[]

burun ameliyatı olanlar,hakkında bilgisi olanlar bakın hele.

geçenlerde doktora gittim nefes alamama şikayetiyle.tomogrofi falan çekindim.küçükken burnumun üzerine düşmüştüm ve eğrilik var burnumdasağa doğru.zaten zor ne fes alıyordum ana bu aralar epey bi zorlamaya başladı beni.doktor tomografiye baktı ve burunda et ve eğrilik var dedi.bide sinüzit var üstüne.

şimdi, doktor ameliyat dedi.bende karar verdim olmaya.hem eğrilik düzeltilecek hem et küçültülecek hemde sinüzit alınacak. günü birlik olur çıkarsın dediler.çarşamba günü olucam işte.

şimdi sorular;

1-bu ameliyat için genel anestezi mi yoksa lokal anestezi mi yaparlar, yoksa benim istediğimi yaparlarmı ?
2-ameliyata giderken ne götüreyim yanımda.ne bilim normal işten çıkıp gitsem olur mu yoksa terlik falan-sallıyorum tamamen-pijama falan götürülmeli mi :)
3-ameliyat sonrası ne gibi ağrılar, acılar, zorluklar bekliyor beni.
4-ameliyattan kaç gün sonra normal hayatıma dönerim.

 
1- genel anestezi
2- benim dr isterseniz aksama cıkabilirsiniz demisti, ben nolur nolmaz diye bi gece kalmıstım, oyle yapacaksan sen d bisiler goturebilirsin, yoksa gerek yok..
3- ilk bi kac gun surekli akıntı olur.. agrı genel olarak dayanılmaz degildir.. hatta sızı bile diyebiliriz kendisine
4- ben sanırım 3. gunde bira icmeye cıkmıstım dısarı gayet rahat bir sekilde (tam normalizasyon 15 gunu bulabilir ama)
  • happy killer  (20.07.09 12:11:50) 
1- çoğunlukla genel anestezi. genel anesteziden korktuğu için lokalle ameliyat olan tanıdığım var, çok sıkıntılı olduğunu söylemişti.
2- günübirlik demişsiniz ama sonra pijama vs diyince aklım karıştı. gece hastanede kalacaksanız, ertesi gün çıkarken giymek için bir eşofman, ayakkabı vs getirin. üzerinize de gömlek veya yakası geniş tshirt giyebilirsiniz. ameliyat sonrası üzerinizde önlük olacak. operasyon sonrası şimdi tam emin değilim ama 3-4 saat su ve yemek yasak. daha sonra hemşireler geliyor, su ve yiyecek bir şeyler getiriyorlar. mümkünse sizinle birlikte bir refakatçı kalsın,
3- ben ameliyattan sonra ağrı kesici bile almadım. burun ameliyatı genelde acısız olur. zorluk olarak mevsim yaz, gözler moraracak, güneşe çıkmamanız lazım. çıktığınızda da güneş kremi süreceksiniz. gece yatarken başınızın altına 2-3 yastık koymanız gerekecek(2-3 ay), yüzüstü yatamayacaksınız, doktor söyler zaten ama kafanızı öne eğmeyin, kan basıncını arttıracak hareketlerden 2-3 hafta kaçının. ameliyat sonrası burun şiş olacak, aman allahım bu ne diyip moralinizi bozmayın, şişler geç iner. revizyon ameliyatı gerektirecek aksaklıklar yaşayabilirsiniz. bu durumda en erken 1 yıl içinde ikinci operasyon yapılır. sabırlı olmanız lazım. burun ucu düşebilir, burun tekrar eğrilebilir vsvs. bu yüzden kontrolleri hiç aksatmayın.
4- 1 hafta sonra evden çıkmıştım. normal hayattan kastınız koşma, yüzme gibi hareketlerin yapılabildiği, burun ameliyatı geçirmenin neredeyse unutulduğu bir süreç ise, 1,5- 2 ayı bulabilir.
geçmiş olsun.
  • marcelorios  (20.07.09 12:27:01 ~ 12:29:36) 
bu arada marcelorios'un cevabı estetikli burun ameliyatı icin
ben sadece septum deviasyonu ameliyatı olmustum

  • happy killer  (20.07.09 13:53:23) 
@marcelorios ameliyatı normal gündelik kıyafetlerimle yaparlarmı bilmediğim için hani git pijama giyde gel fala yada rahat bişeyler giyde gel derlermi ondan dedim.

