[]

eksiduyuru mba programi

Var midir boyle is yonetim alaninda olauturulmus kitap listesi
Mba yapmadan da finans ekonomi pazarlama satis reklam alaninda kisiel gelisime katki saglayacak is veya yonetim alaninda kitap tavsiye listesi

Ya da gelin biz olusturalim
Varmidir bu sekilde tavsiye edeceginiz kitap video film vs

Hadi eksiduyuru mba programi olusturalim belki modlar da destekler

 
saydığınız konular o kadar uçsuz bucaksız ki, hepsine birden yanıt vermek zor. örneğin finans dediğinizde, hangi seviyede öneriler istediğiniz önemli. özel olarak şu konular derseniz kitap tavsiyelerinde bulunabilirim sanırım.


  • silent storm  (13.10.14 23:31:39) 
bunu ben de bilmiyorum işin guruları şekillendirsin diye duyuru açtım
daha önce şöyle liste görmüştüm

www.dunyabulteni.net

güzel bir kültür programı uzun süreli bu. buna benzer
finans:
pazarlama:
iktisat

vs gibi duyurunun gurularından destek alıp işi bilenlerin hazırlayacağı liste
mesela mba de ders anlatmaktan ziayde kitap okutulıp proje yaptırılıyor

kalite dersinde 6 sigma okutulmuş
finansta finansal analiz

amaç mba yapmış olanların tecrübesini mba yapamayanlara aktarmak

modlar el atamısınız bu işe
  • seyyar satıcı  (14.10.14 00:24:36) 
verdiğiniz örnek üzerinden yorum yapmayacağım, fakat arada büyük fark var benim gözümde.

şimdi, tüm bu saydığınız alanlarda ne kadar kitap okudum, kaç blog takip ettim vs. tahmin bile edemiyorum. bu konuya bir kültür programı olarak bakamazsınız. kültür için finansal analiz veya mali tabloların okunması gibi şeylere ihtiyacınız olmayacaktır. onun için önerebileceğim farklı yayınlar var.

finans ve iktisat için başlangıç seviyesinden itibaren hakan özerol ve mahfi eğilmez kitaplarını öneriyorum. sıfırdan başlamak için ideal. finanscı olmayanlar için finans ve kolay ekonomi gibi kitaplarla başlanabilir. iktisat konusunda david begg'in iktisat kitabını da öneririm. ders kitabı olarak da kullanılıyor bazı yerlerde, oldukça sade bir anlatımı var bence.

pazarlama öyle bir şey ki, alana yönelik hareket edilmeli. b2b pazarlama ile b2c pazarlama dinamikleri aynı değil, fmcg apayrı, gençlere farklı, kadınlara farklı yaklaşım gerekiyor. yani bunu diğerleri gibi düşünemezsiniz.

kalite konusunda maalesef oturmamış bir algımız var. piyasada adı toplam kalite yönetimi olan bir dünya kitap var. kafanıza göre bir kaçını okuyabilirsiniz. çoğu yabancı yayınlardan tercüme edilip cümlelerin değiştirildiği yayınlar.

sağlıklı bir mba programı tabii ki çok daha fazlasını içeriyor/içermeli. ama dediğim gibi, hepsini oturup bir kere de yazmak imkansız. ihtiyaçlar doğrultusunda şekilleniyor.

kendi blogumda tavsiyeler diye bir bölüm açmıştım fakat henüz vakit ayırıp doldurmaya başlamamıştım, doldurmaya başlasam iyi olacak sanırım :)
  • silent storm  (14.10.14 10:05:12) 
@silent storm teşekkürler
bunu kültür oalrak değil de ciddi bir eğitim olarak istemiştim verdiğim örnek alaksız, farklı alanda bir örnek olsun diye idi

ama yorumların güzel teşekkürler isteğim herkesin buna katkıda bulunsun ve şekillensindi teşekkürler
  • seyyar satıcı  (14.10.14 11:38:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.