[]

W8.1 Açılış Sonrası Kilitlenme

Bilgisayarım emektar Asus N61JA modeli alalı 5 sene oldu ama oldukça iyi idare ediyordu ta ki ekran kartını güncellemesinden sonra siyah ekran sorununla karşılaşana kadar. Bunun üzerine W8.1 yükledim güncel ekran kartı driverında sorun oluşmadı epey de sorunsuz performanslı çalışıyordu. Son zamanlarda sürekli açıldıktan biraz zaman sonra donmaya başladı 2 defa format attım birinde windows güncellemelerini dahi kurmadım sorun oradadır diye. Bir haftadır sorunsuz çalıştıktan sonra tekrar açılıştan sonra kilitleniyor. Bilgisayar açıldıktan sonra fan aşırı gürültüyle çalışıyor ve donuyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? W7 ye ekran kartını güncelleyemediğim için dönmek istemiyorum.




 
Yazılımsal olarak arka plânda sistem kaynaklarını yoran bir uygulama var mı, önce onu kontrol edin derim. Ayrıca bilgisayar açıldıktan sonra fanın aşırı gürültüyle çalışması temizlik vaktinin gelmiş de geçiyor olmasını işaret eder. En son ne zaman temizlettiniz? 5+ yıl oldu demişsiniz, bu durumda termal macunu da yenilemeniz gerekebilir.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (15.10.14 02:36:34) 
ısınma sorunu diyorum. fanını ve soğutma bloğunu temizletin, termal macunlarını yeniletin. Elinizden geliyorsa bu tür işler siz de yapabilirsiniz tabi ki. 5 sene sonra soğutmayla ilgili bu tür sorunların çıkması normal karşılanır.


  • maxhoper  (15.10.14 02:37:24 ~ 02:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.