olabilir.


  • ron dennis  (17.10.14 22:32:32) 
adam nedenini söylemiş işte; hayata dair bir umudu kalmamış. bundan büyük bir neden de olamaz bana göre. ben videoyu izleyince içimi bir huzur kapladı. zaten insanların hayatlarını istedikleri zaman sonlandırma hakkı olduğunu düşünüyordum. bu beyefendi de bunu çok yalın, sakin, kararlı bir şekilde yapmış. dramatize etmemiş falan. yazmışsın ya 'ben zaten ölmüşüm' diye belki de o bu cümleyi kendi için kurmamak adına sonlandırmıştır hayatını. belki de kendine ve hayatına 'yaşıyoruz işte' diyemeyeceği kadar saygı duyuyordur.


  • sheridans  (17.10.14 22:35:56) 
Aklindakini gerceklestirmek icin her zaman bir nedene gerek yoktur.
En azindan yakinlari neden diye bir soru sormuyorlar,biliyorlar.
Benim en yakin arkadasim intihar etti 13 yil once ve hala neden diyorum.
Nedene gerek yokmus diyorum artik,aklina koyup gidiyorlarmis.
  • brnbrs  (17.10.14 22:44:33) 
bu konu dun de konusuldu burda. ayni senin gibi bir duyuru acmisti biri. seni orda verdigim cevaba yonlendiriyorum.

eksiduyu.ru
  • gerard  (17.10.14 22:52:09) 
odtü mezunu değilim yakışıklı değilim diğer özelliklerin çoğu bende var. kolay bişey olsa çoktan ederdim, sen hergün işe gidip yazılımla uğraşmayı zevkli falan zannediyorsun herhalde. devamlı koşuyorsun durduğun anda düşersin 1 ay maaş gelmese göte gelirsin. adam koşmaktan yorulmuş


  • divit  (17.10.14 22:55:58) 
yasama motivasyonunu kaybetmek elinde olan veya olmayan niteliklere bagli bir durum degil. her sabah uyandiginda burunmen gereken rollerden biktiysan ve yataktan cikmak icin bir sebep bulamiyorsan, bir yemegi yemek tercih edilmeyebildigi gibi yasamak da tercih edilmeyebilir.


  • sAINT  (17.10.14 22:56:02) 
insanin bir inanci ya da amaci yoksa dunya da ki zevkler ona yetmemeye baslar. bu zevkler bi cok insanin imrendigi seyler de olabilir ama o kisiyi tatmin etmiyor bi sureden sonra


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (17.10.14 23:02:14) 
Tamam da bu saydiklarin senin hayattan beklediklerin/ sahip olsan mutlu olacagini dusundugun seyler. Adami kesmemis ya da ruhsal bir hastaligi varmis neyse ne iste, boyle bir karar almis.


  • fortisvita  (17.10.14 23:04:19) 
intihar etmek tamamen ayrı dava. ama başkalarının çok isteyeceği, hayallerinde bile göremeyeceği bir ortamda, olanaklarda mutsuz olmak son derece mümkün. insanoğlu tamahkar. hep daha fazlasını istiyor. kendimden biliyorum. mütevazi olmam gerekirse türkiyedeki 70 milyon insanın çok rahat 69 milyonu şuan benim yerimde olabilmek için çok şey verirdi. ama ben mutsuzum.

o yüzden mutlu olmak mutsuz olmak hayatın size ne sunduğuyla değil sizin ne beklediğinizle alakalı sanırım. iki kol iki bacağımız olması, gözümüzün görüyor olması bile mutluluk getirebilmeli. bende getirmiyor. sizi bilemem.
  • fayfim  (17.10.14 23:34:02) 
Maddi durum odtü filan çok tırt nedenler dostum, 3 bin maaş filan yapma allahını seversen :) adam ferrari sahibi, nişantaşında oturuyor, aşkları olmuş, sevmiş sevilmiş hayatın her zevkini tatmış, kültürlü, efendi bir adam, bence tüketeceği şey kalmamış, bir de bazı insanlar intihara daha çok meyilli, zaten kendi de bahsediyor videosunda..


  • bigfishar  (17.10.14 23:52:42) 
intiharın bunların hiçbiri ile alakası yok. insan yaşama içgüdüsü olan bir canlıdır aynı diğer hayvanlar gibi. başka hayvanlarda var mı bilmiyorum ama yaşama içgüdüsünün kaybolması insanın bir bug'ı. yani beyindeki bir takım aksaklıklar ve garip ters işleyişler ile ilgili. bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.10.14 00:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.