[]

yds-toefl dil kursları üzerine milyonlarca soru

iyi geceler herkese,

şimdi ben 3. sınıf üniversite(uluslararası ilişkiler) öğrencisiyim. ilk hedefim akdeni.. çok iğrenç şakalarımı bir yana bırakırsak. ilk hedefim öyropada yüksek lisans. kafamdaki ülkeler top 3: ingiltere, fransa, polonya. avrupa olmazsa ise istanbul, marmara, ankara. ve son olarak anadolu üni. sosyoloji çünkü orada, siyaset sosyolojisi üzerine şeyapabilirim. belirtmedim fakat yüksek lisans ve geri kalan akademik hayatım siyasi düşünceler tarihi yahut siyaset sosyolojisi üzerine olacak. en yakın onlara görüyorum kendimi.

hal böyle olunca toefl, ielts, yds kurslarından birisine yazılmak şart oldu. part time çalıştığım için(kurs ücretini biraz biriktireyim ayrılacağım işten şubat tatiline doğru) vaktim az bu nisan yds'yi kaçırabilirim, önümüzdeki ekimde girerim herhalde. listede ingiltere olduğu için ielts kursuna mı gitsem? yoksa toefl kursuna gidip iki sınava da mı girsem? aslında erasmus'u polonya'da yaptım oraya kendimi çok yakın hissediyorum, yavru vatan gibi geliyor. ama bir taraftan da ingiltereye gitsem şu ingilizcemi cillop gibi yapsam diyorum. ya da fransa'da eğitim alsam ikinci yabancı dil öğreneceksem lehçe gibi kullanım alanı dar bir dil yerine fransızca öğrensem zaten siyaset üzerinde fransızlar bir nömere diyorum.

bugün amerikan kültür, çadem diye bir kursa gittim görüştüm. onlar yds yerine toefl düşün yds'nin zaten denkliği var dediler fekat toefl %80 yds 70 gibi bir şey sayılıyormuş. e ben istanbul'a falan başvuru yapacağım için benim çok yüksek yds puanına ihtiyacım yok mu? o zaman ayrı ayrı mı gireyim? zaten liseden beridir doğru düzgün gramer gösterenimiz olmadı bi gramer altyapım tazelense ordan destansı şekilde toefl'a hazırlansam mı diye de düşündüm?

amerikan kültür yds kurslarında gramer gösterdiklerini toefl kursunda göstermediklerini söyledi. orada bir hoca istersen yds kursuna gel, seni şahsi olarak da writing eğitimine alayım 15 günde bir essay yazdıralım sana 6 ay sonra writingde hiç sıkıntın kalmaz üzerine etütler yaparız dedi. böylece toefl'a da bir derece hazırlanmış olacağım. hikayemin devam kısmında bu hocacıklar beni mülakata alıp türlü türlü sorular yönelttiler yaklaşık 30 dakika. mülakat sonucu ingilizce seviyemin b2 olduğuna hükmettiler. ki ben de öyle düşünüyorum, hatta bence onlar iyimser davrandı b1-b2 arası b2'ye yakın bir öğrenciyim.

şimdi, manas destanı gibi açıklamalardan sonra sorular:

1-hangi dil kursuna gitmeliyim?(toefl, ielts, yds içinden)
2-hangi dil kursuna gitmeliyim?(izmit'te bulunan şirketler üzerinden, amerikan kültür, english time falan var, tam listeyi editlerim)
3-istediğim ülkelere bakarak, ya da başka ülke önererek burs bulma imkanlarımdan da bahsedecek olan çıkarsa çok sevinirim. hangi ülke yabancı öğrencilere kucak açıyor? hangi ülkede yaşamın daha ucuz olduğunu sormama gerek yok cevap polonya ve sanıyorum hükümet bursu da alıyor yüksek lisanslar, başka ülke önerilerine de açığım. avrupa olsun taştan olsun şu ülkeden bir şekilde gitmek istiyorum artık. beni buraya bağlayan çok çok az şey var.
4-bir de görüşmeye gittiğim bu kursta mülakatlar bi şeyler derken kfaa kola aldılar beni, fiyatı bile konuşamadık daha. pazartesi günü bilgisayar üzeirnen toefl tarzı bir deneme sınavı yapıyorlarmış, ona davet ettiler işte orda 55 puan alamazsam zaten toefl kursuna sokmuyorlarmış, ama mülakatı yapan hoca alırsın alırsın merak etme dedi. böyle beni yağlı müşteri gibi mi gördüler nedir fiyat konusuna getiremedim lafı bir türlü fiyat bilen varsa onu da yazarsa sevinirim yani :D

iyi geceler herkeslere.

 
okumadım.
yds'ye her halükarda gir, 50 tl zaten. çalışmasan da gir.
türkiye'de ielts'in denkliği yok.
ingiltere'de toefl'ın denkliği yok.
tr için yds'ye, avrupa için ielts'e gir.
amerikan kültür iyidir.

@fransa ve polonya'da yerel dilleri öğrenmek kaydıyla ücretsi okuyabilirsin. ingiltere'de her halükarda bayılacan.
  • mesgul ve huzursuz  (14.10.14 01:12:29 ~ 01:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.