[]

en üst katta yasanir mi?

bi tane ev almayi planliyoruz da bütcemize uygun bi tane üst kat bulabildik. ucuzlugu da muhtemelen en üst olmasindan. simdi soracagim soru muhakkak bi cok seye baglidir da, merak ettigim ne kadar fazla sorun olabilmesi. mesela sorun cikacak mevzularin basinda ısınma gelecek, bahsettigim evin özellikleri terassiz uc arti bir dubleks. bina 5 yillikmis,güney-dogu-batı cephe. dedigim gibi bunu tam olarak bilmek mümkün degildir de üstkatlarda yasanmazlık derecesinde büyük oluyo mu ısı sorunu genelde




 
Isınması izolasyonla da ilgili. 5 yıllık binaysa muhtemelen izolasyon vardır. Doğramalar da önemli. Doğramalar düzgün değilse doğu cephesinde terleme yapabilir camlar/doğramalar.
Çatısı da önemli. Adam gibi bir çatı varsa ısı kaybınız daha az olacaktır. Isıtma şekli nedir? Yerden ısıtmaysa daha sıcak olur mesela.

  • ay nov kung fu  (15.10.14 00:17:58) 
Benim bina eskiydi. Yazın kavruluyordum, kışın donuyordum.


  • rnks  (15.10.14 00:21:12) 
binanın yanları doluysa ve çatıda izolasyon varsa çok büyük bir sorun olmaz. (binanın yanlarının dolu olmasından kasıt eşit yükseklikte veya daha uzun binalar olması yanında, yan cephelerinin kapalı olması)

çatı bugün olmasa da yarın illa ki problem çıkaracaktır. ama kullanılan malzemeye işçiliğe vs gçre bu 2 sene sonra da olabilir 20 sene sonra da. baktırabileceğiniz bir varsa çatıya baktırın durumu nedir diye.

çatıda ileride oluşan hasarların tamiratı aksi belirtilmediği taktirde apartman ortak masrafıdır. öyle siz üstleniceksiniz diye bir şey yok. ev sahbinden apartman yönetiminin işleyişini vs öğrenmeye çalışın, problem insanlar mı uyumlular mı yoklayın.

ben şehir içinde en üst katı severim, sokağın çaddenin gürültüsünde bir nebze uzak olur, daha açık ferah olur çevre apartmanlar da aynı hizadaysa.
  • nwnd  (15.10.14 00:23:15) 
üst kattaki evlerde en sık yaşanan sorun çatı akmasıdır. sonrasında ısınma/soğutma sorunları diğer katlara oranla biraz daha fazla olabilir, ara katlarda ısınma daha kolay olabilir. özellikle alt ve üst komşuların çalışmayan ve ısıdan tasaruf edeceğim diye soğukta oturan kişiler değilse. bir de asansör yoksa merdiven çıkma sorunu olur. ha bir de apartmanda çalışan çoksa, suyun basıncı azsa akşam saatlerinde çamaşır bulaşık ve yıkanma sıkıntı yaratabilir.

onun dışında diğer katlara oranla genellikle daha aydınlık ve ferah olur. bence bu yönü diğer her şeyi (çatı akması hariç) sıfırlar.
güneş alan cepheyse kışın ısınmaya oldukça fazla katkısı olur. en üst kat biraz müstakil eve yakındır.

çatı akması sorunu bütün apartmana aittir. kat malikleri ortaklaşa çatının bakım ve onarımını yaptırmakla mükelleftir.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.10.14 00:35:40 ~ 00:37:10) 
asansör varsa en iyisi aslında altkatların derdinden daha az oluyor 9.katta oturuyorum balkonda felan istediğini yapabiliyorsun üstten seni rahatsız eden sesler duymuyorsun vs.


  • bluebey  (15.10.14 00:41:44) 
Yalıtım varsa sıkıntı olmaz ki o kadar yeni binada yalıtım vardır. Isınma da normal olur akma kokma da olmaz.

Bence en üst kat en güzeli, yukarıdakilerden sen gelme ihtimali yok çoook yukarıdan gelmediği sürece.
  • buff  (15.10.14 00:46:09) 
çatıya çıkan merdiven olması lazım, çıkıp izolasyona bakabilirsiniz.

en üst ve en alt katlar her zaman diğer katlardan daha ucuzdur.

ev alırken komşuları, çevreyi bir araştırın. olması gerekenden ucuzsa kat maliklerinden huzursuzluk yaratan biri gibi olumsuz etkenler de olabilir.

belediyeden yapı kullanım izin belgesine bakın.

hayırlısı olsun demeyi unutmuşum :) hayırlı uğurlu olsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.10.14 00:46:17 ~ 00:49:15) 
Üst kattan gürültü gelmez, depremde çökerse de ilk sizi çıkarırlar. 11 yıldır 3 farklı evde en üst kattayım, yine olsa yine yaparım.


  • harzem  (15.10.14 01:05:12) 
Yaşanır tabii eskidenmiş o çatı aktı olayları. Mis gibi manzara asıl birinci katta falan oturmak eziyet bütün millet evin içini görüyor, istediğini giyip ev haliyle falan balkonda oturmak sıkıntı. Ben sevmiyorum alt katları, üst kat ferahtır, iyidir.


  • strangerinhere  (15.10.14 01:07:46) 
ust kat ıyıdır 30 senedır en ust kattaydım evlenınce 4. kata ındım ama ınmez olaydı yukardakının tıngırtısı bıtmıo a.k


  • jamswety  (15.10.14 01:15:18) 
en üst katta oturmak gibisi yok. üst kat komşuların, dolayısıyla ses problemin olmayacak. ne süper! Satın aldığın bir evde, üst kat komşularının da ev sahibi olduğunu ve her daim çoluk çocuk ses çıkardıklarını düşünsene. ben sanıyorum intihar ederdim.

benim oturduğum ev 30 senelik falan. en üst kat. ancak kışın o kadar ılık oluyor ki içerisi, karlı günde bile içerisi ılık diye kombini yakmadığımız günler olmuştu geçen kış. eğer 5 yıllık bir binaysa izolasyonu kesin vardır.

benim bildiğim fiyat üst katlara çıktıkça artıyor. en üst katın özellikle ucuza satıldığını hiç duymadım. varsa da ben bilmiyorum.

yerinizde olsam aynı zamanda deprem yönetmeliğine göre inşa edilip edilmediğini de öğrenirdim. özellikle deprem bölgesi bir yerde yaşıyorsanız. bunun için inşaat mühendisi bir arkadaşın veya tanıdığın varsa bilgi alabilirsin.
  • dessy  (15.10.14 09:25:56 ~ 09:26:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.