[]

kenarda param var şimdi benim

ne çocuk var, ne eş, ne ilişki. haliyle para birikiyor.
mertebe vereyim, ayda 1500 dolores civarı kenara atıyorum. bi 5-6 sene bu katlanarak artacak böyle, bu medeni hal ile de gideceğim gibi, çok büyük bir felaket olmazsa işler stabil.

şimdi değerli sansar kardeşlerim, para ve yatırım mefhumuna vakıf olabileceğim kaynaklar sunar mısınız bana? online kaynak olur, veri tabanı olur, takip ettiğiniz iktisatçı blogları olur. online ne varsa.

mühendislik ekonomisi dersi almış ortalama bir beyaz yakalıya hitap edecek şeyler var mı elinizde?

stopaj nedir bilmiyorum, faiz arttırımı neyi hoplatır neyi çakıltır anlamam. anlamak istiyorum velhasıl. kafa var çünkü, çok mal biri değilim.

 
Ev al, morgage a gir.


  • innerbliss  (13.10.14 16:53:42) 
bakınız işte böyle olmasın. öyle sihirli bir tavsiye beklemiyorum.
abicm/ablacım, innerbliss kardeşim,
ben bir defa eve girmem, arsaya girerim. tamam param çok değil ama ailem geniş, benim bir koyduğuma iki gelir en az. kardeşlerden, babadan falan.
ve bu parayla son yapacağım şey bütün parayı tek bir eve bağlamak olur.
  • namus ninjası  (13.10.14 16:58:40 ~ 16:58:55) 
eksisozluk.com

Şöyle, ekonomi 101 tadında çok güzel bir entry var.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (13.10.14 17:02:36) 
madem o kadar ciddi düşünüyorsun bi şekilde makroekonomi eğitimi al bir yerden. sonrası tecrübe. biraz para batırınca anlayacaksın neyin ne olduğunu.

50 tane köşe yazarı, koca koca firmalar, bankalar her sene kur tahmini açıklıyor ama bi sike yaramıyor. hepsi revize edip duruyor.

illa cevapsa : www.mahfiegilmez.com
  • merhum  (13.10.14 17:11:47) 
Aylık %4 e alıyorum.


  • saksı  (13.10.14 17:33:13) 
mahfi reisi takipteyim.

saksı reis, enflasyona ezdirdin beni. doloresin getirisi durduğu yerde %4 olma mı? ha dolores üzerinden %4 vereceksen düşünebilirim. bunlar hesap işi neticede.
  • namus ninjası  (13.10.14 17:38:24) 
ne kadar risk almak istediğine bağlı yatırım kararların.

eğer en risksiz olanı istiyorsan bireysel emeklilik sistemine bak, tabi türkiye'de yaşıyorsan. bu kadar garantili bu kadar yüksek getiri başka yerde bulamazsın. biraz uzun vadeli.

temel göstergelere bakmak ve temel kavramları, bağlantılarını anlamak için mahfi eğilmez iyidir, ben iktisat doktorası yapıyorum ama asla borsa falan düşünmem, aşırı riskli. zaten hırslı biriysen sürekli koyup kazandığını bile kaybedebilirsin. en azından ben öyle olduğum için hiç yanaşmıyorum :)
  • passion rules the game  (13.10.14 17:43:11 ~ 17:43:35) 
bes mantığıma ters. çok okudum aklıma yatmadı. ha şu var, tasarruf/yatırım her neyse, besi bir şeylere denk sayarsak, ben o diğer şeyleri okuyup anlayıp hesaplayabilecek kapasiteye geldiğimde belki bese dönecek olurum. belki o mantıklı gelir. anamın babamın üstüne yaparım bi bes falan.

yani durum şu, okuyorum anlamıyorum, bi disiplin yok kafamda, sistem yok. forex, borsa, bes hepsini okudum ama mukayesede sıkıntı var.
  • namus ninjası  (13.10.14 17:49:25) 
Edit : malesef TL üzerinden yüzde 4:)


  • saksı  (13.10.14 17:52:00 ~ 18:03:52) 
yıllık %15 vereyim. enpara 10 falan veriyor, çok iyi bence.


  • [silinmiş]  (13.10.14 18:04:05) 
Vaktiyle sözlükte yazan bir arkadaş vardı, yatırıma dair oldukça dolu yazılar yazıyor blogunda da: www.akilligelisim.com 'dan bakabilirsin. Ben kendisinin de argümanlarına ikna olarak BES yatırımı yaptım, bakalım 10 sene sonra ne olacak...


  • sevgikusunkanadinda  (13.10.14 18:09:11) 
akilliyi takip ediyorum. douche, akenr abanıcam tatile tcye dönünce.


  • namus ninjası  (14.10.14 15:11:15) 
1.10 altından al. ytd :)


  • [silinmiş]  (14.10.14 15:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.