[]

ipana neden cok ucuz?

fiyatini net olarak hatirlamiyorum ama 1,40 tl falandi sanirim. ayni buyuklukte sensodyne'in 7-8 tl oldugu yerde ipana neden 1 tl? ben ipana'yi iyi sanirdim, hatta dis doktorum hangi dis macunu kullanildiginin onemi olmadigini, onemli olanin gunde 2 kez fircalamak oldugunu soylemisti.




 
diş macunu piyasası diğer birçok piyasa gibi çok komik. dişlerinize en az zararı versin istiyorsanız gidip en ucuzunu alın. hele beyazlatıcı özelliği olduğu iddia edilen macunlar hem denildiği gibi beyazlatmaz hem de çok zararlıdır.


  • afrika fasulyesi  (12.10.14 13:58:25) 
standart bir diş macunu ile içinde florür bulunan diş macunları arasında fiyat farkı oluyor. benim kullandığım macun eğer indirimde falan değilse 15tl civarı mesela.


  • jamiro  (12.10.14 13:58:57) 
hassasiyet yoksa diş macunları arasında major bir fark yok 1 tl lik herhangi bir macun alabilirsiniz.
markayım diye fiyatı 20 ye katlamıyor demek ki.

bi de tadı cidden diğerlerine göre kötü bence.
  • neferkitty  (12.10.14 14:01:46) 
pazarı öyle planlıyorlar, fakirler ipana kullansın orta sınıf signal oral-b kullansın bi üst segment sensodyne kullansın diye. içindekiler hep aynı ama her sınıfa ürün satabiliyorlar.


  • divit  (12.10.14 14:04:57) 
ben de 15 liralık diş macunu almanın mantığı nedir anlamıyorum mesela. yani diş macununun görevi fırçanın üstüne konulup diş üzerindeki yemek kalıntılarını almak ve ağza ferahlık vermek bence. bu işlemi 1,5 liralık ipana da gayet yerine getiriyor. fasa fiso aslında bu diş macunu olayı. bence fiyat farkı marketingden ibaret.


  • sckxyss  (12.10.14 14:07:18) 
15 liralık macunun olayı -ben yazdım ben cevap vereyim- şu; hassaslık problemlerini gidermesi. bunu herkesin kullanmasının alemi yok evet. benim diş mineleri çok çabuk yıpranıyor ve sızlamaya başlıyor. bunu florür içeren macunlar düzeltebiliyor. ufak tefek işlerin tamircileri yani.


  • jamiro  (12.10.14 14:16:34) 
playing star again + 1

İkisinin de pahalı veya orta fiyatlı ürünleri var. Örneğin, en sevdiğim diş macunu Signal Yeşil Elma, küçük boyu (ki upuzun süre yetiyor) 2 TL idi en son ama arayınca İpana'nın da Signal'in de 10 TL'lik macunları var.
  • aychovsky  (12.10.14 15:00:38) 
Ben diş macununun değil fırçasının sahte piyasası olduğunu düşünüyorum. Çünkü kimya bilimi sürekli ilerliyor. Deterjanlara bakıyorsun ariel ile bingo arasında ya da arielin 20 sene önce ürettiği deterjanla şimdiki arasında ciddi fark var. Hakeza cilit bang ve diğerleri. Diş macunu olarak aynı markanın ucuz ve pahalı ürünler mevcut. Sizin bahsettiğinizde ipananın ucuz olanı. 12-13 liraya olan versiyonuda var.


  • filipis  (12.10.14 15:18:46 ~ 15:20:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.