[]

Çin'den mal alıp satmak

Siz buna ticaret de diyorsunuz. Eşşek gibi çalış çalış ne olacak diyerek, kenarda birikmiş paramızın bir miktarını kullanarak bir şeyler alıp satmak istiyoruz. Ama bakıyorum ki her önüne gelen "bu işleri bilmiyorsan uzak dur. Kendi bildiğin işi yap" diyor. Yahu bu kadar zor mu bu iş? Öğrenenler nasıl öğreniyor? Abartmıyorlar mı biraz, siz ne diyorsunuz? Yani yapmak istediğimiz şey de öyle yüz bin lira kredi çekip batarsak bittik tarzında bir girişim de değil. Başlangıç olarak deneme amaçlı şöyle 7-8 bin liralık bir şey getirip satmak istiyoruz(gözüme bir şey kestirdim evet). Ne diyorsunuz?




 
senin çin'den getirip satacağım dediğin şey çoktan türkiye'deki büyük balıkların depolarında hazır halde bekliyor. örnek: iphone kılıfı. orada görüyorsun tanesi 2 dolar, diyorsun 5 bin tane alırım bundan. türkiye'deki alışveriş sitelerine girip bakıyorsun, meğer başka biri 1 aydır satıyor onu, üstelik senin satmak istediğin fiyatın yarısına.

büyük balık, küçük balığa ekmek yedirmiyor bu işten anlayacağın.
  • patronun yegeni  (12.10.14 14:06:48) 
vatansever biri olarak bu zihniyete karsiyim. bizden bir bok olamamasinin sebebi bu. herkes oturdugu yerden biseyler satmanin derdinde. emlakci, cep telefoncu, 1 milyoncu vs.. herkes cinden bisey getirip satsin. kimse uretmesin.


  • mayeskuel  (12.10.14 14:10:42) 
Baya bir websitesi gezdim ve satmak istediğim şeyi göremedim. Benzer malın farklı türleri ise aynı malzemeden olmasına rağmen yaklaşık geliş maliyetinin çok çok üzerine satılıyor. Fiyatları makul seviyede tutarak satılabileceğini düşündüğüm bir şey. Yani aradığım cevap bu değil.

@mayeskuel
Hiçbir şey üretmemek beni fazlasıyla rahatsız ettiği için şöyle bir duyuru açtım az önce (git: 847290) farklı bir başlıkta inceliyoruz bunu da. Amacım bu işi ana gelir kapısı olarak görmek değil şimdilik. 1000 lira fazla kazansam iyidir.
  • trinitrotoluen  (12.10.14 14:11:26 ~ 14:25:43) 
olur çok zor değil yapması, millet üşendiğinden ya bilmediğim işe girmeyeyimden dolayı kaybediyor. maaşlı işler daha çok sevilir bizde.


  • gonul_isleri  (12.10.14 14:12:58) 
kutuları açınca getirdiğin malların yarısının kusurlu olduğu gerçeğiyle yüzleşme ihtimali de hiç az değil. alacağın yeri çok iyi araştırmalısın.


  • lily briscoe  (12.10.14 15:12:43) 
cidden zor. öyle aldım sattımla olmuyor


  • matematik koyu  (13.10.14 10:12:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.