[]

Meşe palamudunun meyvesi yenir mi?

Merhaba,

Az önce yolda giderken fındığa benzer bi ağaç gördüm, araştırdım meşe palamudu imiş, şu ice age'deki sincabın sürekli peşinde koştuğu meyve. Aha şu: www.google.com.tr

Bunun meyvesini kopardım, soydum, güzel görünüyor. Yesem zehirlenir miyim? Bilen var mı?

 
sincaplar yiyor.

ama risk alma bence.
  • exlibris  (15.10.14 14:53:08) 
ben yedim bazıları acı bazıları da tatsız. zehirli değil. ama ice ageteki tam bi palamuttu. senin yolda buldukların minnacık bi şey muhtemelen.


  • difdiringi  (15.10.14 14:53:19) 
meşe palamudu mu yetiştirsem bi ara diye düşünüyordum, ondan biraz araştırmışlığım var.

yere düşenler kurtlu veya çürümek üzere olanlar olma ihtimali yüksek. direk dalından koparıyosan kolay kolay bişey olmaz ama dostum niye yemeğe çalışıyorsun ki? git fındık ye, olmaz mı?
  • ethros  (15.10.14 15:18:31) 
zehirli falan değildir. bazı yerlerde öğütülüp hayvan yemi olarak kullanılır. insan evladı kestane şekerini icad edene kadar bunu da kesin denemiştir ve muhtemelen lezzetsiz bulduğu için gurme literatürüne almamıştır. yine de sürprizlere açıksan denemekte bir sakınca yok... malum, fark yaratanlar hep sürüden ayrılıp kendi yoluna gidenlerden çıkar.


  • kerri deadstar  (15.10.14 15:35:29) 
Yedim. yarım yedim zaten. Direkt dalından kopardım, ve olmuştu, küçük ve ham değildi. Şu an bir sorun yok. Gerçi midemde yanma gibisinden garip bi his var ama sebebi o değildir diye tahmin ediyorum, belki de psikolojiktir.


  • samfisher  (15.10.14 15:40:39) 
kabak sebzesinin çekirdeklerini çitleyip içinin yenebilir olduğunu keşfeden, yine aynı (veya farklı) kabak sebzesinin çiçeğinin içine pilav koyup dolma yapıp yiyen adam elbet meşe palamudunu da denemiştir bunca yıldır. yeniyor olsa yüzlerce yıldır mutlaka kuruyemişçilerde tezgaha konurdu.


  • kibritsuyu  (15.10.14 18:04:42) 
ha bu arada hayattayım halen, bişey olmuyor, yenebilir, kesin bilgi yayalım :)


  • samfisher  (18.10.14 20:35:56) 
biz seni öldün biliyoduk


  • ethros  (18.10.14 21:49:16) 
Yok yok öyle bişey yok :D


  • samfisher  (22.10.14 01:50:53) 
kestane almaya ya da toplamaya fırsatı olmayan kişiler yer onu. yenilebilir.


  • kabak cekirdegi  (22.10.14 02:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.