[]

Otrivine bağımlılığından kurtulma

Uzun uzun yazmıştım, silindi.

4-5 yıldır kullanıyorum. Çok sıklaşmıştı son zamanlarda, günde 7-8 defayı buluyordu.

Sürekli şu ilaçla uğraşmaktan, hayatımı programlamaktan bıktım.

Var mı bırakan? Önerileriniz? En azından morallendirecek?

Ps: başlığı okudum, internette yazılmış çoğu şeyi okudum. Kbbye gitsem ne diyeceğini az çok biliyorum.

 
ben de uzun süre kullanmıştım. bıraktım bir gün direkt. 1-2 gün burnum acayip tıkandı, kanama bile oldu hatta. bir hafta falan sonra tamamen geçmişti. her bağımlılığı bırakmada olduğu gibi o yoksunluk kısmı geçene kadar sabredeceksin işte. bu ilaçta biraz daha kısa sürüyor o süreç.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.10.14 15:16:18) 
Sıkıntı şu: kendine bağımlı diyenler günde 2 fıs falan sıkıyormuş. Ben iyice bokunu çıkarmışım. Geri dönüş yok diye korkuyorum.


  • dokuz numara dort yildiz  (11.10.14 15:18:56) 
ben de 3-4 defa kullanıyordum günde. en kötü sende süreç biraz daha uzun sürer. korkacak bir şey yok. kullanmazsan vücut er ya da geç ayak uyduracak. 1-2 hafta sık dişini.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.10.14 15:20:13) 
önce azaltmaya çalış, sonra içini aç, musluk suyu koy. bir süre de öyle idare edebilirsin. en son tamamen bırak.

şunu kesinlikle bilebilirsin ki ilacı bıraktığın zaman nefessizlikten ölmeyeceksin, bir süre sonra burnun eski haline dönecek.
  • fayfim  (11.10.14 15:28:43) 
Kesin denemişsindir diye düşünüyorum ama yine de yazayım otrivine'i bırakınca burnun tıkandığında serum fizyolojik al eczaneden falan onla temizle. Benim otrivine bağımlılığım yok ama olmamasının en büyük nedeni serum fizyolojik. Doktorların tavsiye ettiği 5 günlük kullanma zamanı bittikten sonra otrivine'i kesip serum fizyolojiğe geçiyorum. Litrelik hallerinden al ve enjektöre çek sonra enjektörün iğnesini çıkartıp burnuna sık enjektörü. Böyle böyle hafif rahatlayana kadar yap. Bir kurda bir litre serumu bitirmişliğim çoktur benim o yüzden bol bol al serumu.

Bu arada sinüzitsen sinizütinin nedeni % 90 alerjik. Levmont hap + rinoclenil fıs fısla dönemsel tıkanıkları geçirebilirsin eğer alerjikse. Rinoclenil otrivine gibi bağımlılık yapmıyor merak etme.
  • nundu  (11.10.14 15:59:29) 
steroid içeren burun spreyleri bağımlılık yapmaz ama uzun dönem kullanımları daha tehlikeli. burun mukozasında atrofi yaparlar.


  • fayfim  (11.10.14 16:03:53) 
2 yil kullandim ben de. dunyanin en guzel seyi acikcasi, yine elime gecse yine kullanirim. biliyorsundur, burnunu tikiyor kullanmadiginda. ben muayene oldugumda burnumun icindeki bezeleri mi ne sisirmis oldugunu gordu doktor, ameliyat olmam gerekliymis. 1-2 sene gecti hala olmadim gerci. su anda agzimdan nefes alarak yaziyorum sana bunlari :)
bagimlilik yapmayan, uzun sureli kullanimi sorun olmayan spreyler var ama otrivine gibi bi anda berrak bi burun saglamiyorlar tabi. bana kalirsa git abi iyi bi hastanenin kbb'sine. ameliyatsa ameliyat, ol. onun verdigi spreyi kullan. bunu yapmak zorundasin yani abi, eroin bagimliligi gibi meret, yoksa daha kotu yan etkileri ortaya cikacak.

  • hjarteblod  (11.10.14 17:28:33) 
burnuna tuzlu su çek. çaydanlıkla falan bas gitsin tuzlu suyu ben öyle yapıyorum.


  • komando kani var bende  (11.10.14 21:14:17) 
eksisozluk.com

4-5 yıldır kullanıyorsan tedavisiz bırakman imkansız bence. git bir doktora bir sprey bir burun suyu falan verir bir haftada tamamen kurtulursun zaten daha tedaviye başlar başlamaz rahatlayacaksın. hatta o suyu burnuna çekip sümkürünce oha bu kadar şey nereden geliyor diyeceksin.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.10.14 21:17:49) 
(bkz: jala neti)


  • yirmisantim  (11.10.14 21:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.