[]

Lensteki bc ve dia numaraları

Gerekli-gereksiz uzun oldu, okumayan veya küfreden olursa anlarım. Dert değil.

1 ay önce lens takmaya başladım. Buradan da nasıl takılacağını falan sormuştum, hatta 2 saat 10 dakikada takmayı başarmıştım. Şu anda 5 dakikaya indirdim. Öncelikle buradan yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Lensi o kadar sevdim ki lenssiz geçen günlere düşman oldum.

Şu bir ay Bousch + Lomb'un günlük lenslerinden kullandım ama elimdeki reçete lens reçetesi değil ve üstünde base curve ve diameter numaraları yok. Herhalde götürdüğüm optikteki kadın o reçeteyi aldı ve vermedi ya da bana kafasına göre bir günlük lens verdi.

Şimdi aylık lenslere geçeceğim ve lensmarket.com'dan alayım dedim. Günlük lenslerime baktım bc'si 8.6, dia'sı 14.2. İnsanlar Avecue'yu tavsiye ediyorlar diye ona baktım. Dia'sı 14, bc'si 8.4 veya 8.8. "Tüh" nidaları ile Bousch + Lomb'a baktım, onun bc'si 8.6 ama aylık lenslerin dia'sı yine 14.

Bu arada elimde lens numaraları olmadığından da "Acaba bunlar gerçekten benim değerlerim mi" diye de merak edip, bugün bir doktora gittim. Normalde randevulu olduğundan ve ben çat kapı gittiğimden pek bakmadı, bana "İyi lensler bunlar"ın ötesinde bir şey söylemedi. Yarın başka bir doktora gidip "Bana numaralarımı verin, yoksa... Yoksa, yapacak çok da şeyim yok" demeyi düşünüyorum.

Sorularımdan ilki şu, markadan markaya değişiyorsa bu nalet şeyler ve benim numaralarım sadece dandik bir markada varsa ne yapayım? İkinci olarak da siz böyle bir şey yaşadınız mı, minimum sapma ile farklı değerli şeyler takınca ne olur?

Durumu doktora soracağım tabii ki. Ama marka işini ne yapayım, bilemedim. Avecue için "Çok rahat, öyle böyle değil" diye yorumlar var; benim numaralarıma uyan marka için "Daha iyileri de var" diyorlar. Diyelim ki doktor bana yarın 300 kişinin kullanıp memnun kalmadığı 10 kişinin memnun kaldığı bir markayı önerdi. Nasıl oluyor bu iş?

Not: Şimdilik uyuyorum. Tikler, vb. kalkınca olabilir.

 
BC, base curve demek. Lensin ne kadar kavisli olduğunun bir ölçüsü.
Dia da diameter demek, lensin çapını gösteriyor.

Gözününe uygun olan ölçüdeki lenslerle daha rahat edersiniz, ama ufak tefek farklılıklar çok sorun çıkarmaz herhalde. Yine de doktorunuza bir danışın.
  • metalik  (16.10.14 01:15:55) 
airoptix kullanıyorum.ilk lensimi optikten aldım.sadece miyop derecemi söyledim kadın vermişti.
geçen de lens marketten aynısından 1 yıllık aldım, değerler 14,20 ye 8.60 yanında da purevison istedim denemek için onunki de 14 e 8.60 hiç bi fark yoktu rahatlık açısından

  • mr.brown  (16.10.14 01:17:11) 
acuvue oasys kullanıyorum, bc değerim 8.6 ama oasys'in 8.4 olanını kullanıyorum. çünkü 8.6'yı tolere edebiliyor 8.4 olan, kullanım bilgilerinde de yazıyor bu. ayrıca tavsiye ederim oasys'i, sahiden pek rahat. unutuyorum çoğu zaman gözümde olduğunu.


  • devilred  (16.10.14 02:10:42) 
Piii, bir lens markasının adını doğru yazamamışım. Elimi eşek arısı soksun :) Acuvue, işte ondan.


  • aychovsky  (16.10.14 02:30:48) 
benim 8.9du. sadece 3-4 tane marka vardi. tolere eder miydi baska markalar hic denemedm ama focus visitint monthly kullanmistim uzunca bi sure. daha sonra o uretimden kaldirilinca zeissin contact day 30unu kullandim. bakman gereken bc degeri burada aslinda dia onemli degil. doktora olctur bc degerini. bc degerini uygun lensleri listele, sonra icinden en iyi oldugunu sec.


  • baldur2  (16.10.14 02:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.