[]

İtalya - Bologna Kısa Süreli Tatil ve Ufak Sorular

Selamlar,

Hanımla Kasım sonu Bologna' ya gideceğiz. İş yeri karşılıyor herşeyi o yüzden mecburen buraya gidilecek. Efendim şöyle sorularım var;

1- Çok araştırmadım fakat Bologna tecrübesi olan birisi var mı ? Fikir olarak paylaşımda bulunabilir ne yapılacak edilecek tarzında ?

2- Araba kiralayacağız sadece, Türk ehliyeti iş görür mü ?

3- Araba kiralarsak eğer gitmeden kiralamanın bir esprisi var mı, daha ucuz olur tadında ? Bir de nerden yapmak lazım hangi site iş görür, bazıları epey pahalı geldi 330 lira diyor 2 günlük Peugeot 107 için.

4- Tekrardan, eğer araba kiralarsak yakınlarda bir şehir var mıdır gidilip görülebilecek. Tabi sabah gidip akşam geleceğiz hani 3-4 saatlik gidiş varsa değmez tabi.

 
2- türk ehliyeti ile sorunsuz kiralarsınız. (italya'da bir çok kez bu şekilde kiraladım)

3- evet var, daha ucuza geliyor, havalanından alır ve havalanına bırakırsanız ucret gunluk 10 euro fln daha az oluyor. havalanında vergisiz mi ne oluyormuş kiralanma. ben şehir icinde bile kiraladığımda şehre 15 dk mesafedeki havalnından kiralıyordum sırf bu sebepten.
ben araba kiralama için lastminute.com sayfasını kullanıyorum. farklı firmaların istediğiniz tarihteki fiyatlarını karşılaştırıyor. imdiye kadar hep memnun kaldım.

4- ravenna var en yakınında mimari açıdan önem taşıyan bir şehirdir, benim henüz ziyaret etme fırsatım olmadığından net bir bilgi veremiyorum. eh tabi bir de floransa var burnun dibinde max 2 saatlik yoldur. floransaya gidip de hayran kalmayan yoktur sanırım.

gelelim asıl meseleye;

1- ben şahsen bologna'yı sevmiş ısınmış biri değilim, 2-3 kere bulundum ama çok bir şey ifade etmedi. orda kalan eden öğrenciler hallerinden memnun gibi duruyorlar.
bologna öğrenci şehridir kısaca.
şehrin 7 sırrı diye bir esprisi var, öyle çok enteresan şeyler değil bence ama ilginizi çekip enteresan gelebilir.
2 tane kulesi var birinin tepesine çıkılıyor, ama söylenene göre üniversite öğrencilerinin mezun olmadan çıkmaları kötü şans getirirmiş mezun olamazlarmış vs vs. şehir efsanesi.
bologna küçük şehirdir. meydanı kilisesini vs gezersiniz, kuleye çıkarsınız, hah bir de jazz konusunda ünü vardır. meydanın kathedrala bakarken sol tarafında ara bir yol var ordaydı sanırım yerde bologna'ya zamanında gelmiş konserler vermiş yaşamış jazz müzisyenlerin isimleri vs var kaldırım taşlarında.
onun dışında belediye otobüsü ile gidilen bir tepeden bahsetmişlerdi, ben gitmedim genclik arada orda takılıyormuş sanırım manzarası da varmış. herneyse benim dediklerime bakmayın siz, sevdiğim bir şehir olmayınca pazarlamasını da yapamıyorum pek eheh.
iyi eğlenceler.
  • nwnd  (15.10.14 22:27:08 ~ 22:31:15) 
Bologna üniversitesi neredeyse 1000 yıllık bir üniversite ve dünyanın en eski üniversitesi. Gezilebilen kısımları var yanlış bilmiyorsam baya güzel gözüküyordu fotoğraflardan (görmediğim için fotoğraf yorumu yapıyorum) mesela dünyada ilk kadavra üzerinden ders yapılan sınıf var ve kadavraların yatırıldığı masa falan hala duruyormuş. Onun dışında pek bir bilgim yok ama maalesef :)


  • nundu  (15.10.14 22:32:34) 
Diğer sorular cevaplanmış, bolognaya yakın Floransa ve Rimini var. Riminide kasımda pek bişey olmaz da Floransaya gidin derim. 45 dakikalık yol.


  • suicides underground  (15.10.14 23:58:47) 
4- Floransa'ya gecebilirsiniz. Tren ile de cok rahat gider gelirsiniz Floransa'ya ki gitmeden donmeyin asla Italya'dan.


  • delifaruk  (16.10.14 00:03:17 ~ 00:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.