[]

Seagate 2gb harici hard disk

Selam,

Başlıktaki hard diskin usb girişi içine girdi koptu sallanıyo çıkır çıkır.
Nasıl yapılır? Kalıcı bir hasar olmuş mudur?

 
Devre kartını parçaladıysa kalıcı hasar olmuştur. Yoksa sadece lehim noktalarından attıysa yeniden lehimlenebilir. Devre kartını görebileceğimiz bir Caps olaydı belki daha net bişey söylenebilirdi.


  • maxhoper  (12.10.14 04:42:50) 
darbe nedeniyle mi koptu? yoksa kullanıma bağlı olarak mı?


  • zam sampiyonu domates  (12.10.14 08:19:01) 
Darbe nedeniyle, yani kabloya takıldım hızlı bir şekilde.


  • ilkot  (12.10.14 11:43:10) 
youtubeda nasıl söküleceğine dair video kesin vardır. model + disassembly diye aratın sökün yeni bir harici kutu alıp kullanmaya devam edin


  • argent dawn  (12.10.14 12:07:02) 
bunların bazıları direk usb çıkışlı hard diskler oluyor. Sata birimi bulunmuyor. O sebeple içindeki hard disk böyle bir model ise aldığınız harici kutuya monte edemeyebilirsiniz. Önce bi açıp bakmakta fayda var. Durumu gözlemek için.


  • maxhoper  (12.10.14 17:49:56) 
tamirciye götürdüm, karta entegreymiş usb girişi, yolu kopmuş dedi 30 tl istedi, okey mi sizce?


  • ilkot  (13.10.14 20:55:02) 
her bilgisayarcı aynı cevabı verecek
kimse 10 liralık iş yapmak istemez
kendin yapamıyorsan ver halletsin adam
  • Fakin idiyıts  (13.10.14 21:09:55) 
cihaz şu an sendeyse ve lehim işinden anlıyorsan aç bi de kendin bak. Gözün kesiyorsa yaparsın. Lehimden anlamam diyosan 30 tl normal tabi. Oraya uygulayacağı herşeyin toplam maliyeti 50 kuruş değil ama işten anlamadığın için 30 tl alabilir. normaldir.


  • maxhoper  (13.10.14 22:57:21) 
Lehimden anlarım enstruman kablosu lehimlediğim çoktur da elektroniktir hassas alettir içindekiler önemli olduğu için böyle bi yola başvurdum. Hoş yapamadı adam da yeni kutu al diyo. Var mı tavsiyesi olan?


  • ilkot  (14.10.14 13:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.