[]

Uzun sürede fayda sağlayan rutinleriniz ya da alışkanlıklarınız var mı?

Uzun süredir şunu yapıyorum, böyle faydasını gördüm diyebileceğiniz şeyler nelerdir?




 
spor - kondisyon, sağlık
edebiyat - güzel konuşma ve yazma, kibarlık, edep
müzik - hüzün, sevmek, kendini doruklarda hissedebilmek

hayatımda başka da bir şey yok zaten.
  • papillon7  (17.10.14 21:38:47) 
Kefir üretip içmek. Alerjilerimi sakinlestirdi.

Aylik dergi aboneliği; çayla beraber okumanin keyfi başka.

Bol su içmek. Kilo verdirdi, cildimi guzellestirdi.

Bisiklete binmek; trafige cikma korkumu azaltti, beni daha mobil hale getirdi, ozgurlestirdi.

İlk aklima gelenler bunlar
  • balik kraker  (17.10.14 21:58:06) 
sporla ilgilenmek, çok sayıda maç izleyip lig takip etmek.

bu sayede 18'ime bastığım gün, iki yıldır 18 olmamı bekleyen bir firmada işe başladım. özellikle hemcinslerimle iletişim konusunda çok faydası oluyor, atıyorum yeni bir ortama girdim diyelim karşımdaki kişi sporla ilgiliyse muhakkak ortak bir takım/lig/konu hakkında konuşabiliyoruz.

yaşamak için her zaman bir enerji veriyor, "dayanak noktası" oluşturuyor. daha bu akşam hoşlandığım kız bana başkasından hoşlandığını, bunu bilmeye hakkım olduğunu düşündüğünü söyledi mesela. çok iplemedim, zalgiris maçını izliyom. benim için çok farklı bir olay spor etkinliklerini takip etmek. yani onlar sokmuş bunlar sikmiş x takımı şampiyon olmuşun çok ötesinde. ritüel gibi, ayin gibi bi' şey. müthiş keyif.

"maç izlemek" şeklinde söyleyince çok sikko göründüğünün farkındayım ama sürekli maç izleyip sporla ilgileniyor olmasaydım şu an ne para kazanabilirdim ne de insan tanıyabilirdim. benim hayatıma yön veren bir şey oldu çocuk yaştan itibaren sporla ilgilenmek.
  • pescador  (17.10.14 22:03:14) 
sabah erken kalkmak. lise son civarlarinda edindim bu aliskanligi sanirim. yani zaten liseye gitmek icin erken kalmak zorundaydim ama tatil gunlerimde bile erken kalkmaya basladim. erkenden kastim 7, 7.30 civari. hatta bazi gunler 6.30. 8de kalktigimda gec kalkmis hissediyorum artik. bana cok fazla vakit kazandirdi, sanki her gunu iki gun gibi yasiyorum. cok muthis bir sey. kacta yatiyorsun dersen 12 civari.

bunun disinda butun hayatim boyunca voleybol oynadim ama bu haftada 3 falandi. uzun suredir hergun duzenli spor yapiyorum ve bu baya bir dinclik getirdi bana.

daha gencken ve elimde cok bol vaktim varken cok ingilize kitap okuma aliskanligim vardi, ingilizcem cok gelisti.

acikcasi dusununce hayatimda basardigim herseyi duzenli bir calisma rutinine oturtabildigim icin basarmisim..
  • gerard  (17.10.14 22:43:30) 
sabah kahvaltidan once ve yatmadan once rutin dislerimi fircaliyorum aksatmadan. kendimi cok temiz hissediyorum. en azindan agzimi.

piotrsuss +1
  • exlibris  (17.10.14 23:40:26) 
aklıma ilk gelen şey kitap okumak. ufkumu genişletti.


  • kuzey li  (17.10.14 23:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.