[]

Avrupa ve Amerikada torpil Adam Kayırma

-Türkiyede olduğu gibi haketmediği bir pozisyona refarans aracalığıyla giren oluyor mu ?Yada sırf benzer fikirden diye (örneğin aynı partili gibi ) kişiler öne çıkarılıyor mu ?
-Türkiyede siyasette yükselmek için yalakalık (özellikle kendinden üst pozisyondaki adamı) -bol yalan söyleme ve vaadini gerçekleştirmeme -Rakibin olacak adamları ayağını kayırmak -Parti genel başkanının yakını veyahut ailesi isen ön adımlardasın.

Buna benzer özelliklerde avrupa ve amerika siyasetinde var mı ?

 
Amerika da var.


  • latios  (14.10.14 03:41:06) 
liyakat var. onda bile yine hakedene gidiyor is.

fakat amerika'da yalan soylemenin cezasi var benim bildigim. (bazen orda da uygulanmadigi oluyor tabii ki.)
  • yirtik foto  (14.10.14 07:26:57) 
evet orda da torpil var ancak şu mantıkla işliyor: vereceğim işi hiç tanımadığım birine vermektense güvendiğim birinin kefil olduğu birine vermeyi tercih ederim. çünkü iş dünyasında yeterlilik ne kadar önemliyse en az onun kadar güven de önemli.

siyasette yükselmek için dünyanın her yerinde geçerli 2 kural var: ya çok meziyetli biri olacaksın yada yalakalık yapacaksın (üstüne, başkana, devlete, halka vs.). dünyadaki siyasetçilerin hepsi üstün meziyetli insanlar olmadığına göre gerisini sen anla
  • yemrem  (14.10.14 08:46:43) 
batı avrupa'da çok yaygın.


  • norek  (14.10.14 09:00:07) 
Torpil ile referans farklı şeyler. Dünyanın neresinde olursa olsun 'tanıdık ve bilinen' biri sokaktaki rastgele adama baskın olur, çok doğal bu yani.


  • roket adam  (14.10.14 09:23:06) 
bir kere eski sovyet ülkelerinde gayet yaygın imiş.
polonyalı arkadaşım yaygınlığından söz etti.

şu an almanya'dayım ve torpille dönen işler duydum. tabi türkiye kadar değil.
  • siradisi00  (14.10.14 09:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.