[]

İstanbul Yakuplu zemin etüdü

Ev almayı düşünüyorsunuz ve Yakuplu'da güzel bir ev beğendiniz diyelim. Lakin Yakuplu'nun zemini hakkında biraz araştırma da yaptınız ve 1. derece deprem riski olduğunu öğrendiniz.

Bölgeyi bilen 2-3 kişiye de danıştınız. Onlar da sahil kesiminin riskli olduğunu, Bu Efor market, Benziklikler, İhlas Evleri tarafının kayalık alan olduğunu öyle olmasa bilmem ne firmasının bilmem kaç milyar dolarlık konut projesine başlamayacağını söyledi.

Ne yaparsınız?


Şimdi ev çok güzel, hem de hesaplı; konuşanlar da mantıklı konuştu ama yazılanlar biraz daha bilimsel geldi bana. Sonuçta ömür boyu yaşayacağım burada lüx mezarlık satın almak istemem. Yauplu'nun zemin etüdünü gösteren bir kaynak var mı?

Hatta böyle semt semt, mahalle mahalle sağlam ve çürük yerleri gösteren bir internet sitesi ya da talep ettiğimde sulpirid-ev@yahoo.com adresime ulaştırabilecek kişi/kurum?

sorsam var mı bildiğin?

 
www.mta.gov.tr

yukaridaki adresten bulundugunuz yerin jeolojik formasyonuna ulasabilirsiniz. ornegin krom var yasadiginiz yerde, gidip krom hangi yapiyla olusuyor bunu inceleyebilirsiniz. ayrica bahsettiginiz yerde bir kumul bolge var sanirim. yine ayni haritada formasyon sinirlarini ve faylari da gorebilirsiniz.

ekleme: yanlis bakmisim ben kumul bolge olup oladigiyla ilgili bir veri yok.
  • dahicocuk  (20.07.09 14:06:10 ~ 14:10:49) 
hangisi olunca iyi oluyor şimdi silurien-devonien olunca mı? En kötüsü hangisidir o zaman?

Peki böyle olunca tehlike sıralaması hangisi oluyor?

İşin içine girdikçe ev almaktan soğuyorum. Ben yoksa kiracı mı kalsam?
  • Kazmapolitan  (20.07.09 16:13:09) 
ev kayanın üstüne de yapılsa çamurun üstüne de yapılsa önemli statiğinin nasıl olduğudur. eğer tanıdığınız inşaat mühendisi varsa ve ulaşabiliyorsanız binanın statik projesini alıp inşaat mühendisine gösterin ve hatta birlikte binayı gezip projeye uygun inşaa edilip edilmediğini kontrol ettirin. elbetteki çıplak gözle göremeyeceği birçok şey vardır ama oranın zemini kötüden daha sağlıklı ve bilimsel olacaktır.


  • jamesjersey  (20.07.09 17:03:53) 
@jamesjersey,
sanırım en mantıklısı sizin paylaştığınız şekil ama tanıdığım yok malesef. Muhtemelen bu işi ücreti mukabilinde yapanlar vardır. Sanırım onları bulmakta fayda var.

Şimdi aklıma bir şey geldi:
Banka kredi verirken ekspertiz şeyi sırasında zaten bilen biri gelecek yamulmuyorsam eve bakmaya. "Adamlar çürük yere kredi vermezler herhalde" diye kendimi avutsam mı acaba?
  • Kazmapolitan  (20.07.09 17:36:37) 
binanın statik projesi kadar temel projesi de önemlidir. zemin kötüyse metrelerce kazık çakmak zorundalar sağlam zemine gelene kadar.


  • argent dawn  (20.07.09 21:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.