[]

mac almaya değer mi?

PS, CAD, ilustrator ve türevi çizim-editing programlarını aktif olarak kullanan, arada keyfine göre fotograf/film editleyen biri için mac almaya değer mi?

açıkçası apple'a karşı ön yargım var ama aynı zamanda win 8.1'e karşı da önyargım var. bilemedim ne yapsam. bir de mac olursa ancak 13" olur ama pc olacak olursa 15" kesin.

fanboy'luk veya zıttını yapmadan objektif bir akıl verseniz?


teşekkürler

 
bence değer. mac'imi satalı 3-4 ay oldu ama mac'te her şey daha kolaydı. windows'tan sıkılmıyor değilim virüs vs. ama her işimi de görüyor.

ama 13" için küçük gelebilir.

ben olsam mac alırdım sonuç olarak 13" pro'ysa:)
  • passion rules the game  (13.10.14 17:33:47) 
pc çok kasıyor, iyi bir sistem olsa zaten o paraya mac alıyorsun, gayette memnunum ben macimden, aynı özellikte bir pc de var ama çalışmaları açtığımda kasıyor ağlıyor resmen.


  • redeath  (13.10.14 17:36:31) 
macbook pro 13'' ile her işini halledebilirsin gayet memnunum ben kendisinden bahsettiğin işleri yapıyorum.


  • amelie poulain  (13.10.14 17:41:38) 
Deger, masa ustu veya laptop fark etmez. Windowstan sonra cennet gibi gelecek. Ayni programlsri kullaniyorum.


  • april12th  (13.10.14 17:45:16) 
14 sene windows kullandım, ta ki 2 sene öncesine kadar. bilgisayarım bozulunca boştaki bir macbook pro'ya geçtim. önce çok yadırgadım ama bir alışınca gerçekten windowstan çok daha kullanıcı dostu ve hızlı bir sistem olduğunu anlıyorsun.

evde windows çalıştıran iyi bir laptop da var ama onun başına bir sebepten 10 dakika oturursam içime afakanlar basıyor. neden bir daha windows istemediğimi hatırlıyorum o zaman. yakın zamanda macbook air aldım, yok böyle bir rahatlık. pil ömrü, klavyesi (çok yazı yazıyorum benim için önemli), hafifliği, hızıyla gayet şahane bir makine.

ben office ve tarayıcı kullanıyorum, editing kısmını bilemiyorum.
  • lily briscoe  (13.10.14 17:49:28) 
cad programları mac uyumlu mu ona bakmak lazım önce. 13"de çizim mizim olmaz bu arada. 1440p 27" monitör aldım anca rahata erdim


  • argent dawn  (13.10.14 17:52:01) 
marcus ve april12th +1. degisimi goruceksin :p


  • hjarteblod  (13.10.14 17:54:50) 
şimdi olmuşken iyisi olsun denildiğinde 13"mac pro kabaca 5000'e geliyor, ama üstükörü şöyle bir pc'lere baktığımda işlemcisi i7 ve depolama kapasitesi daha yüksek 15" aletler 3500 civarı hallolur gibi geliyor. ekran çözünürlüğü yüksek olduğu için 13" sorun olmaz gibi geliyor ama bir yandan kendi kendimi kazıklamaktan çekiniyorum. poff.

işimi göreceğini biliyorum ama değip değmeyeceği konusunda emin değilim.
  • nwnd  (13.10.14 18:24:30 ~ 18:25:41) 
PS, Illustrator, foto edit falan hepsi süper hiç problem yok ancak CAD programlarına gelince biraz durakla derim. Eğer Autocad kullanıyorsan mac versiyonu hiç sağlıklı değil bunu bil.


  • chavezding  (13.10.14 18:39:29) 
Windows lazim oldugu durumlarda parallels veya vmware ile sanal windows kurup islerimi hallediyorum. Visual studio bu sekilde hic bir sorun cikartmadi. Hem de air 13'' base model.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (13.10.14 18:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.