[]

Kedileri beslediğim için başıma bir şey gelir mi?

Kiracı değilim, kendi evimde oturuyorum. Binamızın girişine yönetici bozuntusu "lütfen kaldırımlara kedi maması koymayın, çok şikayet var, kediler binanın içine giriyor, her yer pislik oluyor" yazmış.
Kedilere mama verenlerden 2 kişiden biri de benim. Tamam başka yerde vereyim diyorum mama ama mahallemizin yerleşimi saçma sapan, kaldırım dışında tek alternatifim asfalt, onda da ezilecek yavrular diye korkuyorum. Evim giriş kat, bir süredir balkona dökmeye başladım mama, büyük kediler çıkıp balkonumdan yiyor ama yavrular tırmanamayıp ağladıkça içim parçalanıyor, dayanamadım az önce 1 bardak mamayı balkonumun altındaki kaldırıma döktüm bebek kediler için :(
Şimdi bu mama konusu yüzünden (devam edersem kaldırıma mama koymaya, ya da balkonumda beslediğim için) ne yapabilirler? Binaca bir şey yapma şansları var mı yasal olarak? Ya da (atıyorum) şikayetçi filan olabilirler mi benden?
Ne tavsiye edersiniz bana?
Tahmini değil de, hak hukuktan anlayan, ya da benzer durum yaşamış birileri kesin bilgi verirse çok sevinirim.

 
Hukukçu olarak söylüyorum; ev sahibine hiçbir şey yapamazlar, rahat olun. Kedilere mama vermek dünyanın hiçbir ülkesinde suç veya hukuksuzluk oluşturmaz.


  • fengari  (16.10.14 17:36:40) 
aynen hiçbir şey gelmez.
siz inadına mama verin. kediler merdivene sıçmaz ama işiyor ibneler koku bırakmak için o zaman da harbiden geçilmiyor. ben kendi kedimden biliyordum lanet ne pis kokuyor öyle. harbi millet rahatsız oluyor. mamayı az öteye bir yere verin bence. yani bir duvar dibi elbet vardır.

  • yapma volkan  (16.10.14 18:46:17) 
Kaldırım belediyenin, yönetici hiçbir şey yapamaz. Ben de hukukçu olarak söylüyorum ve bunun aynısını nişanlımın binasındaki bunak ve kötü kalpli yöneticiye de söylemiştim. Hiçbir şey de yapamadı.

Siz yine de bu durumdan rahatsız olanlardan "kedilere bir zarar gelmemesi için" boş bir dondurma kabına vb. bir kaba koyun mamayı, kediler oradan yesinler. Hiç değilse daha derli toplu durur, onlara da daha az batar.
  • m e l t e m  (16.10.14 19:14:21) 
azcık carlayın hatta, sessiz görmesinler sizi. kalpleri kötü çünkü, aynısını ben yaşıyorum, carlamadan sessiz kalmıyorlar.


  • bradshaw  (17.10.14 10:02:23) 
şimdi öyle ayarlayın ki size geliştirecekleri her argümana karşı cevabınız olsun.

1. siz yine de etrafa bir bakın ve en az rahatsız edecek noktaya mamayı dökmeden koyun. benim de en nefret ettiğim şey. dondurma kabı mantıklı.
2. kediler de artık mutasyon mu geçirdi nedir merdivenlere sıçıyorlar. bir tanesi penceremizin önünü kendine yer etti mesela. merdivene beyaz sabun koysunlar ya da siz koyun. kokusunu sevmiyor kediler. gelmezler böylece.
3. siz ne yaparsanız yapın, büyük ve güçlü olanlar yemeden yavrulara yemek sırası gelmez. o yüzden dediğim gibi bir kaba koyun mamayı, geri kalan onların doğal yaşamı. su koymayı da unutmayın bu arada.

sonunda eğer hala konuşan olursa, verecek cevabınız olmuş olur. ama alıp mamayı kaldırıma dökerseniz olmaz.
  • pokerface  (17.10.14 10:16:31) 
bir de tek seferde bitirecek miktarı ayarlayın. kanıt kalmasın.


  • dwight  (17.10.14 10:27:59) 
hiçbir şikayet hakları yok. hatta bunun suç değil bir yükümlüük olduğuna dair bir mahkeme kararı vardı. istanbul barosu hayvan hakları komisyonu bilgilendirme amaçlı paylaşımlarda bulunuyor takip edebilirsiniz.


  • madarch  (18.10.14 11:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.