[]

PS3 vs PC

Birinden birini almak istiyorum o yuzden size sorular hazırladım.

1-pc oyunlarıyla ps3 oyunları arasında grafik,oynanabilirlik acısından cok fark var mı? hangisi bu konuda daha iyidir?

2- 32 ekran lcd hd ready tv m var simdi buna pc baglarsak pc monitoru olmadıgı icin goruntu boka sarar mı?(ps3 te olmaz sanırım bole bisey)

3-oyun cesitliligi acısından ps3 un gelecegi var mı.

not: pc yi sırf bu yuzden topluycam yoksa evde internet icin pcm var.

 
hocam ne tür oyunlar sevdiğine bağlı, sırf oyun için alacaksan ps3 al derim. bilgisayarın grafikleri daha iyidir elbette ama oyundan oyuna değişir.

şimdi mesela ben gran turismo hayranıyım, bu oyun en iyi araç similasyon oyunudur ve pc için yoktur, sırf bunun için bile ps3 alınır. ps3 ün geleceği tabiiki var.

onun dışında bilgisayarda da oyun zevki ayrıdır, senin tercihlerin önemli ama ben ps3 al derim.
  • sainteagle  (20.07.09 16:47:23) 
ps3 de bir oyun oyna ondan sonra anlarsın hangisini alman gerektiğini


  • lngrad  (20.07.09 17:00:25) 
oyun oynamak için alacaksan ps3 elbette. henüz kırıldı mı bilmiyorum, oyunlarına para bayılmayı göze alacaksan al ama.


  • cro magnon  (20.07.09 17:05:48) 
Şahsen PC'yi tercih ederim ki ettim de. PS3 gözümde hala pek değerli değil çünkü exclusive oyun yok fazla. Bana 5-10 oyun sayarsınız, yetmez mi derseniz yetmez tabi. GOW sadece ps3 aldırır zırvalığına da girmek istemiyorum.
Ancak oyun çeşitliliği olarak ps3 ün üstüne birkaç sene sonra başka bir konsol görmem. Bence, iyi bir pc topla, eğer daha önce edinmediysen bir de ps2 edin kendine. PS3'e sıra ancak birkaç sene sonra gelir. O kadar değerli ps2 denilen zımbırtı.

  • sesee  (20.07.09 17:39:10) 
türkiye'de yaşıyoruz. alım gücüm belli gönlüm ps3'den yana ama cebim pc diyor. =)


  • atrin  (20.07.09 18:14:04) 
oyunları ucuza getiricem dersen xbox 360 al.


  • controldenied  (20.07.09 18:24:38) 
ps3 falan alma beklemelisin bence biraz xbox360 natal adında bisey cıkartıyor onu al.ama ps3 yerine her zaman xbox360 tercihimdir.


  • charliee  (20.07.09 18:42:27) 
1- pc oyunlarında detay her zaman daha fazladır, fakat ps3 de oyunlardaki renkleri pc de yakalamak mümkün değil.

2-monitor gibi kaliteli olmaz.

3- ps3 sahibiyim ve oyunlar yeterli geliyor bana. günde 1 oyun bitirmiyorsanız sorun yok.

en son olarak şunu diyim, eğer sırf oyun oynamak için alacaksınız pc yi hiç almayın, ps3ü tercih edin. pc 2 yıl sonra eskiyor yeni oyunları çalıştırmıyor filan, ps3 ün daha 3-4 senesi var rahat. son olarak blu-ray desteğinide hatırlatalım.
  • thinkbeforedoing  (20.07.09 20:32:19) 
Öncelikle, korsan oyun falan diyenlere bakmayın, online keyfini tatmanız için zaten orjinal kullanmak zorundasınız. Hem pcde hem ps'de.

Ben gelecek exc. oyunlardan bazılarını yazayım, yardımcı olur belki :)


M.A.G. (256 kişi online desteği)
Uncharted 2
God of War 3
Gran Turismo 5.
Heavy Rain

Bu 5 inden bence her biri Ps aldırmaya yetecek oyunlardır. Çıkmış olan klasikleri zaten saymıyorum :)

Benim oyum, hele de bir lcd televizyonunuz varsa ps almanızdan yana. Eğer oyun koleksiyoncusu değilseniz aldığınız oyunları takas yapa yapa rahatça oynarsınız :)
  • puppets  (20.07.09 22:08:54) 
eğer oyun oynamayı seviyorsanız ve sadece oyun ağırlıklı bir kullanım düşünüyorsanız pc'ye çok da gerek de yok da. zira şu an ben şahsen bizzat kendim piyasadaki en yeni pc oyunlarını sıkıntısız ve full detay oynayabilmekte iken; iki sene sonra çıkacak oyunları anti-aliasing açarak oynayabilecek miyim diye düşünüyorum kara kara. üstelik yukarıdaki bazı arkadaşların da bahsettikleri gibi bazı klasik oyunlar var ki onlar zaten pc'ye çıkmayacak. benim o oyunlar arasındaki favorilerim ise Gran Turismo 5 ve Tekken 6. Hatta sırf bu iki oyun için Ps 3 almayı düşünüyorum ve ciddi ciddi para biriktirmekteyim.
Yine de sen bilirsin ama, oyunları pahalı olsa da multiplayer zevki için düşün. Farz-ı misal ps 3 için 100 TL'ye satılan oyun pc'de 75 TL. Öyle çok ahım-şahım fiyat farkı da yok.

  • trawmatolog  (21.07.09 10:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.