[]

Kışın spor olayı nasıl oluyor?

Açık havada spor yapabilen, kapalı yere geçtiği anda ruhu daralan, 10 dakika sonra fenalık basan biriyim. Bahar ve yaz döneminde dışarıda rahat ve bol yürüyüş yapabiliyorum ya da fırsat olunca yüzebiliyorum ama kışın farenjit nedeni ile bunları yapamıyorum. Spor salonları seçenek değil, çok bunalıyorum. Eskiden işyerinde haftada 3 gün öğle arasında zumba ve pilates geliyordu. Pilateste sağlam sıkılmıştım, çoğu harekette çevreme bakınıyordum sıkıntıdan. Zumbayı çok sevdim ama bu sene kaldırıldı. Zumbalı, danslı şeyler olabilir. Zor bir şey aramıyorum. Amaç popo hareket görsün, üstüme ölü toprağı serpilmesin ve aynı anda darlanmayayım. İşten çıkış saatlerim değişiyor. Pazartesileri 22:00'de, diğer günler 17:30-21:30 arasında herhangi bir saatte çıkıyorum. Şimdiden donmaya başladım, ne yapayım ben kışın?




 
termal koşu içlikleriyle çok güzel koşuluyor ya dışarda. yağmur çamur yoksa tabii. en kötü internetten zumba videoları falan bulup ekran başında kendin yparsın. ya da benim meşhur entry'deki antrenmanları yapabilirsin (bkz: göbek eritme teknikleri/@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (12.10.14 15:45:52) 
@straight gigolo
Ben Beylikdüzü'nde oturuyorum, Beşiktaş'ta çalışıyorum. :)
Ama North Face fikri olabilir. Ama en büyük olay yüzümde. Yüzüm donuyor, eve geldiğimde yarım saat çözemiyorum. Dışarıya gülerek çıkmışsam o mal gülüş öyle kalıyor. Bazen ağzımdan kelimeler çıkmıyor.

@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Ne sevimli hareketler bunlar, hareketli hareketli. Ben bunları uyarlarım kendime. Olmadı internetten zumba indireyim.
  • aychovsky  (12.10.14 15:46:23 ~ 15:49:51) 
aychovsky az önce bir duyuruya yazdım sana da yazıyorum hemen biraz paraya kıyıp nike'ın drifit koşu için olan tayt ve eşofman üstünden alırsan emin ol hiç üşümezsin.
ben aldım hiçbir şekilde ısı kaybı gbi bir şey söz konusu değil mont giymene bile gerek kalmaz onlarla. hatta duyuru sahibi mesaj attı ''o kumaştan bir ürün kullanıp çok memnun kaldığı'' ile ilgili.
üstüne yapışmıyor ama kaymıyor da ve kesinlikle üşütmüyor ama vıcık vıcık terletmiyor da.
o yüzden dışarıda koşup yürümeye devam edebilirsin.
  • neferkitty  (12.10.14 15:49:18) 
@neferkitty Çok merak ettim. Alacağım onlardan, olmadı termal içlik niyetine giyerim.


  • aychovsky  (12.10.14 15:51:08) 
poponu hareket ettirmek ve baş döndürücü bi hale getirmek istiyorsan pilateste sıkılmamayı çözmelisin öncelikle. Bir erkek olarak söyleyebilirim ki pilates yapan kadın vücudu > diğer kadın vücutları.

soruna cevap kısmı;
salona gitmeyecek kadar kısa mesafe koşacağım için ben bugün şu şekilde koştum mesela. içime uzun kollu ince bi sweatshirt giydim üzerine tshirt giydim altıma da şort giyip çıktım. hiç üşümedim. ama daha soğuk günler için Nike'a gidip uzun bir tayt(bunu bende alacağım mesela(bkz: son duyurum)) ve üstüne giyebileceğin running bölümünde satılan bi mont alabilirsin. hem renkleri güzel hem de performansları inanılmaz drifit kumaşların. Performans kısmını da sadece tshirtten yola çıkarak yapıyorum, gerçekten 'oha iyi ki almışım' dedirtti çünkü.

