[]

Yeni Bir Hayat ( Fitness )

Eyy, ekşi ahalisi çok müşkül durumdayım, bi el atıverin.
32 yaşımda 179 cm boyunca 91,4kglık ve bir yıllık evli bir adamım,
7 ocak 2014 de sigarayı bırakmamdan itibaren tam 15 kg alıvermişim bunda eşimin katkısı büyük(hamur işi,talı börek,çörek), Her neyse kurban bayramından sonra ciddi ciddi obez olabileceğimi düşünmeye başladım ve hemen gidip spor salonuna kayıt yaptırdım ki 5 gündür aralıksız gidiyorum bir şeyler yapmasam da, bir sonraki güne motive olmak için hergün gitmeye devam edeceğim, en azından kanepe - tv ikilisinden kurtulabileyim değil mi?
Ama şöyle bir sorun var ki salon çok kalabalık ve başka bir salona gitme şansım yok (şimdilik) bu sebepten dolayı bir programa ihtiyacım var. internet de forum v.s derken kafam çok karıştı. çok fazla bilgi var ve benim bunları süzebilecek yetilerim yok, ağız birliği yapmışcasına teknik terimler kullanılıyor adını bile hatırlayamadığım.
Var mı elinin altında en basitçe anlatılmış şekilde pdf, klavuz, dergi blog v.s olan? yahut bana özel bir program yazabiliecek gönüllü bir yağ düşmanı :)

 
Seni görmeden program yazamam abi, kimse yazamaz. Hele ölçümlerin yapılmadan asla.


  • Solem  (14.10.14 18:16:20) 
Programı boş verin, karbonhidratı (sebze hariç) komple kesin istediğiniz sonucu alırsınız. O esnada her gün yarım saat koşsanız yeter. İmkanınız varsa ağırlık çalışın biraz o da bonus olur.


  • angelus  (14.10.14 18:19:49) 
insanlar neden koşarak kilo verebileceğini sanıyor anlamıyorum.


  • yapma volkan  (14.10.14 18:31:07) 
Epoc nedir bi araştırın, koşmanın neden kilo vermede işe yaradığını daha iyi anlayabilirsiniz.


  • angelus  (14.10.14 18:35:01) 
bu konuda sayfalarca yazılabilir ama ucundan yardım etmek amaçlı özellikle fitness ve beslenme konusunda derli toplu bilgilere ulaşabileceğin bir Türkçe site önereyim, ilerleyen süreçlerde yapacağın spora ve uygulayacağın diyete ek olarak okuma yapmayı hiç ihmal etmemeni öneririm, anlık değil bir süreç olarak algılamak daha iyi olur
www.bodytr.com

NOT: spor-beslenme-okuma sürecinde karşına sık sık supplement mevzuları da çıkacaktır, nacizane tavsiyem 6-8 ay falan o konudaki söylenenleri-yazılanları es geçmendir.
  • candanag  (14.10.14 18:41:21) 
Hepimize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar, lütfen bulabileceğiniz herhangi bir bilgi yumağından beni mahrum etmeyiniz,
Ayrıca sormak istediğim bu terimler için bir sözlük var mı görselleri olursa daha iyi

  • aganta  (14.10.14 22:56:05) 
ww.blogilates.com

bak bu kadin pilates hocasi. belki bir erkek olarak pilates yapmak istemezsin (erkekler genelde daha az esnek oluyor ve zorlaniyor, yoksa hareketleri calissan yaparsin ve gercekten zorlayicilar) ama cok iyi yemek programlari da var ve herseyi bedava. en azindan nasil beslenmen gerektigi konusunda bir fikir alabilirsin.

kilo vermek istiyorsan cardio+kas programi sart. sadece cardio'yla bir yere kadar verebilirsin. bir gun cardio, bir gun kaslandirma yap.

cardio olarak: kosma, yuzme, tempolu yurume, merdiven cikma, ip atlama ve spor salonundaki baska bilimum aletleri kullanabilirsin. en etkilisi yuzmedir, sonra digerleri gelir. iki gunde bir 45 dakika yapmaya calis. her gun yapiyorsan 30 dakikaya dusurebilirsin. eger cok yoruluyorsan baslarken 10 veya 15er dakikalik gruplar halinde yap. aralarina 5 dakika dinlenme koy.

kaslandirma icin: varsa grup derslerine girebilirsin. pilates, agirlik kaldirma, veya spor salonundaki kasa yonelik aletler. agirliksiz hareketler icin 15 tekrarla basla, zaman icinde 25e cikarmaya calis. agirlik veya aletli hareketler icin 6 tekrarla basla, 12 tekrara cikarmaya calis. zorluk derecesine gore 1'den 4 sete kadar istedigin sayida set yapabilirsin. biraz senin insiyatifine kalmis bu. eger bir kas hareketini yaparken "of bitane daha yapamiycam sanirim" diye dusunmuyorsan yeterince zorlanmiyorsundur. bunu dusundukten sonra 3 tekrar daha yapip birak. kasi mutlaka baslangicta en fazla 2 gunde bir yap, arada biraktigin gun kaslarinin iyilesmesi icin onemli.

kas gunlerinde antremanindan sonra bir kase yogurt yaninda da kucuk bir meyve/1-2 kuru meyve ye. protein tozu kullanma.

mutlaka bol bol su ic. eger soyledigim kadar antreman yapiyorsan gunde 3 litre icmen gerekir en az. tabi ki oturup bir anda 3 litreyi icme.

beslenmenden basit sekerleri cikarmaya calis, zaten cikolata seker falan filan uzak dur. ama hic yeme demiyorum, cunku diyetler hic bir zaman ise yaramaz. diyet yapmani tavisye etmem o yuzden, saglikli yasam tarzi oturtmaya calis. normal duzeninden bir anda vazgecme. hamur islerini falan kademeli olarak cikart hayatindan. mesela her ogun ekmek yiyorsan bir hafta sadece oglen-sabah ye. sonraki hafta sadece sabah ye. saglikli beslenmeyi duzenli bir aliskanlik olarak yerlestirmedigin surece yaptigin diyet sana sadece iskence olarak geri donucektir.

aklima bu kadar geliyor su anda. candanag'in da dedigi gibi supplement'lardan uzak dur.

he bir de editi: hem cardio hem kaslanmadan once ve sonra mutlaka mutlaka esne. en az 5er dakika. esneme hareketlerini statik tut, yani surekli boyle yay gibi git gel yapma. seni hafif rahatsiz eden yere kadar uzan ve orayi en az 15 saniye boyunca tut. esnemek hem sakatliklari onlemek hem iyi kas gelisimi icin cok onemli.
  • gerard  (14.10.14 23:20:11 ~ 23:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.