[]

vites konusu

Selamlar,
Eski bir dizel 1.4 C3 kullanıcısıydım. Vitesi genelde yüksek devirlerde değişirdim, örneğin 2700-2800rpm civarlarında.
Motorun sesine göre 40-45'de 3'e; 70 civarında 4'e ve 85-90'da da 5'e alırdım vitesi.

bir astra aldım, 1.6 dizel, 6 vitesli. göstergedeki vites değiştirme uyarısı bana sanki çok erkenmiş gibi geliyor şimdi. daha 80e gelmeden 5'e almamı öneriyor mesela. eski kullanma alışkanlığımdan dolayı bu önerilere direnç gösteriyorum elimde olmadan. ne öneriyorsunuz? arabanın bilgisayarına harfi harfine uymalıyım değil mi?

yüksek devirde kullanmakla yakıt ekonomisi açısından da yanlış yapıyormuşum galiba? zira bu arabanın bilgisayarına göre düşük devirlerde seyahat yakıt tüketimini azaltıyor gibi.

 
yakit tasarrufu icin dogru olani oneriyor yeni arac. paraniz bolsa keyif insaniysaniz 3binde degistirin siz yine.


  • sparkle kiddle  (15.10.14 11:32:19) 
Araç sana en uygununu söylüyor işte. Ona uyduğun zaman da minimum yakıt tüketimi vadediyor. Yakıt tasarrufu yüksek veya düşük devirle değil doğru devirle sağlanıyor.


  • osurdum  (15.10.14 11:36:55) 
yüksek devir daima yakıt tüketimini arttırır. dizellerde genelde arabayı bağırttırmak çok gerekmiyor farketmişsinizdir muhtemelen araba düşük viteslerde de çok rahat gidebiliyor. biz 3. viteste nissan navara kaldırmacılık oynardık şantiyede bakalım yiyor mu diye mesela harbiden de yiyordu=). amacınız spor zevkli kullanım ise dediğinize devam edebilirsiniz ama motoru zorlamayayım çok da yakmasın diyorsanız ki 1.6 dizel astra zaten çok yakmıyordur yol bilgisayarına uyun derim


  • argent dawn  (15.10.14 11:39:56) 
bir opel satıcısı olara; bu uyarılara çok itibar etmeyiniz, sizin yerinizde olsam yol bilgisayarından ''anlık yakıt tüketimi'' bölümünde gelip bir hafta on gün devamlı olarak oraya bakarak kullanırım aracı sonrasında zaten aracın hangi devirde hangi viteste olacağı konusunda bir fikir sahibi oluyorsunuz.


  • aganta  (15.10.14 12:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.