[]

Arabaya surttum, ben mi sucluyum?

imgur.com

Sekilde goruldugu gibi ben sokaga dik sekilde beklerken vatandas geri geri geldi park etmek icin. Ben duyuyordum adam cikiyor sandim cunku. Adam geri geri gelince yandan bendeki arabanin onune surttu. Ben geriye taktim ama geri yapayim diyene kadar araba surttu. Burada kim hatali? Sokaga fazla girdigim icin ben mi, beni farketmeden geri gelen o vatandas mi?

Lafi uzatmadan bir miktar para verip uzaklastim.


Edit: 100tl verip devam ettim.

 
Hata %30 sende, %70 adamda benim sağduyuma göre. Park ediyorsan arabanın bir tek götünü kontrol etmezsin, gelen giden var mı diye de kontrol edersin.

Senin %30'da hata değil aslında, tedbirsiz davranıp durumu yanlış yorumladığın için. Ben olsam tek kuruş vermezdim.
  • kimlanbu  (15.10.14 10:06:06) 
para mı verdin???

neden böyle bir şey yaptın ki? kaza tutanağı tutsaydınız, hata kimdeyse onun sigortası karşılardı. bence hata etmişsin.
  • teritori  (15.10.14 10:06:55) 
olm adam maraz çıkarıyorsa tutulsun işte.
yoksa ben ne arabalara sürttüm, ne arabalar da bana sürttü böyle ufaktan da olur öyle diyip geçtik. sikerim ne uğraşacam.

  • teritori  (15.10.14 10:10:13) 
Keşke para vermeseydin, çok israr ettiyse de tutanak tutalım o zaman deseydin ama neyse artık olan olmuş. Gittiği yere baksaymış gerçekten.


  • dust in the wind  (15.10.14 10:17:17) 
ya bu yeni nesil gençlik toptan korkak arkadaş. yemin ediyorum. git boğazına yapış demiyorum da arkadaş. ailenize her türlü saygısızlığı yaparsınız. ama dışarda bi tane şerefsize kafa tutamazsınız. nasıl iş anlamadım gitti.


  • dramadi  (15.10.14 10:20:33) 
Para verilmez de burada mesele hata değil de trafikte yazılı olmayan kurallar vardır seninkisi de ona uymamak olmuş. Adam geri geri gelirken çıkacağı yeri daraltmışsın, az geri alman gerekirdi. Sonuç olarak adam seni duran bir araba gibi görüp ona göre geri gelmeliydi, hata onda. Tatava yaptıysa tutanak tutalım diyeceksin, o da tutulunca suçlu olduğundan bir şey çıkmayacağını bildiği için tamam neyse boşver diyecek, olay bitecekti. Senin aracında hasar varsa sen bile para isteyebilirdin :).


  • osurdum  (15.10.14 10:20:37) 
para neden verdin ki? Hacı DURUYORMUŞSUN sen. çok ilginç adammışsın vesselam.
adam park etme özürlü, üzerine gelip sana sürtüyor üzerine sen bi de para veriyorsun. aslında bişi derdimde şimdi fadergil kızar

  • Sskywalkeremre  (15.10.14 10:24:22) 
Park edecegini bilmiyordum, adam cikiyor sandim ilk basta:) Ben zaten geri taktim ama tam o sirada surttu. Neyse olan oldu:)


  • delifaruk  (15.10.14 10:24:52) 
ya nasıl olan oldu kardeş. 100 tl para vermişin ya. sen o parayı kolay mı kazanıyosun birader? annen baban o parayı istese zor verirsin ya. en fazla ne olur ya aga, en fazla iki tokat yersin. basar gidersin. bu korkaklıkla yaşıcağına yaşama daha iyi ya.


  • dramadi  (15.10.14 10:29:37) 
Para vermen saçma olmuş, keşke tutanak tutsaydınız.

trafikte her zaman kibar olunmalı, çünkü insanlar barut fıçısı gibi. kavga etmeye yer arıyorlar, sizde bu kumaşta biri değilseniz boşuna kimse ile kavga etmeyin.

böyle bir hasar olduğunda inin tokalaşın geçmiş olsun diyin, suç sizde ise özür dileyin.

hemen tutanak tutalım aracımın sigortası vs her şeyi tam diyin.

karşınızdaki biraz hanzo ise ve "ne tutanağı kardeşim benim hasarımı öde" vs yaparsa kanunun ve yasanın bu şekilde olduğunu hatırlatın.

ben şoförüm araç şirket arabası, cebimde para yok, ki olsa da veremem arabanın sigortası var diyin.

ve can alıcı cümleyi kurun;

"kardeşim tutanağı tutalım sigortadan fazla fazla alırsın parasını, tanıdık bir tamirciye git masraf 2 liraysa 3 yazın sigortaya kalan parayı da harca güle güle" diyin öküze :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (15.10.14 10:32:04) 
Tartisma falan cikmadi, adam hanzo gibi de davranmadi ama hatayi kabul etmedi direk. Bende hasar yoktu, birde cok kritik bir noktada oldu olay. Sankinm biryer degildi.


  • delifaruk  (15.10.14 11:01:19 ~ 11:02:56) 
e niye para verdin hacı ya. anlamadım?


  • dramadi  (15.10.14 11:26:56) 
AB trafik kurallarina göre park etme manevrasi yapan araca öncelik tanimalisin. Türkiye trafik kurallarinda son durum nedir bilmiyorum ama geri vitese atinca beyaz isiklarini görmediysen, adamin park manevrasi yaptigi yer kurallara uygun park yeri degilse (kavsak girisine cok yakinsa) haklilik oranin artar. Tabi adam yüzde yüz hakli demiyorum, adamin da manevra yaparken kör noktalari dahi kontrol etmesi zorunlu.


  • emrahday  (15.10.14 12:26:03 ~ 12:31:08) 
Araba bana gore yan duruyordu, geri taktigini goremedim. Kornaya bassaydim surtmezdi aslinda.

Edit: 100tl attim:)
  • delifaruk  (15.10.14 14:08:21 ~ 14:34:57) 
kaç para verdin, ona göre bu işe girelim.


  • [silinmiş]  (15.10.14 14:11:37) 
100 tl vermiş ya


  • dramadi  (15.10.14 14:25:50) 
herkeş 100 lira verse?

kaç araba var istanbul'da biliyon mu?
  • [silinmiş]  (15.10.14 15:01:24 ~ 15:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.