[]

Bilgisayardan gelen sesler, donma ve kapanma

Dun geceden beri oluyor bu, film izlerken basladi, kasadan dit dit dit diye ses geliyor bu esnada bilgisayar donuyor. Film donuyordu yani. Ses kesilince devam ediyor normal. Sonra kapandi kendiliginden mavi ekran verdi falan. Sabah format attim, hala devam ediyor sorun. Ne yapmam gerekir?




 
sesın nerden ve nasıl geldıgını gormeden sallamaktan oteye gecmeyecek yorumum ama sorun cok buyuk ıhtımalle hdd'de.


  • mevrin  (11.10.14 22:52:44) 
yok o fan zaten hdd'ye sogutma yapmaz ıcerıdekı havayı dısarı atar sadece.

benım tahmınım su,

pc eskı ve halıyle hdd'de uzun zamandır kullandıgın bı hdd oldugu ıcın hdd'de oldukca badsector olusmus. bu donma ve tekrar devam etmelerın baska acıklaması yok gıbı. bı de ıslemcının ısınmasından dolayı kapanıp mavı ekran vermesı olabılır ama boyle olsaydı tekrardan pc'yı acman zor olurdu. en azından ıslemcı soguyana kadar acamazdın. boyle bı sorun yok degıl mı?
  • mevrin  (11.10.14 23:17:10) 
fan dönerken bir şeye vurur gibi ses çıkarıyorsa fan soğutma yapmıyor demektir. bu da fan temizlenecek termal macun yenilenecek demektir...
@mevrin buraya takılır mıymış?

  • inanmazsan inanma  (11.10.14 23:30:10) 
heh sımdı oldu :)

cok buyuk ıhtımalle termal macun etkısını kaybetmıstır. fanı cıkart once guzelce bı temızle daha sonrasında da ıslemcının ustundekı termal macun kalıntılarını temızle ustune nohut tanesı kadar termal macun sık ve fanı guzelce yerlestır. fanın bı tırnagının oturmaması bıle ıslemcıyı geregınden fazla ısındırıp bu sorunları yasatabılır.

bı dene cozulecektır eger sorun cozulmezse de baska bı caresıne bakarız.
  • mevrin  (11.10.14 23:34:09) 
ııııı tıık dıye bı ses mı bu? devam eden bır ses ve ardından keskın ses?


  • mevrin  (12.10.14 00:20:24) 
hanı boyle bı sey donmeye calısıyormus ama takılıyormus gıbı?


  • mevrin  (12.10.14 00:20:55) 
bence hdd'de onemlı bılgıler varsa hemen baska bı surucu/depolama alanına yedekle. kafa sesı verıyor hdd'ın ve sanırım 3 4 gune kalmadan son nefesını verecektır. sagda solda kucuk bıle olsa bı hdd var mı? ya da pc'de takılı ıkıncı bı hdd?


  • mevrin  (12.10.14 00:32:04) 
hadi ya sağolasın hocam bi 16 gb'lık flash var ona atayım bari önemli şeyleri.

normal klasörler arası dolanırken bile geri'ye tıklıyorum mesela ses çıkıyor ve zar zor açıyor. şu yazıyı yazarken bile arada donuyor. 6-7 yıllık bilgisayar. biraz daha böyle kullanıp son nefesini vermesini mi bekleyeyim sence?(sonra yeni hdd alıp takarım) yoksa bir tamirciye götüreyim mi?
  • signore  (12.10.14 00:45:29) 
bence hazır kullanabılıyorken gıttıgıdıyordan falan 80 gb bı hdd al kı en azından elındekı patladıgında yerıne koyabılecek bı parcan olsun. sanırım 20 lıraya falan satıyorlardır.

tamırcıye goturmen bı sey degıstırmeyecek servıs ucretı falan alacak bı de hdd verecek sana fahıs fıyattan 100+ lıra paranı alacak. o kadar para verecegıne 160 lıraya 1tb hdd alırsın. :)
  • mevrin  (12.10.14 00:50:15 ~ 00:52:31) 
estagfurullah :)

o gelene kadar senınkı coktan hakkın rahmetıne kavusmus olacaktır zaten. pazartesı sabahını bıle gormez senın hdd. evet takmak cok kolay. hdd'ın arkasında ıkı ayrı kablo var gordun mu? ıkısını yuvasından cıkart yenı gelen hdd ın yuvalarına tak. oldu bıttı :) zaten onu ıstesen de yanlıs takamazsın.
  • mevrin  (12.10.14 01:12:59) 
rica ederim. eger kafana takılan bı sey olursa da sozlukten yazarsın. buraya normalde gırmıyorum ben. ıyı geceler.


  • mevrin  (12.10.14 01:29:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.