[]

bi ajansla çalışmayı nasıl iptal ederiz?

selamlar

bi ajansla görüştük katalog tasarımı vs yapsın diye. referansla gelip çok uygun fiyat vermişlerdi. neyse bugün 4 tane çalışma yolladı hepsi o kadar kötü ki ne yaparlarsa yapsınlar iyi bişi çıkmaz bu firmadan o kanaate vardık.

kurumsal kimlik çalışmış onlar güzel olmuş ama. velhasıl kelam dediler ki konuş katalogları yapmasınlar olmamış. kurumsal kimliği yaptırırız belki.. ben nasıl diyeceğim şimdi bunu? sözleşme falan yapmamıştık. teklifi verdiler. doneleri yolladık çalışmaya başlayın dedik.

 
"Suçu" senden bir üst seviyeye atabilirsin.
Emeğiniz için teşekkür ederiz ancak üst yönetim farklı bir tasarım ile ilerlemeye karar verdi diyebilirsin mesela.

Alternatif olarak çalışmalarınızdan kurumsal kimlik çok beğenildi ancak katalog tasarımıyla ilgili farklı bir tasarım ile ilerlenmesine karar verildi diyebilirsin.
  • cakabo  (16.10.14 15:13:48 ~ 15:14:00) 
böyle durumlarda ben hep patrona atıyorum boku.

"kusura bakmayın, takdir edersiniz ki ben de maaşlı çalışanım ve son kararı ben vermiyorum. yani benim için bi sıkıntı yoktu ama patron bi başka firmalara bakmamızı istedi. bi sonuç olursa ben sizi ararım" diyerek ucunu da açık bırakırım ki ikna etmeye çalışmasın. eheh.
  • john lee hooker  (16.10.14 15:18:40) 
"katalog çalışmasını beklemeye aldık kurumsal kimliği (kesin karar verdiyseniz) ise onaylıyoruz." derseniz reddetmiş gibi olmaz. gerçi reddedilmek de onlar için bir seçenek. katalogla ilgili yapabileceğiniz yönlendirme varsa bir şans daha verebilirsiniz.


  • tedirginlik hucresi  (16.10.14 15:31:52) 
hiç bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz kurumsal kimlik çalışmanızı beğendiğinizi ve bu konuda ilerlemek istediğinizi belirtin.


  • jamswety  (16.10.14 15:51:37) 
oha müşteriler bu kadar düşünceli mi?

valla bana en son; çalışma beğenilmediği için şu an için ertelemeye karar verdik dediler. ajanslar alışkındır.
  • cadi iren  (16.10.14 16:21:58) 
"takdir edersiniz ki ben de maaşlı bir çalışanım" falan deme abi. kendini ezmekten başka bi boka yaramaz.
katalog numuneleri kabul görmedi, kurumsal kimlikle ilgili numunenizi beğendik. şimdilik bu projeye öncelik vereceğiz falan de. herhangi bir yazılı anlaşma, sözleşme yoksa ezilip büzülmenize hiç gerek yok. Firma bu riski almak istemese sözleşme yapmadan işe başlamazdı zaten.

  • animalman  (16.10.14 16:34:56) 
@animalman'e katılıyorum bu arada. benim dediğim kendini ezmek bir yerde. söylerken hissediyorum ben de bunu. yalnız ben zaten söylerken ezildiğim için böyle konuşuyorum. iyi kötü uğraşmış olm adamlar, direkt olmamış bu demek zul geliyor valla bana. iş hayatımda ikinci yılım, ileride alışırım belki ben de.

sende de bu tarz bir iç sıkılması sezdiğim için yazdım ben onu.
  • john lee hooker  (16.10.14 16:40:22) 
12 yıldan beri reklam ajanslarında çalışıyorum, sizin gibi düşünceli bir müşteri görmedim. müşteri dediğin genelde işi elinde bekletip cuma günü saat 4 gibi ajansa yollayıp pazartesi günü tasarım görmek iste :) onlar için ajans çalışanlarının bir hayatı yoktur.

keşke tüm müşteriler sizin gibi olsa, sizin gibi müşteriyle çalışmak nasip etsin tanrı :))
  • baterist  (17.10.14 10:29:26) 
"Patron başka firmalara bakmamızı istedi" dersen ayıp olur, "Ben çalışanım, ben beğendim onlar beğenmedi valla." ajitasyonuna girmen de saçma ve gereksiz olur.

Ben kendi yönetimimi söyleyeyim; "x işi için tamamız, y işini ertelemeye karar verdik, askıya aldık, teşekkür ederim."
der geçerim, hesap verme moduna girmene gerek yok, açıklayıcı kısa bir cümle yeterlidir.

Hatır işi yapmıyor kimse, bir karşılığı var yaptırılan işin, dünyanın parası ödeniyor, ayrıca onların yaptığı tasarımlar 15 dakikalarını alıyor, hazır taslaklara çat çat amblemleri koyuyor bitti gitti. Öyle olmadığını farz edelim, örnek tasarıma ekstra ücret talep edebilirlerdi, etmiyorlarsa onların problemi.

Beğenmediğimizi söylememiz gerekirken üzerine düşünüp nazikçe reddetmek bizim kibarlığımız.
Direkt beğenmediğimizi söylememiz doğrusu aslında.
İnsan iş hayatını görünce emeğe saygı default olarak geliyor.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (17.10.14 10:48:19) 
@teoridefeminist pratiktegeysa 15 dk da bitiyor demeseydiniz iyidi. Ya hiç profesyonel bir ajansla çalışmadınız yada hic profesyonel bir tasarımcı tanımadınız. :)


  • baterist  (17.10.14 11:23:22) 
@baterist Size direkt çalıştığımız firmaların isimlerini verebilirim isterseniz, 1 saat içinde bir sürü örnek tasarım alabiliyordum, siz işinize titiz olabilir misiniz acaba? (:


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (17.10.14 11:45:59) 
@teoridefeminist pratiktegeysa şaşırdım, isimleri paylaşırsanız sevinirim, merak ettim bu ajansları :)


  • baterist  (17.10.14 12:02:02) 
@baterist, Tabii, mesaj atacağım, reklam yapıyoruz zannetmesinler. (:


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (17.10.14 12:03:42) 
iş hayatının enayisi de benmişim galiba. neyse şimdi kendisine ara veriyorum zaten. ego bomb olarak dönücem ılan bekleyin.


  • john lee hooker  (17.10.14 12:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.