[]

kedi kısırlaştırma-ma

Ev kedisi hanım, 4 yaşında. Ve (hala) kısırlaştırma ameliyatı yapılmadı.
Kısırlaştırılmasa nolur? Hani erken yaşta yapılınca iyiymiş, şimdi zaten geçti.
KEsilmesin, biçilmesin yavrucağım diye erteledim, en iyi şartlarda yaptırayım olacaksa dedim, para da ayıramadım, 4 yıl oldu.
Arada rahatsızlanmaları, kudurmaları, gece huysuzlukları oluyo ama uyuşturup ameliyata yatırmadan olmaz mı ya :(

 
kedi azgınlık dönemine girince acı çekiyor. ayrıca kısırlaştırmazsanız her azdığında eğer doğurmazsa kist oluşumu oluyor. hayvanın sağlığıyla oynamayın bir an önce kısırlaştırın


  • sta  (13.10.14 12:45:53) 
olmuyor. veterinerlerin dediği şu, ev kedileri sürekli sıcak yuva ve düzgün beslenme yüzünden senelik üreme sikluslarını değiştiriyorlar. fazladan üreme dönemi geçiriyorlar. kedilerde üreme östrojen salgısıyla tetikleniyor. yavru doğurana kadar gitmezse öyle üst seviye östrojenle kıvranıp duruyor hayvan. nihayetinde meme, rahim dişiliğe dair ne varsa o organlarında tümörler başlıyor.
4 yaş geç ama yapılması yine de faydalı bana kalırsa.

  • namus ninjası  (13.10.14 12:49:59 ~ 12:50:26) 
Aci yok kardesim. Yeni laserle yapiyorlar artik hem daha uygun fiyata. 4 gun oldu ben yaptirali. Erkek 6 aylik kedime. Anlamadi bile noldugunu. Sadece 1 gun uyudu ilactan.


  • cptxxx  (13.10.14 13:12:18) 
erkek ile dişinin ameliyat biçimi ve iyileşme süreci farklı.


  • namus ninjası  (13.10.14 13:14:07) 
azgınlık döneminde yaşadığı sıkıntıları geçtim, dişi kedi kısırlaştırılmazsa rahim iltihabından ölebilir. mutlaka kısırlaştırın. kedinize iyilik yapmıyorsunuz.


  • aggromela  (13.10.14 13:32:05) 
kısırlaşmayan kedilerde kistler kanserler vs olabiliyor. d aha geçen hafta doktorumuzla konuştuk. kısırlaştırma iyi bir şey kediler için. korkacak bir şey yok bu kadar.
iki dişi kedimizi de kısırlaştırdık 1 hafta sıkın dişinizi rahatınıza bu kadar düşkün olmayın.

  • bradshaw  (13.10.14 13:45:20) 
Eziyet yapmak, rahatına düşkün olmak gibi ithamlara gerek olmadığını düşünüyorum. Bu soruyu yaratacak durumu da sonuçta kendimce, ona zarar vermemek için yaptım. Doğru olup olmadığından kesin olarak emin olamadığım için.
Böyle düşünmeden saldıranlara bir açıklama borcum olduğundan değil de, empati yoksunlarına belki bir yardımım olur diye söylüyorum bunları.

Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
Güvendiğiniz ve uygun fiyatlı bir veteriner, ya da belediye için ( Kozyatağı'nda oturuyorum) mesaj atarsanız sevinirim.
  • neynep  (13.10.14 14:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.