[]

kıl dönmesi ameliyatı ve sonrası (resim yok, rahat olun)

Gençler selam,

Ben sanırım ameliyat olacağım yalnız, şuan daha kolay ve pratik diyorlar. Yakın zamanda kıl dönmesi olan tercübelerini yaşadıklarını yazar mı? Ameliyat korkularım var. Belden iğne vuruyorlarmış uyuşturma vs için. Çok korkarım yardımcı olun hayrınıza.


 
anestezi lokal olursa cogu seyi hissediyorsun, eger spinal olursa hic birsey hissetmuyorsun fakat 12 saat felcli gibi belden asagisi tutmuyor. birde spinal
sonrasi bas agrilari sorunu var.

ben uc sefer oldum. ilki flap kaydirmayla oldu ve spinaldi, ikincisi direk diktiler(adini bilmiyorum) ve spinaldi, sonuncusu ise hem lokaldi hem de acik oldu. ve birdaha tekrarlamadi. iki ikisinin sebebi cok terlememden ve yaranin kapali olmasindan dolayi iltihapli bolgenin yeniden iltihaplanmasiymis halbuki acik ameliyat olsam sorun ilk basta cozulecekmis. neyse ameliyat sonrasi hic evden cikmama gibi durumlarim olmamisti. sadece hastaneden ciktigimda arabaya binemeyip bos otobuste ayakta gitmistim. :D birde ikincinin ertesi gunu istanbula ucmustum. yani oyle buyuk ameliyatlar gibi degil hic korkulacak birsey yok.

gecmis olsun simdiden.
  • camiroquay  (16.10.14 21:28:35) 
ben yöntem adı falan bilmiyorum ama şöyle oldu; narkoz verdiler, tamamen baygındım yani. dikiş atıldı (demek ki kapalıydı) ilk 5 gün evden çıkmadım. çünkü büyük bir pansuman vardı ve giysilerim dar olduğu için belli oluyordu. zaten bi süre banyoda yapamamıştım. ama çok ağrım olmadı. yanlış hatırlamıyorsam 20 gün sonra dikişlerim alındı. ağrı-sızı konusunda rahattım yani. ama malesef ki 3 ay sonra tekrarlamaya başladı. tabi ameliyattan önceki gibi değil, daha az ve kısa süreli. tekrar gidicem doktora ama yine ameliyat der diye tırsıp gidemiyorum. yöntem ve doktor sormak için duyuru açacaktım ben de :)

çol geçmiş olsun. umarım tek seferde kolayca çözüme ulaşırsın
  • sheridans  (16.10.14 21:40:34) 
yakın zamandan kasıt nedir bilmiyorum ama örnek olması açısından, 2007 yılında bir ameliyat oldum cerrahpaşa'da. z plast denen bir yöntem uyguladılar. dediğiniz gibi belden iğne ile lokal anestezi yapıldı (bu gerçekten can yakıyor), ameliyat sırasında acı ağrı vs hissetmedim fakat uzun sürdüğü için omuz ve boynum tutuldu.

bu ameliyatın, ameliyat sonrasındaki kahrı çok fena. belki hatalı yaptılar belki de yöntemin doğası bu, bunu bilemiyorum. 3-4 ay süresince sıkıntısını çektim. fakat z plast yönteminde nüksetme ihtimali çok çok düşük.
  • uuth  (16.10.14 22:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.