[]

Windows 7 ve Windows 8

Şimdi benim bilgisayarda iki partition var. C:'de windows 7 çalışıyor. W: diye biyer ayırdım orda da windows 8 çalışıyor.

Şimdi gelelim soruya ben bu Windows8'i Windows 8.1'e upgrade edeceğim. Ama bana nereye yükleyeceğini sormadı. What to keep kısmında ise kendisi "Nothing" seçeneğini işaretlemiş.

Acaba Windows 7 olan C'yi siler mi? İşlemlerin tamamını W diskinde yapıyorum. C'de ise win7 ve de bir sürü programım var. Orayı silmemesi gerekiyor.

Özetle: Hem Win7 hem Win8 çalışan bilgisayarda upgrade yaparken, C'deki bilgiler kalır değil mi? Çünkü işlemlerin tamamını Win8 olan partition'da yapıyorum.

Upgrade'i kendisi yapmıyor. ISO dosyası indirdim. Yani yeniden yüklüyorum.

Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.

 
Dogrudan bu işlemi yapmadım ama windows en azından silmek lazımsa felan soruyor. Zaten 8.1 yeni bir işletim sistemi degil, (Sıfır kurulum tapmayacaksaniz) mecburen w8 üzerine kuracak. Hulâsa bozulmaz bisey. Bozacaksa da emin misin felan diye sorar diye düşünüyorum.


  • simbolmina  (12.10.14 22:14:43) 
@simbolmina

Kendi yazdığım soruyu okuyunca ben bile zor anladım :) Aceleyle tam anlatamamış olabilirim.

Benim bilgisayar açılırken en başta her zaman soruyor. Windows 7'yi mi windows 8'i mi açayım diye. Yani dual boot çalışyor.

Şimdi ben açılışta Windows 8'e (W:\) gittim ve ISO dosyasını indirdim. Ve yükle dedim. Bu bana şöyle bi seçenek sundu. Choose what to keep. Resimdeki gibi res1.windows.microsoft.com

Ama bende sadece nothing seçeneği var. Yani her şeyi silip windows 8.1 yükleyecek. W:\ kısmındaki her şeyi silip yüklemesinde sorun yok. Zaten amacım "Clean Installation" yapmak.

Ama C:\'de ki hiç bir şeyi silmemesi lazım. Ama bu installation bana bunu sormuyor.

Acaba sadece W:\ kısmını silip mi yükleyecek.

Yoksa C gidecek mi? Son aşamaya kadar geldim. Emin misin demedi?

Eskiden C:yi formatlayınca D: klasöründeki bilgiler kalıyordu. Bunda tam emin olamadım. Umarım daha açık anlatabilmişimdir.
  • gkn  (12.10.14 22:37:36) 
USB boot yapıp temiz kurulum yapın w'ye o halde. Digeri de duracaktır. Yani normalde boyle oluyordu fakat w8/8.1 tek işletim sistemi olmaya çalışan bir işletim sistemi.

Evvelden nasıl kurdunuz? Eğer w7 varken kurmuşsanız bir problemle karşılaşmazsiniz. USB boot ile temiz kurulum en iyi Seçenek her iki halde de. En azından benim irfanım burada sınırlı.
  • simbolmina  (13.10.14 00:56:17) 
Hocam, sağolasın. Teşekkür ederim.


  • gkn  (13.10.14 08:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.