[]

Ödeme yapılacağına dair taahhüt

Selam,

Bir tur şirketi, iptal ettikleri turun parasını söyledikleri tarihte ödemediler. Ödemeyi bu perşembe yapacaklarını söylediler ama halen tam güvenemiyorum. Perşembe olmazsa cuma ofislerine gidip isteyeceğim. Veremeyecek durumda olurlarsa da üzerinde "Şu tarihte şu kadar ödeme yapılacak" diye resmi bir taahhüt belgesi isteyeceğim onlardan. Böyle bir şey mümkün mü? Var mı bir örneği? Üzerinde ne olması gerekiyor; imza, mühür, tc kimlik no vs?


 
öyle bir şeyi istemek hakkın elbet ama bunu imzalamak zorunda değiller.

yani size herhangi bir taahhütte bulunmak zorunda değiller.

ha kabul ederlerse de antetli kağıtlarına imzalı kaşeli tarihli bir yazı yazdırın.
  • brotha b  (13.10.14 14:36:31) 
senet?


  • bira sisesi kapagi  (13.10.14 14:36:40) 
turu satın alırken sözleşme imzaladınız mı?
iptal durumunda ücretin geri ödenme süresi ve şekli sözleşmede yazılı mı?
elinizde sözleşme varsa icra yoluyla alacağınızı tahsil edebilirsiniz.

ofise gidip kağıt imzalatmak pek iyi bir fikir değil. olay farklı bir noktaya gider, haksız duruma düşersiniz.
  • corneillus  (13.10.14 14:46:26) 
Turu satın alırken sözleşme imzalamadık. Zaten ilanı internette olan bir tura bilgilerimizi girdik, bizi arayıp verdikleri hesaba EFT olarak ödemeyi yaptık. Dolayısıyla elimde sözleşme yok. Bize geri ödemeyi yapacaklarına dair kanıtlar email'ler ve telefon görüşmelerinden ibaret. Bu da sanırım mahkemeye gitmek dışında işe yaramaz?

Kağıt imzalatmayı, elimde resmi bir belge olsun ve bir dahaki bahanelerinde bunu kullanabileyim diye istiyorum. Neden sakıncası olabilir? Tabii ki imzalamayı kabul etmeyebilirler ama böyle olursa, şimdiye kadar takındıkları "ödeyeceğiz" tutumunu bırakmak zorunda kalırlar ve ben de durumu bilip mahkemeye gitmem gerektiğine karar verebilirim. Yanlış mı düşünüyorum?
  • long live rock n roll  (13.10.14 14:55:05) 
alacağınızı muhakkak bir belgeye bağlayın derim. alabiliyorsanız uzun vadeli de olsa şirketin kendi çekini alın. alamıyorsanız bi senet alın yanınıza giderken (kırtasiyelerde satılır) imzalatın. hiç olmadı şirketin antetli kağıdına şu şu kişilerin bizden şu kadar alacağı vardır diye el yazısı ile yazdırıp kaşe+imza yaptırın. imzalayanın şirketin imzaya yetkili kişisi olduğundan emin olursanız iyi olur. alacağınız çok değildir inşallah. geçmiş olsun...


  • kakao  (13.10.14 15:25:14) 
Avukata gerek yok, tüketici mahkemesine başvurup paranızı alabilirsiniz. Benim de parasını ödediğim turu yola çıkılacağı gün iptal ettiler, sonra paramız yok diye 1 ay filan ödemediler, defalarca aradım sinirlerim bozuldu, sonra gidip bir dilekçe verdim, ödediğime dair banka çıktısını ekledim. 15 gün mü ne süresi var o mahkemenin, onun sonunda haklı bulundum, hemen ödediler.


  • opucuk baligi  (13.10.14 15:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.