[]

İşle ilgili bir mevzu

Ben evimin uzaklığı ve ulaşım sıkıntıları nedeniyle işe geç gidiyorum. Bu hoş karşılanmıyor ama ben çok yorulduğum için kendime yarım saatlik bir tolerans tanıyorum. Doğru bir şey olmadığını biliyorum.

(Ekleme: İşimde iyiyim, hiçbir olumsuz dönüş almıyoruz, hiçbir gecikme olmuyor. Üstlerim de işimden ve benden son derece memnunlar. Tek sorunum geç gitmem.)

Bugün takım liderimiz bazı kişilere bir mail atmış. İşe geç gelen arkadaşlara saygısızlık olmaması açısından erken gelinmesiyle ilgili.

Neyse bu mail benim için önemli değil ama orda saygısızlık kelimesi vurgulanmış.

Bu maille aynı gün ekibe bir kişinin daha katılması sebebiyle odadaki yer düzenlerimiz değiştirildi. Herkesin yeri sabittir bizim odamızda. Yani herkesin masası kendisinindir. Öyle kafaya göre değişmek yok.

Bu gelen kişi için takım lideriyle müdürümüz kendi arasında toplantı yapıyor ve benim yerimi değiştiriyor. Müdür bunu kendi söyledi. Takım lideri söylese itiraz ederdim ama müdüre edemem. Benimle beraber 1-2 kişinin daha yeri değişiyor ama onlar işe yeni başlayanlar. Ben hem eski çalışanım hem de aylardır yerim orası.

Neyse.

Bu yer değişikliği olayında benim şahsıma yönelik bir tutum olduğunu düşünmüyorum ama sizce bu değişiklik yapılmadan önce bana sorulması gerekmez miydi?

İşyerinde bir saygıdan bahsediliyorsa yer değişikliği yapmadan ya da bunu bildirmeden önce bana söylenmesi gerekmez miydi sizce?

 
oncelikle ne demek yani kendime yarım saat tolerans tanıyorum? işe zamanında gelenler mal mı? tabi ki duzenlı olarak gec kalıyorsanız bu saygısızlıkır.

yer degissikligi konusunda da bir saygısızlık goremedım.
  • cokponcik  (15.10.14 01:56:46) 
ben mesaj olarak anladim. sartlarinizi yazmamissiniz ama amirleriniz sizi kibarca uyarmaya calismislar.


  • rising creeps  (15.10.14 01:58:00) 
sen adamları ne kadar saydın da ıncelık beklıyorsun?
Paşa torunu musun acaba?

  • denne  (15.10.14 02:01:06) 
uzak oturuyorsanız yakına taşının diğer iş arkadaşlarınızın ne günahı var tam zamanında gidiyor işe, onlar enayi bir siz mi akıllısınız. müdür haklı, bence yer değişikliğide bir nevi uyarı olmuş geç kalmamaya dikkat edin bundan sonra bence.


  • kuzey li  (15.10.14 02:01:08) 
bir uyarı niteliğinde olmuş bence bu yer değiştirme. bugün masan, yarın işin demişler gibi. haksız da sayılmazlar.


  • devilred  (15.10.14 02:13:19) 
Topun ağzında sen varsın dostum saygı vs içeren mail de uyarı atışı olmus . Diğerlerinin yeri sabit sen degistiysen diğerlerine de senin geç gelislerinin karşılığı bir hareket yönetim tarafindan.unutma insanlar senden ne kadar memnun olsa da
geç geldiğin için işinden olursun . Benim isimde dakikalar önemli birdakika geç kalman kidemini bile etkiliyor yıl sonunda

  • steward  (15.10.14 02:58:11) 
iş güzel ve garantili bi işse, ufaktan taşının o taraflara doğru.


  • compadrito  (15.10.14 07:02:43) 
Böyle söyleyince geç gelmenize kasten yapılmış gibi duruyor da, bir ihtimal de "O oraya geçsin", "Ama orada o var", "Olmadı şunu şöyle şöyle değiştiririz", "O zaman Sellim'in de yer değişmesi gerek", "Ama en az hareketle öyle oluyor, o da değişsin" gibi bir beyin fırtınasının sonucu da olabilir.

Ben de işime uzaktayım, paşa paşa kalkıyorum her sabah, hatta kışın ezanı evde duymuşsam bu çok geciktiğim anlamına gelir. Sizin taahhüt verdiğiniz şey "Herkesle aynı saatte kalkacağım" değil; "Herkesle aynı saatte çalışmaya başlayacağım". Bu sözlü bir taahhüt. Tabii, sabah geç geldiğinizi akşam çıkarıyorsanız, o ayrı.

Taşınmanız mümkün değilse, ya kendinizi zorlayıp işe erken gidin ya da daha yakında iş bulun.
  • aychovsky  (15.10.14 08:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.