Yüzün içinde 'boyunluk' edinebilirsin. Bufftan bahsetmiyorum. www.fenerium.com.tr şöyle bir şey. bende var bundan ama malzemesi aynı mı bilmiyorum bu polar diyor bende ki yün gibi ve 10 üzerinden 4 veriyorum koşarken rahatsız etsede üşütmüyor. Taktığında varlığını daha az hissettirebilecek bi malzemeden olanını bulursan onu almalısın.

bir de hikayenin en öneml kısmı eğlence. Koşarken sıkılmamak ve kendi performansını takip etmek için Nike Running applicationını kullanmanı öneririm. hem indoor hem de outdoor olarak koşunu takip ediyor ve sana performans analizi yapıyor. hatta coach bölümünde kendine uygun kısmı aktive ettiğinde sana günlük koşu & yürüyüş & aktivite programını otomatik olarak hazırlıyor. Koşarkende anlık olarak mesafe & pace ve süreyi görebiliyorsun.

Bir de kendine güzel bi müzik listesi hazırlaman en önemlisi.

koşu olarak yazdım ama yürüyüş olarakta okuyabilrisin sen.
  • Sskywalkeremre  (12.10.14 15:51:30 ~ 15:54:16) 
kesinlikle tavsiye ediyorum monta bile gerek kalmayacak öyle bir teknolojisi var cidden kumaşın.
eline alsan ''bu ne incecik'' dersin amma velakin öyle değil işte.
hatta kollarında elin üşürse diye elini kapatacağın yerler bile var, ya da kolunun içine sokuyorsun lastikli. üşüyeceğini hiç zannetmiyorum.
  • neferkitty  (12.10.14 15:53:09 ~ 15:54:10) 
Amaç popo taş olsun veya vücut güzel olsun değil, öyle bir iddiam veya hedefim yok; derdim oturduğu yere yapışıp kalmasın, ölü toprağı çökmesin, hımbıl olmasın; sağlık, esenlik versin. Madem yakaladığım bir momentum var, oradan bir şekilde devam etsin, öyle kalakalmasın. Bütün kış yatalak gibi kalmayayım. Güzel olmak için spor yapmak istemiyorum.

Bir de benim motivasyonum sporun kendisinden gelmiyor; çevrede gördüklerimden geliyor. Ne bileyim, çiçek, deniz, böcek, kuş ya da insan görünce, bir doğa parçası görünce seviniyorum, heyecanlanıyorum. Hareketimin ama amacı onları görmek haline geliyor. Ya da suda kulacımın bıraktığı izi görünce heyecanlanıyorum. Ne bileyim ya, mucize gibi değil mi? Elini bir sıvıya daldırıyorsun ve o sıvıda dalgalar oluşuyor ve fışır fışır huzur veren de sesi var. Bir de danslı şeylerde bol bol eğlenebiliyorum.

Zaten aslen yaptığım şeye de spor demiyorum, sporumsu diyorum.
  • aychovsky  (12.10.14 15:58:49 ~ 16:03:47) 
Şimdi bu spor olayı için 3 seçeneğiniz var: Spor salonu, sokak ve ev. Bunlardan birini tercih edin. Spor salonunda bunalıyorum, sokakta da üşüyorum dediğinize göre geriye bir tek ev kalıyor. Onun için de benim önerim Insanity tipi programlara bakmanız yönünde olacak; birkaç defa bitirdiğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki vücut ağırlığıyla yapabileceğiniz güzel bir program. Gerçi zor bir şey aramadığınızı söylemişsiniz ama programı kendinize göre uyarlarsanız eğer güzel sonuçlar alabilirsiniz. Bunun dışında bir de www.youtube.com tipi uygulamalar var, ona da bir göz atmanızı öneririm. Şimdiden başarılar dilerim.


  • angelus  (12.10.14 16:01:53 ~ 16:04:45) 
Ben de sanırım evde kendi kendime tepinebilirim. Alt komşu da yok zaten, mis.

