[]

Elektrogitar tel yüksekliği sorunu

Bugün gitarcıda telleri değiştirttim, tel ayarının da yapılmasını istedim, ama önceki kullandığım haliyle aynı gibi yükseklik. Amatör birisiyim lakin herhangi mesela kalın mi telinde 12-13-14-15 egzersizi yaptığım zaman bir alt tele geçtiğim zaman en son bastığım 15. telde sanki pull-off yaparcasına boş tel sesi geliyor. Dedim acaba tel yüksekliğinden mi kaynaklı, meraktan resimlerini de yükledim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Tel yükseklikleri:
3.perde imgim.com
12. perde imgim.com
21. perde imgim.com

imgim.com
imgim.com
imgim.com

 
sap ayarından da olabilir. yada aldığınız tel numarasından da.


  • dimitri iskete  (17.10.14 01:13:22) 
anormallik var mı peki?


  • eternal_soul  (17.10.14 01:26:03) 
Bence bu yükseklik iyi. Tel ne kadar yüksekse o kadar sustain alırsın. Tabi gidip de iki santim olursa çalması zor olur. En kısa zamanda gitarını ayarlamayı öğren. Bir süre sonra kendi istediğin ayarları elde edersin. Üst eşiği değiştirerek işe başlayabilirsin.

Bir de, pull-off gibi gelmesinin sebebi tellere parmağınla doğru basamaman da olabilir. Ona dikkat et. Parmaklarını telden çekme hızın da önemli. Fazla hızlı çekersen sakat. O hızı da çalışarak ayarlayacaksın. Ne çok hızlı ne çok yavaş.
  • alperz  (17.10.14 01:38:21) 
tellerin yüksekliği normal.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.10.14 01:52:51) 
alt tele geçerken pull off yaparak çekiyor olmayasın serçe parmağı? çok yavaş yaparak dikkat et.


  • r_u_h  (17.10.14 10:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.