[]

Dövüş dersi

selam, zayıf biriyim. türkiye ortalamasında boyum var, 173 falan. Kendimi korumak için dövüş öğrenmek istiyorum. Amacım önüme gelene dayak atayım değil, kendimi savunmam gerektiğinde karşımdakini indirebilmek. Nasıl ve nerde başlayabilirim; neler önerirsiniz? cidden profesyonel olarak kursuna falan gitmek istiyorum.




 
Wing Chun

Fiziksel güç gerekmediği için kadınlar da bol gidiyor hem. Ortam yaparsın :p

Şakası bir yana erkek ya da kadın fark etmez, hıza önem veren güzel bir savunma sporu. İşine yarar.
  • g man  (12.10.14 00:53:07) 
Boks.

Atak yaparken nasıl durman gerektiğini, kendini savunurken nasıl kapanman gerektiğini, nasıl ve nereye yumruk atman gerektiğini öğretir. Bunları öğrenirken müthiş bir kondisyona sahip olursun. Ayrıca disiplinli ve otokontrol sahibi bir insan haline gelirsin.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaysan Kadıköy Boks veya Fenerbahçe Boks çok iyidir; kardeş kulüpler.
  • vedat chili peppers  (12.10.14 01:00:14) 
Muay Thai veya boks. Hangisini kendine uygun görürsen. Gideceğin yer kurs değil de kulüp olursa daha iyi olur, ciddi antrenman yapmış olursun.


  • once  (12.10.14 01:18:56) 
Wing chun'u salla. Para tuzağı. Dayak yemeden kendini nasıl savunacağını öğrenemezsin. En uygunu boks bence ama kick boks ve muay thai de onun kadar faideli olur. Krav maga ne derece faydalı olur bilemiyorum ama o da iyidir. En kestirme yoldan kendini savunmayı öğretirler.


  • amarikanya fitbolcusu  (12.10.14 02:54:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.