[]

Yan binada kot taşlama atolyesi var

5 katlı bir binada çalışıyorum, yan binamızda ise kot taşlama atolyesi var. Bazen garip kokular falan geliyor camlar açıkken, binalar arasında 5 metre ya var ya yok. Hep de camlar açık çalışıyorlar.

Kot taşlama sanırım yasak değil zira bir çok kere şikayet ettik yemedi. Oradaki işçileri falan geçtim artık. Merak ettiğim konu bunun bize bi zararı olur mu? 5 metre mesafedeki atolyeden o ufak kum zerrecikleri bize girer mi? Camlar kapalıyken havalandırmanın borularından da gelir mi? (zira havalandırma ızgaralarının alacakları tam yerde)


 
Size etkisi olmaz denemez. Kesinlikle bi etkisi olur.


  • kegums  (15.10.14 13:41:19) 
show tv'yi arayin. bu ara haber bultenleri reality show gibi olmaya basladi, bu tarz toplumsal sorunlara dikkat cekiyorlar. ornegin su gelin arabasi terorunu falan haber yaptilar yakin zamanda.


  • yigitovic  (15.10.14 14:57:05) 
sizde camları açarsanız pamuktan taşlama sırasında çıkan silika maddesi mutlaka pencereden girecektir.

0,5-5 mikron boyutunda olur silika. bu ne demek?
1 mikron milimetrenin binde biri boyut demek. yani hesapla ne kadar küçük kristaller nasıl girmez. koku nedir neden gelir gibi şeyleri.

şu hastalık yapan "mite" denen canlılar 35-55 mikron arasında olur. mesela.

10 mikrondan küçük nerdeyse her şey temizlenmemek üzere ciğerde birikir zaten.

pnömokoyoz olduğunu kanıtlayamazsanız da bronşit vb. basit rahatsızlıklarla başlar bence.

maruziyet fazla olmasada silika maddesi ciğerden temizlenmediğinden bir kaç yıl sonra silikozis olmayacağınıza kimse garanti edemez.
  • ibomiu  (15.10.14 15:06:40 ~ 15:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.