[]

Gunde 3 litreden fazla su zararli mi?

Gunde 2 litre su icin en az derler ya hep. Benim yanimda hep bir su sisesi oluyor ve gun icinde cok susuyorum. Cogu gunler 4 litre, bazen 6 litreye kadar su iciyorum. Bu normal midir, zararli midir, ne gibi zararlari olabilir?

Kendimi icmeye zorlamiyorum, susuyorum ve su orda oldugu icin iciyorum. Bununla dogru orantili olarak zirt pirt da tuvalete gidiyorum tabi ki.

Diyabet demeyin, bu son 3 senedir falan boyle ve kan degerlerime, sekerime bir cok kez bakildi hic bir saglik sorunum yok su an itibariyle.

 
yuvarlatılmış beslenme hesaplarında hidrolizle ve sonra solunumla üretilecek 1 kalori enerji için bir 1 gr su gerektiği kabul edilir. aynı şekilde bir insanın ortalama 2000 kalori günlük ihtiyacı kabulü yapılıyor.

sonuçta iki litre su lazım diyorlar bundan hareketle. sonra bu yaygınlaşıyor. püf noktası şu, zaten besinlerin hemen hepsi bir miktar su içeriyor. yani pilavdı sulu köfteydi.. aslında 2 litre suyun birini falan yemekten alıyoruz. sonra insanlar ortalıkta bidonla gezmeye başlıyorlar.
  • namus ninjası  (11.10.14 17:14:02) 
Zararli olsa 3 yildir zarar ederdi. Saglik sorunum yok demissin zaten. Bence sikinti yok.


  • sckxyss  (11.10.14 17:22:50) 
sürekli tuvalete gidiyor ve su gibi renksiz idrarın oluyorsa demek ki gerçek anlamda susamıyorsun.

psikolojik olabilir.

bir de (bkz: su zehirlenmesi)
  • kosun lan mevzu var  (11.10.14 17:23:34) 
Ödem yapar fazlası


  • filipis  (11.10.14 17:24:22) 
böbreğin sağlamsa ödem neyim yapmaz. ama yorarsın böbreklerini.

ben de çok su içerim ama çok terlediğim, konuştuğum ve genelde kuru gıdalar yediğim için.

sen yine de hormon testi yaptır. kış aylarında 6 lt pek normal değil.
  • seksen9  (11.10.14 17:31:40) 
Çok fazla abartmamak lazım, kanındaki iyon dengesini bozarsan küt diye gidersin. Bir kısmını maden suyu olarak iç, limon sık vs.

Bir de demeyin demissin ama kan şekerini olcturdugun zaman da bol bol su icerek gitmissen bir bozukluk çıkmaz. Diyabetin insipidus olanı için de baktılar mı?Adh için baktılar mı ?
  • Lim5  (11.10.14 17:50:41) 
tesekkur ederim cevaplar icin.

@kosun lan; idrarim genelde renksiz degil fakat cok koyu da degil, zaman zaman renksiz.

@piotrsuss spor yapiyorum haftada 5-6 gun 1 bucuk saat kadar. ama haklisin doktoruma bir soruyim bunu bir sonraki checkupta. nedense hic sormadim. bugune kadar bu iste ters bir sey olabilecegi aklima gelmemisti acikcasi, cok dogal bir sey benim icin bu kadar cok su icmek cunku.

@Lim5 yok kan degerlerimi olcturmeye sabah ac karna ve su icmeden gidiyorum hep. en fazla 1 bardak su yani. hayir insipidus icin ADHime bakilmadi, bunu da bir soruyim bir daha doktorumu gordugumde. tesekkurler tekrar.
  • gerard  (11.10.14 19:28:17) 
5 litre suyu bir anda icmezsen su zehirlenmesi falan yasamazsin. Su zehirlenmesi kisa sure icerisinde cok miktarda su icilmesiyle meydana gelir. Saglikli insan bobrekleri saatte 1 litre su filtreleyebilir. 4-5 litreden bir sey olmaz ama daha fazlasi bobregi fazla yorabilir, vucut dengeni bozabilir, vucudundan gerekli maddelerin de atilmasina neden olabilir.


  • sckxyss  (11.10.14 19:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.