[]

trafik insanları

sizce hız sınırı 70 olan 3 şeritli bir şehir içi yolda orta şeritte 70 ile gitmek nasıl bir davranıştır?
mesela siz bu aracı yol vermesi için korna ve selektörlerle taciz eder misiniz?



 
Orta şeritteki adama selektör yapmak mı olur ya. Bana yapılsa ağır söverim şahsen. Hızlı gideceksen sola geç kardeşim.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (13.10.14 10:48:51) 
Sınır 82 olan yerde hem ekonomi hem de kurallara uymak adına orta şeritte 80 ile gidiyorum , eğer korna yada selektör ile rahatsız ederlerse önce dörtlüyü yakıyorum , devam ederse selektörün nasıl kullanılacağını göstermek için önüme alıp ayrılacağımız yere kadar selektör yapıyorum


  • MiraTaurus  (13.10.14 10:52:09) 
hız sınırı 70 ise sol şeritten 70 + %10 = 77 ile bile gitsen kimsenin bir şey demeye, sıkıştırmasına hakkı yok.

Ben etmem. Hız sınırının üstüne çıkacaksam da sağından solundan geçerim zorundaysam.
  • safepassage  (13.10.14 10:53:47) 
orta şeritte ise bir şey denmez canım. ama, hız sınırının ne olduğundan bağımsız olarak, daha yüksek hızla seyredilen yollarda sırf orta şeritte diye 70'le gitmek trafiği tehlikeye atar ve selektör sonucunu doğurur.


  • zgrydn  (13.10.14 10:55:51) 
İzmir ve Ankara'da birkaç kez başıma gelmiş bir durum da. acaba sorun bende mi merak ettiydim..


  • naif hayvan  (13.10.14 10:57:02) 
sol şeride geç bas git kardeşim sen de, orta şeritte taciz mi olurmuş.ben de söverim hiç de yol vermem. geçsin gitsin sol şeride.


  • neferkitty  (13.10.14 10:59:05) 
Ne yazık ki böyle hayvanlar var. Şehirler arası yolda orta şeritte 90-100 ile giderken arkamdan selektör yapan çok tip oldu, ben de hiç sallamadım eninde sonunda dayanamayıp siktir olup geçtiler sol şeride öyle devam ettiler.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (13.10.14 11:00:23) 
bu selektör işi malesef araba kullanmayı bilmeyen hayvanlar tarafından yapılıyor çoğu zaman. en sağ şeritte bile yapanını gördüm.
Motorlaysam kelebek denen hareketi yapıyorum böylelerine. solladıktan sonra sağına geçiyorum, oradan arkasına ve tekrar solluyorum. yol boyunca bunu 5-10 kere yapınca kafayı yiyor mallar.

  • safepassage  (13.10.14 11:10:24) 
Bunu İstanbul'da en sağ şeritte yapan hayvanlar var çünkü bazı yollarda trafik sol trafa toplanıyor ve en sağ şerit daha boş kalıyor. Dolayısıyla en sağ şeridi de sollama şeridi gibi kullananlar doğuyor. Sonra o sağ şeritte 70 ile sakin sakin giden yeni şoförlerin/acemilerin arkasına geçip selektör yaparak taciz ediyorlar.

Türkiye'de hayvan çok. İtalya'da da selektör manyakları vardır ama kimse orta şeritteki araca selektör yapmaz.
  • hiko seijuro  (13.10.14 11:13:18) 
öncelikli olarak şunu diyim:

@afepassage
sol şerit seyir için değil geçiş içindir o yüzden önünüzdeki arabayı hız sınırını aşmadan geçmek istiyor olabilirsiniz ve geçebilirsiniz tabii ki ama sağınızdaki şerit müsait olduğunda tekrar sağa geçmeniz gerekir.

kimse kendini trafik polisi ya da fahri trafik müfettişi sanıp insanları yavaşlatmaya çalışmasın.

---

orta şeritten istediğin gibi git aga kim ne karışır..
  • t joe  (13.10.14 12:10:26) 
doblolu bir orospu çocuğuysam taciz ederim. doblolu bir orospu çocuğu değilsem efendi gibi sollarım.


  • namus ninjası  (13.10.14 12:12:10) 
@t joe fahri trafik müfettişiyim. tabi ki 70le solda gidilmez. ama sağında araba konvoyu varken de arkadan sürekli selektör yapılması dünyanın en dingil adamının yapacağı şey. Arabanın markasına göre de yapıyorlar bunu. Baktı gitmeyecek bi model, bas sellektörü. Sırtıma alıp koşmaya mı başlayayım yani olayınız nedir?


  • safepassage  (15.10.14 15:25:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.