[]

Megane sürekli stop ediyor. Neden olur ki?

Selamlar,

megane 2 hb 2004 model araç yolda giderken (80-100km/s) ya da sıkışık trafikte tam frene basarken stop ediyor. Her zaman değil ama son zamanlarda sıklaştı. Daha önce manyetik kaptörü değiştirdiğimde 6-7 ay sorunsuz kullanmıştım. Bu arada servise defalarca gittim ve renault a şikayet ettim ama aynı servise yönlendirdi. Servis de trigger değişmeli diyor ki anlamsız bence ve değişirse düzeleceğine dair garanti vermiyor.

Stop edince start a basıp devam ediyorum ama abuk subuk stop etmesi can sıkıcı.

Başına böyle bi durum gelen var mı?

Bu sorunu çözüp aracı satmak istiyorum. Eğer çözümü sağlayacak biri olursa en kallavi yerde yemek ısmarlarım ya da ne isterse :)

edit. varsa çok sağlam bir renault ustası da tavsiye edebilirseniz sevinirim.

 
Dizel? Benzin?


  • hiko seijuro  (14.10.14 21:18:03) 
gazı bıraktığınızda ara ara stop ediyor olmasın? frene basmak için gaza bastığın ayağı kullanıyorsun (düz viteste) o yüzden fark etmemiş olabilir misin?


  • ibomiu  (14.10.14 21:25:52) 
o sorunun birçok sebebi olabilir. benim araba da yolda giderken stop ediyordu. krank mili sensörü bozulmuş. değiştirdim düzeldi.


  • himmet dayi  (14.10.14 21:30:01) 
araçta ecu - ecm ( beyin ) var mı? sıfır ford fusion 1.6 dizel arabamız beyin arızası nedeniyle sürekli stop ediyordu.. çok illet bir şey.. hayatımızda ilk kez sıfır arabamız oldu, satmak zorunda kaldık.. o servislerinde içine edeyim. garantili arabayı kurtaramadık...

sonradan araştırdım ki pek çok marka ve modelde aynı sebeple çok şikayet olmuş...

edit: o zaman döner dürüm / ayran istiyorum.. şaka bir yana kesin beyin ile alakalı bir şey görürsün.. servise götürüyorsun bilgisayara sokuyorlar aracı.. sorun yok diye gönderiyorlar.. kaç kere yolda kaldığımızı ben bilirim.. parçanın sıfırı 2 bin 500 tl falandı o dönem.. kaç bin tl zararla satmıştık aracı be aklıma getirdin gene.. =(
  • synche  (14.10.14 21:53:09 ~ 15.10.14 01:24:34) 
@hiko benzinli araç

@ibomiu yok ya bazen rölantide bile çalışırken yani hersey normalken stop ediyor.

@himmet dayi ben de bundan supheleniyorum acikcasi.

@synche beyin var ve beyinle ilgili bi meseleden sonra bu sorunu yapmaya başladı.
  • oldboy  (14.10.14 22:39:30) 
Rölanti kontrol valf sensörünü temizlettirmeyi deneyin.


  • hiko seijuro  (14.10.14 22:41:43) 
Rolanti motoru veya gaz kelebegindendir


  • sevisgenturk  (14.10.14 23:59:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.