[]

Ortalama hayat nedir?

bir anlatın şunu hele. kafam basmıyor bir türlü.




 
biz 100 kisilik bir ulkeyiz. mutlu mesut yasiyoruz. kimilerimiz 20 yasinda, kimilerimiz 60 yasinda oluyor. ama baska hic bir yasta olen olmuyor. dolayisiyla ortalama hayat suremiz 40 yil oluyor.

bunu daha buyuk ve farkli farkli yaslarda olen toplumlarda uygulayinca herkesin oldugu yasi alip ortalamasini bulmus oluyorsun. boylece o ulkede bir insan ortalama kac yil yasiyor onu ogrenmis oluyorsun.

bu muydu soru?

hee ben de bir terslik var diye dusunmustum zaten cevaplarken. editleyelim o zaman.

turkiye'de ortalama bir insanin hayati nasildir onu mu soruyorsun? soruyu anlamamisim ben acikcasi.
  • gerard  (12.10.14 08:03:00 ~ 08:15:33) 
@gerard:

sen ortalama hayat suresini cevapladın. soru o degil. ama sagol yine de. tikledim.
  • ermanen  (12.10.14 08:09:54) 
@ermanen; kafanın basmadığı nedir? onun üzerinden gidelim.


  • zam sampiyonu domates  (12.10.14 08:17:35) 
@zam sampiyonu domates

benim kafam basmıyor bu aralar. siz ne anlıyorsanız onu anlatın.
  • ermanen  (12.10.14 08:25:10) 
çan eğrisinin kenarları hariç kısmı gibidir.

hayat okul, iş, evlilik diye gider. bu çizginin varlığı tek başına ortalamayı işaret etmez. çok yoksulları hariç tutarak, daha çok kazanmak, daha konforlu yaşamak, işinde yükselmek, kötü bir evliliği olmamak vb bence ortalamadır. insanın kafayı takarak uğraştığı bir şey yoksa ille ortalamadır. ancak kafayı takma sebebi para veya statü olmayacak, yani menfaat sağlama amacı dışında olacak. kendisini memnun etmekten başka bir işe de yarasa fena olmaz.

hayatın anlamının sadece iyi kazanmak, iyi yaşamakla sınırlanmayacağını, hayatta verili bir anlam olmadığını, herkesin kendi çapında yaratabileceği anlamlar olacağını fark etmemişse de ortalama hayata adaydır.

çok vasat bir anlatım oldu ama uykusuz kafayla bu saatte bu kadar olabildi.
  • tedirginlik hucresi  (12.10.14 08:34:00 ~ 08:35:43) 
bana göre ortalama hayat maddiyattan bağımsız olarak tutkusuz, sıradan normların yaşanıp bttiği bir hayat.

filanca yaşa geldim artık kız/koca bulup evleneyim (acilinden kız/koca bulunup evlenir)
e evlendim bir de çocuğumuz olsun çocuk herkesin olmalı neden diye sorma ama olmalı işte(çocuk yapar)
sonrasında çocukları büyütüp yaşlanma bu sefer de onları evlendirme derdine düşerler.

kişisel olarak ideoloji ve amaçtan, hayalden yoksun , tamamen başkalarının ya da genelgeçer hayallerin yaşandığı bir hayat bence.
  • neferkitty  (12.10.14 10:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.