Zamanında hip hop ile jimnastik tarzı bir şeyler yaptıran bir abi vardı. "Push it, push it bitch" diye diye spor yaptırıyordu. Adamın her hareketini ezberledikten sonra bıraktıydım. Şimdi ona benzer bir şey bulabilirim.
  • aychovsky  (12.10.14 16:03:23 ~ 16:06:30) 
ev için en güzeli:
www.blogilates.com

bir de tracy anderson math method

ancak blogilateste beginnerdan başla çünkü hayvani zor videolarla motivasyonunu kaybetme başta basit gelsin önemli olan istikrarlı olmak, problem değil.

ayrıca

v30dayfitnesschallenges.com

burdan programa plank,lunge ve squat ekledin mi tamamdır cardion eksik kalır o da kas kütlen biraz geliştikçe bilogilateste cidden zor cardiolar var onu yapabilecek aşamaya gelirsin.
  • neferkitty  (12.10.14 16:07:35 ~ 16:08:57) 
beginner planı şu şekilde bak:

blogilates.zippykid.netdna-cdn.com
  • neferkitty  (12.10.14 16:09:49) 
Kış mevsimi dışarıda koşmamak için bahane değil.

En çok ısı kaybını ellerden ve kafadan yaşarsınız. Ellere eldiven, başa da iyi koruyan bir şapka takıldığı müddetçe vücut ısınız fazla düşmez.

Teri vücuttan uzaklaştıran DriFit tarzı kumaşlar iyidir ancak bir tane yetmez; atmosfer sıcaklığına göre en az 2 taneyi iç içe giymeniz lazım ve daha soğuk havada 3'e çıkartabilirsiniz. Ama DriFit üzgara karşı korumaz, yukarıda verilen bu bilgi yanlış. Bunun için yağmurlu günlerde waterproof, rüzgarlı ve yağmurlu günlerde ise stormproof bir dış katman giyebilirsiniz.

Elbette bunların hepsi yatırım demek.

Eğer koşacaksanız termalden uzak durun, aşırı ısınırsınız.

Edit: Runner's world'ün şu modülünü kullanabilirsiniz www.runnersworld.com
  • hiko seijuro  (12.10.14 16:38:31 ~ 16:47:26) 
Beylikdüzü civarında koşu parkurları olması lazım. Sürekli koşan bir kız vardı benim arkadaşın manitası. Decathlon'da kışlık koşu ekipmanları var. Bir bak.


  • arnold schwarzeneger  (12.10.14 17:33:57) 
Hah, ben o parkurlarda yürüyorum yazın. Hep ağaçlar içinde, pek güzel. Bakalım, doğukta koruyan bir şeyler, olmadı evde hoplama zıplama ile devam edeceğim.


  • aychovsky  (12.10.14 17:49:50) 
Çıkamadığında da sabah kalkınca şu tarz bir şey yaparsın;

lifehacker.com
  • arnold schwarzeneger  (12.10.14 17:51:10) 
Jillian Michaels diye bi ablanın videoları var youtubeda. ben evde yapmıştım bi aralar, yarım saatliğine yoğun bi şekilde cardio ve strength egzersizleri yaptırıyor. hareketli olduğu için hoşuma gitmişti benim, tavsiye ederim.


  • reptillia  (12.10.14 22:30:51) 
Sabah biraz imkansız, 6:15'te evden çıkıyorum. Zaten ezandan önce kalkıyorum ve kalkmakta çok zorlanıyorum. Genelde de 6:05 gibi kalkıp "Anam anam, geç kaldım" diye koştura koştura hazırlanıyorum. Ama haftasonları olabilir.

reptillia, bu fikri çok sevdim. Teşekkürler.
  • aychovsky  (12.10.14 22:57:19 ~ 22:57:36) 
Linkini verdiğim antrenman 4 dakika sürüyor. Ama sonrasında duş ister.


  • arnold schwarzeneger  (13.10.14 08:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.