@happy killer benimki de estetik olmayacak.yani sadece et küçültülecek, içerde sağa doğru yatan eğrilik düzeltilecek ve sinüzit tedavi edilecek.okadar. estetiğe girmiyor dimi bunlar ?

benim olacağım ameliyatta da tampon kullanacaklar mı yahu ?
  • Carlito Brigante  (20.07.09 13:57:24 ~ 13:59:33) 
düşme nedeniyle burnumda sağa doğru eğrilik var yazmışsınız. bu yüzden septorhinoplasti(deviasyon ile birlikte estetik) ameliyatı olacağınızı düşünmüştüm. happy killer ın da dediğii gibi yazdıklarım septorhinoplasti için geçerli. sadece deviasyon ameliyatında iyileşme süresi daha kısa olur. tampon illa kullanılacak ama eskisi gibi pamuklu tampon yok. çıkarırken acı falan duyulmuyor, korkmayın.
ameliyat gündelik kıyafetle yapılmaz. çırılçıplak soyunacaksınız, sonra size ameliyat önlüğü giydirecekler.

  • marcelorios  (20.07.09 14:17:46) 
@marcelorios burun ucu düşebilir demişsin.nasıl düşebilir anlayamadım ? yere düşmez dimi :)


  • Carlito Brigante  (20.07.09 14:52:58) 
ben 3 yıl once acıbademde olmustum
artık tampon kullanılmıyo demislerdi
burnuma da silikon koymuslardı
gayet hissedilmez bisi
1 hafta sonra kontrole gittigimde dr yatır bakalım kafayı arkaya bi bakalım deyip yaklasık 10 cm bi cubuk cıkarmıstı burnumdan
resmen beynime gircekmis nerdeyse :)

egiklik icerden duzeltilecegi icin estetik sayılmaz
dısarıdan da fark edilmez

burun dusmesi d estetikli ameliyatlarda eger burun ucu kaldırma gibi bi islem yapıldıysa olabilecek bi sey.. tutmaması da denebilir..
  • happy killer  (20.07.09 15:38:06) 
medical park ta olucam bende ameliyatı. bilmiyorm nasıllar ameliyatta.

ama bazı büyülerimiz yok keşke devlet hastanesinde olsaydın, yok biraz havalar serinleseydi falan diyorlar.hadi havaların neden serin olmasını anladım da niye illa devlet hastanesi?
  • Carlito Brigante  (20.07.09 16:13:18) 
devletçidirler..
aklıma baska bi neden gelmedi valla :)

  • happy killer  (20.07.09 16:26:50) 
1-) ikisi de olabilir. ama yuksek ihitmalle lokal yapacaklardir. o da degisik bir kafa tabi.

2-) hic bir sey zaten kendini kotu hissetmen icin gerekli adini bilmedigim o ince mavi seyi giydirip ayagina aynindan bir terlik takiverip makyajli tas gibi hemsirlerin karsisina dikiyorlar. sirtin falan hep acik tabi. dovme olunce biraz sekilli oluyor ayri.

3-)valla bunu yazarken bile kemiklerim aciyor. cok fena eger doktorun benim ki gibi bir orospu cacuguysa. yandin haci. bu bahsettigim orospu cocugu -seksist kufurden asagisi paklamaz bu piji- 3 kere ameliyat etti beni, 6 ay icinde hem de. ben de salagim ki ayni adama gittim 3 sefer de. doktorunu kesinlikle iyi sec. deli gibi arastir. sonra pisman olma.

4-) eger kemiklerine cok dalmayacaklarsa -tecrubeliyiz da biliyoruz- 2 haftada gulumsemeye baslayabilirsin.
  • gunlerin kopegi  (20.07.09 22:47:30 ~ 22:50:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.