[]

Ilginc Konulari Tartisma Bulusmasi Olsa Gelir miydiniz?

simdi benim soyle bir derdim var. etrafimdaki insanlari, arkadaslarimi cok seviyorum hic sikayetim yok. ama hic biriyle derin sohbetler edemiyorum. cok nadir yani. ben istiyorum ki etrafimda bazi insanlar olsun oturup uzun uzun "dertlesme" kategorisine girMEyecek konusmalar yapabiliyim.

bu konuya bir care olarak mesela 2-3 hatta 4 haftada bir bulusacak, turkiye ve dunya gundemi, din/dinsizlik, etik ikilemler, politika, egitim, (ben cok anlamasam da) ekonomi, belki tip/biyoloji ve su an aklima gelmeyen bunun gibi normalde uzerine cok sohbet edilmeyen konulardan konusacak bir grup olsa gelir miydiniz?

yani oyle bir ortam olsun ki 5-6 kisiyi asmasin, herkes cekinmeden aklina geleni sorsun, konu konuyu acsin. ayni bos gezenin bos kalfasi antik yunan politikacilari veya 18.yy snob fransiz aristokrasisi gibi uzun uzun boyle konulardan bahsedelim.

derdini sikeyim diyebilirsiniz, ama "ben katilirdim" veya "katilmazdim cunku" icerikli cevaplari tercih ederim tabi ki.

 
Benim çok büyük bir bilgim yok çoğu şey hakkında. Yani o arkadaşlarından biriyim aslında. Ama ben katılmak isterdim, yeni bakış açıları kazanmak için.


  • tatlar kacti  (16.10.14 23:57:12) 
evet


  • f_d  (16.10.14 23:57:17) 
katılırdım muhtemelen ama o konuları konuşmak için birleşmek çok cazip gelmedi şimdi. bir arkadaşımla konuşurken konu konuyu oraya götürüyor, seviyorum.


  • uzunuzunilgi  (16.10.14 23:58:20 ~ 23:59:38) 
Ben gelirdim, aradığım bişey zaten.


  • Solem  (16.10.14 23:58:43) 
ben de bu tip bir ortamın eksikliğini hissediyorum zaman zaman. katılacak insanların bana bir şeyler katacak ve gerçekten bir şeyler öğrenme ve öğretme maksadı güden insanlar olduğundan emin olursam katılabilirdim.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.10.14 23:59:44) 
bu tür toplantılar ajite edilmeye çok açık oluyor, katılanların tümünün en azından karşısındakilere saygılı ve hoşuna gitmese de dinlemeye hazır olduğundan emin olmadan katılmak istemezdim.


  • yalnux  (17.10.14 00:02:33) 
@comptrol
48 kisi gidiyor diyor. cok kalabalik olmuyor mu? nasil bir ortam oluyor. rastgele etrafinda oturan insanlarla mi sohbet ediyorsun?

  • gerard  (17.10.14 00:07:01) 
@gerard, 48 kişi diyorsa 5 falan gidiyordur.

bunun dışında fikir çok güzel. olsa katılabilirdim belki ama bir kenarda oturup sadece dinlerdim sanırım. insanlar ne konuşuyor ne anlatıyor onu görmek için. hiç tanımadığım 50 tane insanın arasına giremem ben çok zor geliyor. yan masadan falan izlerim. şimid duyuru için düşündüm...siyaset konusunda mesela advocat'la zetahead'i konuştururuz. her türlü konuda aychovsky joker olarak bulunur. fayfim, neferkitty, devilred ve compadrito salgınlar olsun sağlık olsun tıp olsun bu konularda konuşur.

çıkarken iddaa bayiine uğrayacak olan arkadaşlara da bankolarını ben veririm.
  • pescador  (17.10.14 00:11:03 ~ 00:11:47) 
Ben katılırdım ancak katılımcılardan biri, internette ortalama beş dakikalık bir taramayla ulaşılabilecek klişe şeylerden birini söylerse anında kalkar giderdim.


  • kalemdefter  (17.10.14 00:16:28) 
Ben dinlemek için katılırdım sanki. Bazen fikir de belirtebilirdim ama @kalemdefter'in dediği gibi çok klişe bir şey diyip "ulan ben ne de yaman bir adamım" kafasında olan olursa bir daha katılmazdım sanırım.


  • alliswell  (17.10.14 00:27:21) 
Ateizm derneği toplantılarına gidenleri kesin fişliyorlardır. Dikkatli olun


  • watanabe san  (17.10.14 03:22:14) 
Dinleyici olarak katilirim


  • LXXVII  (18.10.14 00:04:21) 
Katilabilirdim ama bazi konularda sadece dinleyici olurdum. Bazi konularda da cenem dusebilir:)


  • delifaruk  (18.10.14 00:10:17 ~ 00:10:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.