Bu sabah bi haber okudum. Bilirsiniz bir bilgisayar mühendisi intihar etmiş. "Hayata dair umudum kalmadı." demiş. Haklıdır kararını sorgulamıyorum. Anlamaya çalışıyorumGözlemlediklerim:-OTDÜ BİLGİSAYAR MH. MEZUNU: bu gün o okula girebilmek isteyen milyonlarca öğrenci var.-YAZILIMCI: Bence en saygın
Bu sabah bi haber okudum. Bilirsiniz bir bilgisayar mühendisi intihar etmiş. "Hayata dair umudum kalmadı." demiş. Haklıdır kararını sorgulamıyorum. Anlamaya çalışıyorum
Gözlemlediklerim:
-OTDÜ BİLGİSAYAR MH. MEZUNU: bu gün o okula girebilmek isteyen milyonlarca öğrenci var.
-YAZILIMCI: Bence en saygın meslekler arasında ilk 5 e girer..
-ÇALIŞIYOR: Bu gün bilgisayar mühendisi bile olarak işsiz epey insan bulunabiliyor.
-YÖNETİCİ: işinde oldukça iyi
-NİŞANTAŞINDA OTURUYOR: Çok istanbulu bilmiyorum ama. Başını sokacak 4 duvar bir evden fazlasının, en azından sıcak suyun daimi aktığı evlerden oluşan semt diye biliyorum.
-SOSYAL: Bir çok bilgisayar işinde uğraşananın aksine, Guru dahil, insanlarla iç içe.. sosyal ortamlara katılıyor. intihar videosu çekip espiri yapabiliyor. ben intihar videosu çekemezdim.. utanırdım rezil olurum diye.. halbuki öleceğim sikimde olmaması lazım ama.. bir not yazardım.
-EĞLENCELİ: Sohbete katılan değil, sohbeti yöneten merkezine toplaşılan insanlara benziyor.
-İYİ SAYILABİLECEK MADDİ DURUM: bilgisayar mh. yöneticisinin 3000tl (en az, en kötüsü) alsın diyorum.
-YAKIŞIKLI: bilmiyorum eli yüzü düzgün biri.
ve daha pek çok niteliğe sahip bu insan intihar etmiş.. ben karşılaştırsam zaten ölmüşüm amk diyorum.. bu kişi neden intihar etmiş? neye umudu kalmamış olabilir ki buna göre ben neden yaşamalıyım?
Sebebi Kız meselesi değil bence. hani lgbt bir sebep çıkabilir o durumları anlayamam ama kız meslesi yüzünden deseler inandırıcı gelmez.
bilmeyenler için:
www.milliyet.com.tr