[]

Çok fazla mineral suyu içmek

Eskiden çok fazla mineral suyu içmek mideye zarar verir gibi şeyler söylerlerdi. Hatta mideyi tembelleştirir gibi şeyler de söylerlerdi. Şimdi alamanyadayım. Adamlar çılgınlar gibi soda içiyor. 1.5 litre şişelerde satılıyor. Zarar vermiyor mu mideye şimdi? Mideyi tembelleştirmiyo muymuş?




 
Onlar gazsiz olandan iciyor ama gazlisi zararli.mide icin degil de basta pankreas icin zararli.


  • neferkitty  (13.10.14 17:36:52) 
Zararlı olsa Almanlar içer mi sizce?

Bu maden suyu konusu neredeyse haftada bir soruluyor. Hep aynı hikaye
  • mea maxima culpa  (13.10.14 17:44:40) 
Büyük üretici firmalardan birine iş ziyaretimde yönetici olan kişi günde 4-5 taneyi geçmemek gerektiğini söylemişti. Tıbbi bir dayanağı var mıdır bilemiyorum.


  • r_u_h  (13.10.14 17:46:13) 
Maden suları asidik değil bazik sulardır, o hazmı kolaylaştırdığı düşünülen asidik tat maden sularının ph oranının yüksek olmasından ve içeriğinde doğal olarak bulunan bikarbonat nedeniyledir. O nedenle sindirime bir etkisi de olmaz, o nedenle mide tembelleşmesi gibi bir durum da söz konusu değildir. İçmeye devam.


  • angelus  (13.10.14 17:52:07) 
almanya icilen mineral sular bizdeki gibi degil ki. gayet icimi yumusak, dogal sular. hatta adamlar su niyetine iciyorlar onlari. bizdekilere hayvan gibi karbon bilmem kac gazi basiliyor, sulfirik asit gibin bisey oluyor. bizimkiler zararli ama onlarinki faydali.


  • halanne  (13.10.14 18:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.